Η Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ ενημερώνει ότι:

Συμμετέχοντας στην Εθνική προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας,  την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού και με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ο ΟΠΕΚΑ δημιούργησε δύο νέες ηλεκτρονικές αιτήσεις, για την εξυπηρέτηση Ατόμων με αναπηρία και Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται χωρίς φυσική παρουσία.

Από σήμερα, Τρίτη 24/03 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr), να συμπληρώσουν την online αίτηση για το Προνοιακό Επίδομα Αναπηρίας (Νέες αιτήσεις και αιτήσεις ανανέωσης) και το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστου Υπερήλικα.

Με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης και την υποβολή της, ο πολίτης κατοχυρώνει την ημερομηνία έναρξης του δικαιώματός του, σε περίπτωση που κριθεί δικαιούχος των αιτηθέντων παροχών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ατόμων με αναπηρία και των Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, έχουν διατεθεί επιπλέον τηλεφωνικές γραμμές και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 • ​Αναπηρικά Προνοιακά Επιδόματα τηλ. 2131519238 – email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • Ανασφάλιστοι Υπερήλικες τηλ. 2131519206 – email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ο ΟΠΕΚΑ βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και να παρέχει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του. Οι πολίτες μπορούν μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr ) να ενημερώνονται για όλες τις νέες δυνατότητες που παρέχονται.

Η Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, με σκοπό την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού (COVID-19) καθώς και την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών του ΟΠΕΚΑ για την εξυπηρέτηση των πολιτών, σας ενημερώνει για τα εξής:

εξυπηρέτηση των πολιτών

 • αναφορικά με την πορεία των αιτήσεων τους ή οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση που άπτεται της χορήγησης των επιδομάτων, θα πραγματοποιείται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και της ιστοσελίδας του Οργανισμού.
 • προκειμένου να αποφευχθούν συνθήκες συγχρωτισμού η εξυπηρέτηση με φυσική παρουσία στο Κέντρο Ενημέρωσης του Οργανισμού στην Αθήνα (Πατησίων 30), στην Κεντρική Υπηρεσία καθώς και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ΟΠΕΚΑ θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
 • Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία και των ανασφάλιστων υπερηλίκων που ανήκουν στην πλειονότητα σε ευπαθείς ομάδες, διατίθενται επιπλέον τηλεφωνικές γραμμές και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • ​Αναπηρικά Προνοιακά Επιδόματα τηλ. 2131519238 – email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • Ανασφάλιστοι Υπερήλικες τηλ. 2131519206 – email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • Για τις υπηρεσίες πρωτοκόλλου, οι πολίτες επιπρόσθετα θα μπορούν να αποστέλλουν σκαναρισμένα τα δικαιολογητικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική Δ/νση protokollo@opekα.gr είτε με φαξ, είτε ταχυδρομικά. Σε περίπτωση ανάγκης διεκπεραίωσης με φυσική παρουσία θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα αποφυγής συνωστισμού.

υποβολή νέων αιτήσεων ή αιτήσεων ανανέωσης

 • Για επιδόματα που διαθέτουν ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, οι πολίτες καλούνται να χρησιμοποιήσουν αυτή την δυνατότητα.
 • Για επιδόματα στα οποία δεν υπάρχει η παραπάνω δυνατότητα όπως τα Προνοιακά Αναπηρικά Επιδόματα και το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, οι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση που διατίθεται στο site και στην συνέχεια σκαναρισμένη να την αποστέλλουν στην ηλεκτρονική Δ/νση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ)(ΦΕΚ Α΄55/11.03.2020)  έχουν ρυθμιστεί τα κάτωθι :

 • για αιτήσεις επιδόματος γέννηση​ς δίνεται παράταση υποβολής έως 30 Απριλίου του 2020 καθώς και αναστολή της δίμηνης προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών.
 • για το ​ελάχιστο εγγυημένο ​εισόδημα και το ​επίδομα στέγασης εφόσον δεν έχει υποβληθεί αίτηση έως 11/03/2020, παρατείνεται για ένα μήνα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων η οποία έληξε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.
 • για ​αναπηρικά προνοιακά επιδόματα ​που λήγουν έως 31/03/2020 και για τα οποία εκκρεμεί ιατρική κρίση από τα ΚΕΠΑ χωρίς υπαιτιότητα του ενδιαφερομένου παρατείνεται για τρεις μήνες η καταβολή του επιδόματος από τον ΟΠΕΚΑ.

