Κέντρο Υγείας Βάρης

Γενικά

Το ΠΕΔΥ-ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΡΗΣ αποτελεί Μονάδα Υγείας συνεργαζόμενη με τον ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας).  Στο Κέντρο Υγείας υπηρετούν:

 1. π.Μιχαήλ Δανδουλάκης, Δ/ντής ΕΣΥ Γενικός Ιατρός, Συντονιστής Κ.Υ. Βάρης
 2. Ελευθέριος Θηραίος, Δ/ντής ΕΣΥ Γενικός Ιατρός, Αν. Συντονιστής Κ.Υ. Βάρης
 3. Πρόδρομος Χαριτωνίδης, Δ/ντής ΕΣΥ Παθολόγος
 4. Θεόδωρος Τσόπελας, Δ/ντής ΕΣΥ Γενικός Ιατρός
 5. Παναγιώτης Μανδόλας, Επικουρικός Γενικός Ιατρός
 6. Μαρία Κραββαρίτου, Επιμ. Α΄ ΕΣΥ Γενικός Ιατρός
 7. Αναστάσιος Περιμένης, Επιμ. Β΄ ΕΣΥ Γενικός Ιατρός
 8. Ζωή Χρονά, Επιμ. Β΄ ΕΣΥ Γενικός Ιατρός
 9. Ελένη Παπαβασιλείου, Δ/ντρια ΕΣΥ Παιδίατρος
 10. Διομήδεια Παπαδοπούλου, Δ/ντρια ΕΣΥ Μικροβιολόγος
 11. Μάγδα Τυρλή, Δ/ντρια ΕΣΥ Οδοντίατρος

- Νοσηλεύτριες

- Μαίες

- Επισκέπτες Υγείας

- Διοικητικό και Βοηθητικό Προσωπικό

Τακτικά Ιατρεία, λειτουργούν μέσω των ηλεκτρονικών ραντεβού της ΗΔΙΚΑ (ιστοσελίδα: http://rdv.ehealthnet.gr

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στο γραφείο ραντεβού του Κ.Υ. Βάρης (τηλ. 2132030304), ή να προσέρχεστε προσωπικά.

Το γραφείο ραντεβού λειτουργεί καθημερινά από 9-12 π.μ. πλην αργιών.

Ιατρείο Επειγόντων Περιστατικών

Το Ιατρείο Επειγόντων Περιστατικών (ΙΕΠ),  λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, εκτός από τις ημέρες που εφημερεύει το Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας, για όλους τους ασθενείς που εμφανίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας και χρειάζονται άμεση ιατρική εκτίμηση και συμβουλή. Τις ημέρες αυτές λειτουργεί μέχρι τις 15.00 τις καθημερινές.
Η εξέταση και διαλογή των ασθενών στο ιατρείο ΙΕΠ, γίνεται από γιατρό ειδικότητας γενικής ιατρικής/παθολογίας, σύμφωνα με καθορισμένα πρωτόκολλα, χωρίς ραντεβού.

Τακτικά Ιατρεία

Τα Τακτικά Ιατρεία, λειτουργούν μέσω των ηλεκτρονικών ραντεβού της ΗΔΙΚΑ (ιστοσελίδα: http://rdv.ehealthnet.gr - η πρόσβαση γίνεται με τους προσωπικούς κωδικούς που χρησιμοποιούνται στο taxisnet για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης). Για το ηλεκτρονικό ραντεβού απαιτείται ο ΑΜΚΑ του ασθενή.

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στο γραφείο ραντεβού του Κ.Υ. Βάρης (τηλ. 2132030304), ή να προσέρχεστε προσωπικά.

Το γραφείο ραντεβού λειτουργεί καθημερινά από 9-12 π.μ. πλην αργιών.

Τα τακτικά ιατρεία παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των συνήθων χρόνιων νοσημάτων και καταστάσεων υγείας, για τους ασθενείς που είναι γραμμένοι στην λίστα ασθενών του Κ.Υ. Βάρης.

Για να γραφείτε στην λίστα απευθυνθείτε στην γραμματεία του Κ.Υ. Βάρης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είστε μόνιμος κάτοικος της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ. Βάρης (ενιαίος Δήμος Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης).

