60 άτομα Τακτικού Προσωπικού στην Τράπεζα της Ελλάδος

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού προκηρύσσει την πλήρωση με γραπτό διαγωνισμό 60 θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 02/04/2019-17/04/2019

Αναλυτικότερα στον παρακάτω σύνδεσμο.

342 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Καταληκτική ημερομηνία: 
Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2019

Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς ανακοινώνει την πρόσληψη 342 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έως 31/12/2019.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 20/03/2019-29/03/2019

Αναλυτικότερα στον παρακάτω σύνδεσμο.

Τηλέφωνο: 
210 8218628, 210 8211237, 210 8252054

Ready for Work: Νέο πρόγραμμα επιμόρφωσης και ενίσχυσης της απασχολησιμότητας για γυναίκες

Ready for Work: Νέο πρόγραμμα επιμόρφωσης και ενίσχυσης της απασχολησιμότητας για γυναίκες
27_02_2019 | 11:57 27_02_2019 | 12:02

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Women On Top, με την υποστήριξη της Accenture, μιας κορυφαίας εταιρείας επαγγελματικών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο, σε θέματα στρατηγικής, συμβουλευτικής, ψηφιακών μέσων, τεχνολογίας και λειτουργιών, υλοποιεί το πρόγραμμα επιμόρφωσης και δικτύωσης "Ready for Work", για γυναίκες που έχουν (ή πρόκειται σύντομα να πάρουν) πτυχίο σε κάποιο αντικείμενο θετικής, τεχνολογικής, οικονομικής/επιχειρησιακής κατεύθυνσης.

Το πρόγραμμα, που αποτελείται από μία σειρά από 10 πρακτικά και διαδραστικά εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης και μία τρίμηνη συνεργασία mentoring με γυναίκες στελέχη της Accenture, στοχεύει στο να βοηθήσει νέες γυναίκες που αναζητούν μια δουλειά με απαιτήσεις και προοπτικές εξέλιξης, αλλά δεν διαθέτουν σχετική εμπειρία, να αποκτήσουν ή να βελτιώσουν τις πιο χρήσιμες δεξιότητες για την αναζήτηση μιας θέσης εργασίας.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα από τη 1 έως και τις 5/4 και ώρες 10.00-14.30 και θα καλύπτουν τις εξής θεματικές:

 • Στρατηγικές αναζήτησης εργασίας
 • Σύνταξη βιογραφικού και cover letter
 • Πώς να ξεχωρίσεις σε κάθε επαγγελματική συνέντευξη
 • Πώς να προωθήσεις τον εαυτό σου online
 • Επαγγελματική συμπεριφορά και γραπτή επικοινωνία
 • Πώς να συνεργάζεσαι αρμονικά και να γίνεις απαραίτητο μέλος της ομάδας
 • Επαγγελματική δικτύωση για όσες μισούν το networking
 • Πώς να μιλάς και να παρουσιάζεις τις ιδέες σου μπροστά σε κοινό
 • Αποτελεσματική διαχείριση χρόνου
 • Πώς να μάθεις να μαθαίνεις στη δουλειά

Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, οι απόφοιτες θα συνδεθούν με γυναίκες στελέχη της Accenture και θα πραγματοποιήσουν μαζί τους μία τρίμηνη συνεργασία mentoring. Στο τέλος του προγράμματος θα έχουν εξοπλιστεί με πολύτιμα εφόδια, δεξιότητες, εργαλεία και γνωριμίες που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στην αναζήτηση εργασίας τους αλλά και σε όλη την υπόλοιπη επαγγελματική τους ζωή.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 15/3 και η διαδικασία επιλογής των συμμετεχουσών θα ολοκληρωθεί ως τις 22/3. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και περιλαμβάνει την παρακολούθηση όλων των εργαστηρίων και του 3μηνου προγράμματος mentoring.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να συμπληρώνουν την αίτησή τους στο σύνδεσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Επίδομα ενοικίου 2019: Άνοιξε η πλατφόρμα - Πώς πραγματοποιούνται οι αιτήσεις

Επίδομα ενοικίου 2019: Άνοιξε η πλατφόρμα - Πώς πραγματοποιούνται οι αιτήσεις
12_03_2019 | 22:47 12_03_2019 | 22:53

Παρά τη σχετική ανακοίνωση που μιλούσε για έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας από αύριο, άνοιξε, όπως όλα δείχνουν και πριν από μερικά λεπτά, η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη από το epidomastegasis.gr, από όπου και πραγματοποιούνται οι αιτήσεις. «Το Επίδομα Στέγασης είναι προνοιακό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τα νοικοκυριά που μισθώνουν την κύρια κατοικία τους.