Ο ΟΠΕΚΑ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και να παρέχει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του στην διάρκεια αυτής της νέας, πρωτόγνωρης και απειλητικής για την δημόσια υγεία κατάστασης. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να αναπροσαρμόζουμε την παροχή των υπηρεσιών μας σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Οι πολίτες θα μπορούν μέσω του site να ενημερώνονται για όλες τις νέες δυνατότητες που θα παρέχονται.

«Ενδυναμωση, ενισχυση των δεξιοτητων και πιστοποιηση των προσοντων των εργαζομενων του ιδιωτικου τομεα στον κλαδο του τουρισμου»

Το εργο με μια ματια

Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της Πράξης «Ενδυνάμωση, ενίσχυση των δεξιοτήτων και πιστοποίηση των προσόντων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο του τουρισμού» σχεδίασε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση με πεδίο εφαρμογής τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στοχεύοντας στην απόκτηση νέων –πρόσθετων της άσκησης του επαγγέλματός τους– γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων μέσω της παροχής προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και την πιστοποίησή τους.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα κατάρτισης και τη διαδικασία πιστοποίησης του Έργου, η παραγόμενη ωφέλεια και η προστιθέμενη αξία στην διαχείριση της επαγγελματική τους σταδιοδρομία εντοπίζονται:

 • στην αναβάθμιση των γενικών και ειδικών επαγγελματικών προσόντων, γνώσεων, και δεξιοτήτων με άμεση θετική επίδραση στην ενδυνάμωση της επαγγελματικής τους ταυτότητας, ικανότητας και ετοιμότητας
 • στην επαγγελματική ανάπτυξη, εξέλιξη και ανέλιξη,
 • στην αύξηση της αποδοτικότητας,
 • στη διατήρηση επισφαλών θέσεων εργασίας,
 • στην πρόσβαση σε επικαιροποιημένες και σύγχρονες γνώσεις σύμφωνα με τις νέες τάσεις και εξελίξεις στη ελληνική και διεθνή τουριστική αγορά,
 • στην αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και δικαιωμάτων μέσα από τη διαδικασία πιστοποίησης,
 • στη βελτίωση των όρων αμοιβής και εργασίας,
 • στην αναγνώριση των εκπαιδευτικών αναγκών,
 • στην καλλιέργεια της επαγγελματικής αυτογνωσίας,
 • στη διαμόρφωση κουλτούρας με θετικό πρόσημο για τη συμμετοχή σε προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης και Διά βίου Μάθησης.

Το εργο σε αριθμους

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

 

"Ενδυνάμωση, ενίσχυση των δεξιοτήτων και πιστοποίηση των προσόντων

των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο του Τουρισμού".

 

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Ενδυνάμωση, ενίσχυση των δεξιοτήτων και πιστοποίηση των προσόντων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο του τουρισμού» με κωδικό ΟΠΣ 5002418 και των Υποέργων αυτής όπως Υποέργο 3 «Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, ενδυνάμωσης και ενίσχυσης δεξιοτήτων στον κλάδο του τουρισμού στις Περισσότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες- Αττική», που υλοποιούνται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία» προβαίνει στο Δ’ κύκλο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Η αίτηση διατίθεται στην ιστοσελίδα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και θα υποβάλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.inegsee.gr/ops/tourismos.aspx έως τις 28 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 14:00. Μετά τη λήξη της παραπάνω οριζόμενης ημερομηνίας δε θα γίνεται αποδεκτή η κατάθεση προτάσεων από υποψηφίους.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

1. Μαγειρική/ζαχαροπλαστική.