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα ραντεβού, οι ασθενείς που είναι γραμμένοι στην λίστα των ιατρών του Κ.Υ. Βάρης, για ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων ή παρακλινικών εξετάσεων, που αφορούν το χρόνιο νόσημα για το οποίο παρακολουθούνται, μπορούν να επικοινωνούν με τον θεράποντα ιατρό του Κ.Υ. Βάρης, προκειμένου να γίνει η συνταγογράφηση χωρίς ραντεβού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν συμπληρώσει το ιατρικό ιστορικό τους (ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος), στο αρμόδιο γραφείο του Κ.Υ. Βάρης.

Παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στις παρακάτω καταστάσεις:

 • ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ
 • ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ
 • ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΟΔΙ
 • ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΛΙΠΙΔΙΩΝ
 • ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
 • ΑΝΟΙΑ
 • ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
 • ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ
 • ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ
 • ΒΡΟΓΧΙΚΟ ΑΣΘΜΑ & ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ
 • ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
 • ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΙΚΡΟΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ (ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ  ΚΑΙ ΤΩΝ  ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Κ.Υ. ΒΑΡΗΣ-ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΒΑΡΗΣ)

Ιατρείο Μικροεπεμβάσεων

Συρραφές μικρών θλαστικών τραυμάτων, αφαίρεση ονύχων -πλαστική κοίτης, παρακέντηση-διάνοιξη-παροχέτευση αποστημάτων, αφαίρεση μικρών καλοηθών όγκων και κύστεων, αντιμετώπιση τύλων, αλλαγές τραυμάτων, αφαίρεση βύσματος κυψελίδας με πλύση ωτός.

Το ιατρείο μικροεπεμβάσεων λειτουργεί καθημερινά, τις ώρες 09.00-13.00 & 18.00-20.00 και τις ημέρες που δεν εφημερεύει το Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας. Για την επιτέλεση των ανωτέρω μικροεπεμβάσεων γίνεται συνεννόηση με ραντεβού για γενικό γιατρό στην νοσηλευτική υπηρεσία (εκτός των θλαστικών τραυμάτων τα οποία θεωρούνται επείγοντα).

Νοσηλευτική Υπηρεσία

Την λειτουργία του ΙΕΠ και του Ιατρείου Μικροεπεμβάσεων του Κ.Υ. Βάρης στηρίζει η νοσηλευτική υπηρεσία η οποία προσφέρει τις ακόλουθες νοσηλευτικές υπηρεσίες σε τακτική βάση χωρίς ραντεβού, εντός του προαναφερομένου ωραρίου μικροεπεμβάσεων, σε όλους τους κατοίκους της περιοχής ευθύνης ανεξαρτήτως λίστας ασθενών:

Ενεσιοθεραπείες, μετρήσεις σακχάρου αίματος & ΑΠ, χορήγηση αφαίρεση ουροκαθετήρα και Levin, υποκλυσμοί κ.α.

Με ραντεβού οι ακόλουθες υπηρεσίες στο τηλέφωνο 2132030311:

 • Τεστ κατά Παπανικολάου, Ιατρείο Ανώδυνου Τοκετού, Συμβουλευτική Μητρικού Θηλασμού, Ψηλάφηση και Οδηγίες Αυτοεξέτασης Μαστών, Λήψη Κολπικών Υγρών για Φλεγμονές, Παρακολούθηση Εγκύων Γυναικών, Συμβουλευτική Οικογενειακού Προγραμματισμού και Γυναικολογικό Ιατρείο – με την επίβλεψη Μαιών και Γενικών ιατρών του Κ.Υ. Βάρης
 • Ιατρείο Συμβουλευτικής Ακράτειας Ούρων – με την επίβλεψη Μαιών και Γενικών Ιατρών του Κ.Υ. Βάρης (σε συνεργασία με το Ιατρείο Ακράτειας Ούρων του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα»)

Με ραντεβού οι ακόλουθες υπηρεσίες στο τηλέφωνο 213-2030315:

