Στόχος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες στον ανοιχτό διάλογο για την υπό συζήτηση μονάδα ολικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Για το λόγο αυτό, υιοθετήθηκε για πρώτη φορά από δημόσιο οργανισμό στην Ελλάδα η νέα τεχνολογία των Chatbots.

 

Ημερίδα με θέμα: «Ενέργεια: Γεωπολιτική και Διπλωματία» διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 10.00 π.μ., στην αίθουσα «Ιωνία» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) σε συνεργασία με καθηγητές των Πανεπιστημίων Πειραιώς και Αθήνας.

Σημαντικοί εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού και διπλωματικού κόσμου θα αναπτύξουν όλες τις πτυχές του θέματος ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση κατά την οποία οι ομιλητές θα δεχτούν ερωτήσεις από το κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας:

 

Ενημερωτική εκδήλωση για την ανακύκλωση υλικών και την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού (κομποστοποίηση) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου στη αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας. Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ενημέρωσε του μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης για τη σημασία της ανακύκλωσης και τη συμβολή της στην αειφορία και την κυκλική οικονομία. Εξήγησε τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον που έχει η ταφή των οικιακών απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ και το ρόλο όλων μας στη σωστή κατεύθυνση.

 

Μετά τον Δήμαρχο ο διευθυντής της υπηρεσίας καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου κ. Μιλτιάδης Καβράκος παρουσίασε στους μαθητές τις σωστές πρακτικές για των πολιτών και πως πρέπει να διαχειριζόμαστε τα διάφορα «ρεύματα» απορριμμάτων. Τέλος, ο επιστημονικός σύμβουλος του Δήμου, καθηγητής του ΕΚΠΑ, κ. Κωνσταντίνος Χασάπης έδειξε με παρουσίαση τη διαδικασία παραγωγής εδαφοβελτιωτικού από τα πράσινα και οργανικά απόβλητα του Δήμου, πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη από το 2017.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην ενημέρωση και από τις ερωτήσεις του φάνηκε ότι είναι ήδη ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό για τα θέματα του περιβάλλοντος.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Benefit As you Save – BAS» στο οποίο μετέχει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ως επικεφαλής μαζί με τους δήμους και οργανισμούς πέντε χωρών των Βαλκανίων και της Ε.Ε.

 

 

Ξεκίνησε πριν μία εβδομάδα για πρώτη φορά, η αποκομιδή των καφέ κάδων  από  επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, ξενοδοχεία και υπεραγορές τροφίμων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

 

Στη Δημοτική Ενότητα Βούλας, και συγκεκριμένα, στη Λεωφόρο Βασ. Παύλου έμπροσθεν Πάρκου Ηρώων Πολυτεχνείο., θα πραγματοποιηθεί ο ενιαίος εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Εκτός από την καθιερωμένη Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς στον ίδιο χώρο.

 

Πρόγραμμα εορτασμού:

 

 

Ενημερωτική συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης από τη Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την υπό συζήτηση μονάδα ολικής επεξεργασίας απορριμμάτων που εξετάζεται να δημιουργηθεί εντός των ορίων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.


Με αφορμή τους τελευταίους Χαιρετισμούς στην Υπεραγία Θεοτόκο, τα ΚΑΠΗ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα επισκεφθούν τον Ιερό Ναό Αγ. Νεκταρίου στη Καμάριζα του Λαυρίου, όπου θα ψαλλεί ο Ακάθιστος Ύμνος και θα δοθεί η ευκαιρία να προσκυνήσουν τα μέλη τον τάφο του Γέροντα Νεκτάριου. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαρτίου και οι εγγραφές θα γίνουν ως εξής:

 

Σε ανοιχτή εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι επιχειρηματικές ιδέες των νεοφυών σχημάτων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Στήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας που υλοποιείται από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ). Στην ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, δόθηκε βήμα στα συμμετέχοντα σχήματα να παρουσιάσουν στο κοινό τις ιδέες τους και να αξιολογηθούν από την επιτροπή αξιολόγησης, στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και ακαδημαϊκοί, αλλά και από τους παρευρισκόμενους με κριτήρια, όπως την καινοτομία και τη βιωσιμότητα των προτάσεων. Το τελικό αποτέλεσμα και οι δέκα ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση διαμορφώθηκαν από τη συνολική βαθμολογία που προέκυψε.

 

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για την υπό συζήτηση μονάδα ολικής διαχείρισης απορριμμάτων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Μαρτίου στις 17.30 στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης (Οδός Άττιδος 1). Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και οι υπό εξέταση τεχνολογικές προτάσεις για τη δημιουργία σύγχρονης, φιλοπεριβαλλοντικής μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων για τις ανάγκες του Δήμου μας εντός της έκτασης της Σχολής Ευελπίδων.

 

Στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, θα ζήσουμε όλοι μας την εμπειρία της κορυφαίας διεθνής διοργάνωσης offroad τριάθλου XTERRA, που θα διεξαχθεί φέτος στις 28-29 Απριλίου, σε πανέμορφες διαδρομές στο φυσικό περιβάλλον της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

To XTERRA, η κορυφαία διεθνής διοργάνωση offroad τριάθλου παγκοσμίως, σε συνεργασία με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, προσκαλεί ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, να «Ζήσουν Περισσότερα», στο 6o XTERRA Greece Championship 2018.

Σελίδα 1 από 43