2. Οροφοκομία.

3. Υπάλληλος Υποδοχής.

4. Εστιατορική τέχνη.

5. Διολικηση Επισιτιστικών επιχειρήσεων (F and B Management).

6. Διαδικτυακές πωλήσεις (στον τουρισμό).

7. Υποδοχή και εξυπηρέτηση ρωσόφωνων τουριστών.

Προβλέπεται εκπαιδευτικό επίδομα 400ευρώ/80 ώρες ή 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης.

 

Πληροφορίες για το Έργο βρίσκονται αναρτημένες στην κεντρική ιστοσελίδα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ

(https://inegsee.gr/prosklisi-tourismos-feb/  και http://www.inegsee.gr/enisxisi-tourismos ).

 

Για την συμμετοχή στο Έργο είναι απαραίτητα τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 1. Ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Έργο (όπως αυτή έχει υποβληθεί στη σχετική ιστοσελίδα https://www.inegsee.gr/ops/tourismos.aspx)
 2. Αντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
 3. Αποδεικτικά σπουδών:
 • Αντίγραφα απολυτηρίων τίτλων, πτυχίων ή διπλωμάτων ή τίτλων σπουδών της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολικών μονάδων ή σχολών της αλλοδαπής.
 • Επισημαίνεται ότι ως αποδεικτικό υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ) ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου), ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης τεχνικής σχολής του Ν.Δ. 580/1970, ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000.
 1. Αποδεικτικά εργασιακής κατάστασης:
 • Για τους εποχικά εργαζόμενους: Αντίγραφο της κάρτας ανεργίας σε ισχύ. Προκειμένου να αποδειχτεί η εποχικότητα, η κάρτα ανεργίας πρέπει να συνοδεύεται από το Έντυπο καταγγελίας σύμβασης εργασίας (Ε6) υπογεγραμμένο από τον άνεργο και τον εργοδότη ή από τη βεβαίωση λήξης σύμβασης ορισμένου χρόνου (Ε7) υπογεγραμμένη από τον εργοδότη ή από βεβαίωση εποχικότητας από την επιχείρηση ή από αντίγραφο της «Απόφασης Υπαγωγής» στην επιδότηση από τον ΟΑΕΔ (είτε πρόκειται για το ειδικό εποχικό βοήθημα είτε πρόκειται για την επιδότηση ανεργίας 3 μηνών και 5 ημερών για Ασφαλισμένους που έχουν απασχοληθεί σε Τουριστικά Και Άλλα Επαγγέλματα σε Επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά).

Ως εποχική θεωρείται η εργασία που παρέχεται σε επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις, υποκαταστήματα ή παραρτήματα επιχειρήσεων οι οποίες από τη φύση τους, τις καιρικές ή ιδιαίτερες συνθήκες ή λόγω των χρησιμοποιούμενων πρώτων υλών λειτουργούν κατά ημερολογιακό έτος για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από δύο και μικρότερο από εννέα μήνες, κατά το υπόλοιπο δε χρονικό διάστημα του ημερολογιακού έτους δεν απασχολούν προσωπικό που υπερβαίνει το 25% του μέσου όρου του προσωπικού, το οποίο απασχολούν κατά την περίοδο αιχμής της δραστηριότητάς τους (άρθρ. 31 ν. 4144/13).