 • Εμβολιασμός παιδιών και ενηλίκων στο Κ.Υ. για τους κατοίκους περιοχής ευθύνης
 • Συμπλήρωση καρτών υγείας μαθητών, πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού (BCG) και έλεγχος βιβλιαρίων υγείας μαθητών στα σχολεία της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ.
 • Επισκέψεις κατ’ οίκον(για ασθενείς που ανήκουν στην λίστα ασθενών του Κ.Υ. ΒΑΡΗΣ)

ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΩΝ  ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Κ.Υ. ΒΑΡΗΣ

Η νοσηλευτική υπηρεσία υποστηρίζει την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών όπως αυτές αναφέρονται πιο πάνω, για τους ασθενείς της λίστας ασθενών του Κ.Υ. ΒΑΡΗΣ.

Παιδιατρικό Ιατρείο

Στο Παιδιατρικό Ιατρείο αντιμετωπίζονται τακτικά και έκτακτα  περιστατικά από την  νεογνική ηλικία  έως και 14 ετών.

Τακτικά περιστατικά

 • Έλεγχος της ανάπτυξης, σωματικής και ψυχοκινητικής, νεογνών, βρεφών, νηπίων  και παιδιών  έως & 14 ετών
 • Παρακολούθηση και αντιμετώπιση χρόνιας ασθματικής βρογχίτιδας
 • Εμβολιασμός και προγραμματισμός εμβολιαστικής κάλυψης σε όλες τις ηλικίες
 • Συμπλήρωση Ατομικών Δελτίων Υγείας 
 • Συνταγογράφηση μόνο:  εμβολίων και φαρμάκων χρόνιων παθήσεων

Η εξέταση τακτικών παιδιατρικών περιστατικών γίνεται   απαραίτητα  και μόνο, κατόπιν ραντεβού, στο τηλ. 213-2030315

Έκτακτα περιστατικά

Αντιμετωπίζονται όλα τα επείγοντα παιδιατρικά περιστατικά, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του Κέντρου Υγείας Βάρης.

Η εξέταση των έκτακτων περιστατικών γίνεται χωρίς ραντεβού.

Επιπρόσθετα, παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες στο πλαίσιο λειτουργίας των τακτικών Ιατρείων, οι οποίες απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της περιοχής ευθύνης ανεξαρτήτως λίστας ασθενών.

Οδοντιατρικό Τμήμα

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ Ιατρείο που παρέχει Αγωγή, Προαγωγή και Θεραπεία για τις ηλικίες 0-18 ετών για τους κατοίκους του Δήμου Β-Β-Β, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 213-2030305. Για όλες τις ηλικίες, χωρίς ραντεβού, εφόσον πρόκειται για επείγοντα οδοντιατρικά περιστατικά.

Οι ασθενείς που είναι στη λίστα ιατρών του Κ.Υ. Βάρης, παραπέμπονται στους ιατρούς ΕΟΠΥΥ, όταν αυτό κριθεί αναγκαίο από τον θεράποντα ιατρό του Κ.Υ. Βάρης, με σχετικό γράμμα παραπομπής. Το ίδιο ισχύει και για την αναγραφή ηλεκτρονικών ή χειρόγραφων παρακλινικών εξετάσεων. Επιπλέον, για τους προαναφερόμενους ασθενείς, χορηγούνται Ιατρικές Βεβαιώσεις για γυμναστική, προαθλητικό έλεγχο για ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους,  κ.ά.

Κατ’ οίκον νοσηλεία

Για ασθενείς της περιοχής ευθύνης, που εξέρχονται από το νοσοκομείο και χρειάζονται νοσηλευτική φροντίδα για κάποιο χρονικό διάστημα μετά την έξοδο τους (π.χ. καρκινοπαθείς κ.α. ορθοπεδικοί ασθενείς, Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, Σ. Διαβήτης κ.α.).

Ελεγκτής Ιατρός

Παροχή υπηρεσιών ελέγχου παρακλινικών εξετάσεων ασθενών και λοιπών συνταγών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, από ελεγκτή ιατρό του Κ.Υ. Βάρης, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, κατά τις ώρες 12.00-14.00

Εργαστήρια

Πλήρες ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΟ Εργαστήριο (υπό την εποπτεία της Μικροβιολόγου του Κ.Υ. Βάρης).