 • Για τους εργαζόμενους: Αντίγραφο της σύμβασης εργασίας σε ισχύ ή τελευταία κατάσταση μισθοδοσίας ή αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης ή κατάσταση ενσήμων για το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει μέχρι την υποβολή της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα, εφόσον έχουν οριστικοποιηθεί οι εισφορές και αίτηση υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986 για τους μήνες που δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι εισφορές και δεν εμφανίζεται ο αριθμός ενσήμων. Στην αίτηση υπεύθυνη δήλωση πρέπει να δηλώνεται ότι ο υποψήφιος/α εξακολουθεί να είναι εργαζόμενος/η για τους μήνες που δεν εμφανίζεται ο αριθμός των ενσήμων έως και την ημέρα υποβολής της αίτησης και συνεχίζει.
 1. Αποδεικτικά ασφαλιστικής κατάστασης:
 • Βεβαίωση Ασφαλιστικής Ικανότητας (για τους ασφαλισμένους). Η βεβαίωση ασφαλιστικής κατάστασης εκδίδεται διαδικτυακά από τον εξής σύνδεσμο: https://apps.ika.gr/eInsEligibility/. Απαιτείται ο ενδιαφερόμενος να έχει τα εξής στοιχεία (και τα τρία): 1) Α.Μ.Α. 2) Α.Μ.Κ.Α. 3) Α.Φ.Μ.

Ή

 • Υπεύθυνη δήλωση ότι ο/η ενδιαφερόμενος/η δεν υπάγεται σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο (για τους ανασφάλιστους)
 1. Αποδεικτικά επαγγελματικών δεξιοτήτων συναφών με ένα τουλάχιστον θεματικό αντικείμενο κατάρτισης που αποκτήθηκαν από την εμπειρία πάνω στην εργασία:
 • Σύμβαση/εις εργασίας/έργου ή αναγγελία/ες πρόσληψης ή βεβαίωση/εις εργοδότη ή βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα από την οποία να προκύπτει η ειδικότητα και το χρονικό διάστημα απασχόλησης.
 1. Αποδεικτικό γνώσης χειρισμού Η/Υ (μόνο για τους υποψηφίους που υποβάλλουν αίτηση για το θεματικό αντικείμενο «Υπάλληλος Διαδικτυακών Πωλήσεων» και «Υπάλληλος Υποδοχής»):
 • Οι υποψήφιοι που υποβάλλουν αίτηση για τα θεματικά αντικείμενα «Υπάλληλος Διαδικτυακών Πωλήσεων» και «Υπάλληλος Υποδοχής» οφείλουν να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 Ν.1599/1986) στην οποία να δηλώνουν ότι διαθέτουν βασικές γνώσεις Η/Υ.
 1. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
 • Για τη διακρίβωση και πιστοποίηση της μόνιμης κατοικίας απαιτείται αντίγραφο του τελευταίου λογαριασμού ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λ.π.) στο όνομα του υποψηφίου/ ας ή αντίγραφο εκκαθαριστικού της οικείας Δ.Ο.Υ.

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που περιέχονται στα ανωτέρω δικαιολογητικά θα τύχουν επεξεργασίας αποκλειστικά για το σκοπό της επιλογής των υποψηφίων, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Περί Προσωπικών Δεδομένων 2016/679.

Ξανατονίζουμε πως κάθε ενδιαφερόμενος/η για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Έργο πρέπει να συμπληρώσει και να υποβάλει σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, στην ιστοσελίδα του Φορέα https://www.inegsee.gr/ops/tourismos.aspx τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής» έως τις 28 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 14:00 και να αποστείλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Εφιστάται η προσοχή των ενδιαφερομένων στη συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων πεδίων της Αίτησης συμμετοχής.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 71Α, 10681 ΑΘΗΝΑ

Τσουκαλά Μαρία, τηλ. 210-3327760,

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι αλλαγές στα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννας.

Όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα πληρώνονται πλέον την τελευταία εργάσιμη ημέρα του κάθε μήνα. Επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, προνοιακά επιδόματα αλλά και συντάξεις ανασφάλιστων υπερηλίκων θα πληρωθούν για τον μήνα Φεβρουάριο 2020 την τελευταία εργάσιμη ημέρα.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ το ΚΕΑ που μετονομάζεται σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα «Στις περιπτώσεις που το νοικοκυριό περιλαμβάνει ανήλικα μέλη, για τα οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις φοίτησής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, το επίδομα χορηγείται υπό την προϋπόθεση αφενός της εγγραφής τους σε σχολείο, αφετέρου της πραγματικής φοίτησής τους, η οποία θεωρείται ότι συντρέχει όταν το ανήλικο μέλος δεν υποχρεούται να επαναλάβει την ίδια τάξη λόγω του αριθμού των απουσιών του. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζεται το πρώτον από το σχολικό έτος 2020-2021. Με την κοινή υπουργική απόφαση της παραγράφου 6, ρυθμίζεται κάθε ειδικότερο και λεπτομερειακό θέμα που άπτεται της εφαρμογής των προηγούμενων εδαφίων της παρούσας παραγράφου, καθώς και οι εξαιρέσεις από την εφαρμογή τους ιδίως ως προς τις περιπτώσεις που οι απουσίες των μαθητών οφείλονται σε λόγους συναρτώμενους με την υγεία τους».

 

Η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ μηνός Φεβρουαρίου 2020 στους δικαιούχους των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων και του ΚΕΑ θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Φεβρουαρίου 2020 δηλαδή την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020.

Έτσι οι δικαιούχοι θα έχουν διαθέσιμα μέσω ΑΤΜ τα χρήματα από τις 27 Φεβρουαρίου ημέρα Πέμπτη από το απόγευμα και μετά.

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Φεβρουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ.

Το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ συνδέεται για πρώτη φορά φέτος με την επαρκή φοίτηση του παιδιού στο σχολείου, ενώ σημαντικό είναι ότι η απαιτούμενη διάρκεια παραμονής αποτελεί προϋπόθεση για χορήγηση των επιδομάτων καθώς πλέον ορίζεται στα δώδεκα χρόνια για τους πολίτες τρίτων χωρών από πέντε που ήταν μέχρι σήμερα.

epidomata

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου 34 θέσεων εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων, χρονικής διάρκειας έως και 31/12/2020, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου "Λειτουργία Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Αιτούντων άσυλο και Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών Τρίτων Χωρών στον Ελαιώνα Αττικής" που χρηματοδοτείται από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Πατήστε στο σύνδεσμο για ανάγνωση της ανακοίνωσης και περαιτέρω πληροφορίες.

https://www.developathens.gr/pdfs/9XOAORIN-PLD.pdf

 

 

 

Νέο Πιλοτικό Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Ανέργων, με Έμφαση στις Γυναίκες

Νέο Πιλοτικό Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Ανέργων με ΄Εμφαση στις Γυναίκες

Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο Τύπου

Πατήστε εδώ για να δειτε την Δημόσια Πρόσκληση

Για την υποβολή της αίτησης πατήστε εδώ

Εργαζόμενες γυναίκες.

 

Παρακάτω θα βρεις μια χρήσιμη λίστα που θα σε βοηθήσει σχετικά με το βιογραφικό σου:

1. Όταν το στέλνεις σε Έγγραφο Google Doc και, στη συνέχεια, δεν χορηγείs τα κατάλληλα δικαιώματα στον αποστολέα

Προτού στείλεις το βιογραφικό σου σε έναν υπεύθυνο προσλήψεων, θα πρέπει να το μετατρέψεις σε μια μορφή που επιτρέπει σε όλους τους παραλήπτες να το διαβάσουν όπως προβλέπεται. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό σημαίνει ότι το μετατρέπεις σε μορφή PDF, έτσι ώστε να μην χάσει κανείς την αρχική μορφοποίηση. Μπορείς να μετατρέψεις ένα έγγραφο Microsoft Word σε PDF επιλέγοντας Αρχείο> Αποθήκευση ως Adobe PDF.

2. Όταν η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου είναι «This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.»

Υπάρχουν πολλά που μπορείς να δείξεις σε ένα άτομο από το όνομα ηλεκτρονικού σου ταχυδρομείου. Δεν θα ήθελες ο μελλοντικός σου εργοδότης το πρώτο πράγμα που θα μάθει για σένα να είναι ότι είσαι παο. Τα «παλιομοδίτικα» ονόματα μπορεί να είναι μια κόκκινη κάρτα, ειδικά για τις τεχνολογικά προσανατολισμένες εταιρείες. Στο ίδιο πνεύμα, αν εξακολουθείς να χρησιμοποιείς μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hotmail, ή Yahoo, ήρθε η ώρα να κάνεις αναβάθμιση. Αν χρειαστεί, δημιούργησε ένα ξεχωριστό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το κυνήγι εργασίας, που να βασίζεται σε επανάληψη του ονόματός σου. Είναι εύκολο να δημιουργήσεις δωρεάν έναν νέο λογαριασμό χρησιμοποιώντας το Gmail.

3. Όταν αναφέρεις λάθος εταιρεία!

Η προσαρμογή του βιογραφικού σου σε διαφορετικές εταιρείες αναμένεται. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείς ότι στέλνεις το σωστό βιογραφικό στις σωστές εταιρείες. Μια συμβουλή είναι να αποθηκεύσεις τα διαφορετικά βιογραφικά σου με το όνομα της εταιρείας στον τίτλο.

4. Όταν γίνεσαι πολύ δημιουργικός/ή με τις γραμματοσειρές σου

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων θα παρατηρήσουν τη γραμματοσειρά και τη μορφοποίηση του βιογραφικού σου πριν καν αρχίσουν να το διαβάζουν – γι ‘αυτό είναι σημαντικό να επιλέξεις μια γραμματοσειρά που να είναι εύκολα αναγνώσιμη και επαγγελματική.

5. Όταν απαριθμείς κάθε κομμάτι της τεχνολογίας που έχεις αγγίξει, δει, ακούσει, μυρίσει (!)

Στον τομέα της τεχνολογίας, είναι πολύ συνηθισμένο για τους υπεύθυνους προσλήψεων να βλέπουν τους υποψηφίους να αναγράφουν την εμπειρία τους με όλη την τεχνολογία που έχουν ακούσει ποτέ. Αλλά αν δεν έχεις «κόψει» και επεξεργαστεί εκτενώς βίντεο, δεν μπορείς για παράδειγμα να βάλεις το «Final Cut Pro» στο βιογραφικό σου σημείωμα.

6. Όταν είσαι «Έμπειρος στο Microsoft Word, Excel και PowerPoint»

Σχεδόν κάθε υποψήφιος αισθάνεται την ανάγκη να συμπεριλάβει αυτή τη φράση στο βιογραφικό σημείωμα – αλλά οι υπεύθυνοι προσλήψεων μισούν να το δουν.

7. Όταν χρησιμοποιείς τις αντωνυμίες «εγώ» ή «μου»

Τα βιογραφικά δεν είναι τα κατάλληλα για να χρησιμοποιείς αντωνυμίες όπως «εγώ» ή «μου». Ωστόσο, καλό είναι να χρησιμοποιείς το πρώτο πρόσωπο, και όχι το τρίτο, χωρίς όμως αντωνυμίες.

8. Όταν αναφέρεις τις ευθύνες σου, αλλά όχι τα επιτεύγματά σου

Σίγουρα, είναι χρήσιμο για τους υποψηφίους να αναφέρουν που ήταν υπεύθυνοι στη δουλειά τους στο παρελθόν. Αλλά είναι πολύ πιο ενδιαφέρον για τους εργοδότες να μάθουν τα αποτελέσματα που όντως έφεραν οι υποψήφιοι.

9. Όταν εμφανίζεις ξεπερασμένη ή άσχετη εμπειρία

Ένα βιογραφικό σημείωμα δεν είναι ένας μέρος όπου μπορείς να κολλάς ένα νέο τμήμα κάθε φορά που προσθέτεις μια νέα δουλειά ή μια εθελοντική ευκαιρία. Θα πρέπει να είσαι επιφυλακτικός/ή σχετικά με τους ρόλους, τις δεξιότητες, τις εμπειρίες και τα επιτεύγματα που θα συμπεριλάβεις – όλα βασίζονται στον ρόλο για τον οποίο υποβάλεις αίτηση.

10. Όταν δεν εξηγείς τα κενά της εργασιακής σου σταδιοδρομίας

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ήδη ότι τα κενά στην απασχόληση είναι κόκκινη σημαία για τους φορείς πρόσληψης – αλλά αυτό ισχύει μόνο όταν δεν τους εξηγείς.

11. Όταν παίρνεις ρίσκο με τη μορφοποίηση

Το να ξεχωρίζεις από το πλήθος είναι καλό, ειδικά όταν ανταγωνίζεσαι εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες αιτούντες με ένα κομμάτι χαρτί. Ενώ οι recruiters έχουν δει κάποια πραγματικά διαφορετικά βιογραφικά – ειδικά από τους γραφίστες – στέλνοντας ένα βιογραφικό σημείωμα που απέχει πολύ από το κανονικό βιογραφικό ενέχει κίνδυνος.

12. Όταν το βιογραφικό σου είναι «μυθιστόρημα»

Θυμήσου πως κανείς δεν θέλει να διαβάσει έναν τόνο κειμένου. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων δεν θέλουν να γυρίσουν πολλές σελίδες για να διαβάσουν τις εμπειρίες σου. Η πιθανότητα είναι, ότι οι recruiters δεν θα φτάσουν καν στη δεύτερη σελίδα – αλλά αν πρέπει γράψεις οπωσδήποτε σε μια επιπλέον σελίδα, τότε σίγουρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις δύο.

13. Όταν το συνδυάζεις με τυποποιημένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Υπάρχουν πολλές δουλειές εκεί έξω που ζητούν από τους ανθρώπους να κάνουν αίτηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αλλά σκέψου πόσα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λαμβάνουν οι υπεύθυνοι προσλήψεων. Πιστεύεις ότι ανοίγουν πραγματικά τα βιογραφικά σημειώματα σε κάθε ένα από αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Σε καμία περίπτωση. Αυτό που γράφεις σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα κάνει μια τεράστια διαφορά στο αν το άτομο που το στέλνεις πραγματικά θα ανοίξει το βιογραφικό σου! Σκέψου δημιουργικά και με αυτοπεποίθηση!

Επτά websites που σε πληρώνουν για να δουλεύεις από το laptop σου, σε οποιοδήποτε μέρος του

κόσμου

Αρκεί το laptop σου και μια σύνδεση στο ίντερνετ. Κάπως έτσι, μπορείς να συνεργαστείς με κάποιο από τα παρακάτω sites. Και να βγάλεις χρήματα, από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη κι αν είσαι. ‘Η ακόμα και ταξιδεύοντας. Στην παρακάτω λίστα θα δεις λοιπόν 7 websites που σε πληρώνουν για να δουλεύεις remote. Σε κάθε ένα από αυτά μπορείς να κάνεις διαφορετικά tasks. Βρες αυτό που σου ταιριάζει.

Περισσότερα στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Επτά websites που σε πληρώνουν για να δουλεύεις από το laptop σου, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου

Αποτέλεσμα εικόνας για laptop"

3 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου

 

στο Ι.Ε.Κ. Αναβύσσου του Υπουργείου Τουρισμού

Το Ι.Ε.Κ. Αναβύσσου του Υπουργείου Τουρισμού ανακοινώνει την πρόσληψη 3 ατόμων ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 15/01/2020-24/01/2020

Αναλυτικότερα στον παρακάτω σύνδεσμο.

Τηλέφωνο: 
22910 42294-5