Για τη χορήγηση του Επιδόματος Στέγασης απαιτείται η προβλεπόμενη δήλωση και αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου (Α.Α.Δ.Ε.). Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος».

Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet. Όσοι πολίτες επιθυμούν βοήθεια μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Κοινότητας της περιοχής τους. Η πλατφόρμα θα βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία ώστε να υποδέχεται αιτήσεις ανά πάσα στιγμή. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου θα εισπράξουν αναδρομικά το επίδομα από 1/1/2019 εφόσον έχουν μισθωτήριο από την αντίστοιχη ημερομηνία.

Έναρξη Προγράμματος "Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για 8.933 θέσεις πλήρους απασχόλησης"

Ξεκινάει την 08/03/2019 και ώρα 12η μεσημβρινή μέχρι και την 18/03/2019 και ώρα 12η μεσημβρινή η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας άνω των 18 ετών, για 8.933 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε πενήντα έξι (56) Δήμους και τριάντα επτά (37) Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας / φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών». To πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ και το εθνικό σκέλος από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.
Η Δράση έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που συνεχίζουν να πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και τη μακρά ύφεση που υπέστη η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ. Επίσης, αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, στην ένταξη/επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών.

07-03-2019 Δελτίο τύπου

07-03-2019 Δημόσια Πρόσκληση

07-03-2019 Παράρτημα I (Αριθμός διατιθέμενων θέσεων ανά Επιβλέποντα Φορέα, Υπηρεσία Τοποθέτησης και Ειδικότητα)

07-03-2019 Παράρτημα II (Προσοντολόγιο)

07-03-2019 Παράρτημα III (Προσοντολόγιο)

Ενιαία από τον ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλονται πλέον τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα που μέχρι και το 2018 χορηγούνταν από τους ΟΤΑ. Όλα τα Άτομα με Αναπηρία στην χώρα θα λαμβάνουν τα προνοιακά επιδόματα που δικαιούνται με διαφάνεια και ηλεκτρονικές διαδικασίες, με στόχο το αμέσως επόμενο διάστημα αυτά να καταβάλλονται κάθε μήνα, σε σταθερή και γνωστή εκ των προτέρων σε όλους ημερομηνία.

Για τη χορήγηση των προνοιακών παροχών από τον ΟΠΕΚΑ ακολουθείται το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο και τα ποσά που καταβάλλονται παραμένουν ακριβώς τα ίδια χωρίς καμία απολύτως μεταβολή στο ύψος των παροχών και χωρίς καμία περικοπή.

Η νομοθετική πρωτοβουλία που απέδωσε στον ΟΠΕΚΑ την κεντρική ευθύνη για όλα τα αναπηρικά επιδόματα, είναι μία κομβική μεταρρύθμιση και μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αναδιοργάνωση του τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η σύσταση Ενιαίας Αρχής Απονομής Επιδομάτων αποτελούσε άλλωστε διαχρονικό αίτημα των οργανώσεων των Ατόμων με Αναπηρία.

Με την σχετική ΚΥΑ διευκρινίστηκε πλήρως ότι τα προνοιακά αναπηρικά – διατροφικά επιδόματα, ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας, δεν φορολογούνται, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχονται, ούτε συμψηφίζονται με χρέη προς το Δημόσιο, ιδιώτες ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για οποιαδήποτε παροχή κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Καθώς διανύουμε τις πρώτες ημέρες μιας μεταβατικής περιόδου, οι Δήμοι παραδίδουν, όπως προβλέπει η ΚΥΑ, σταδιακά στον ΟΠΕΚΑ τα ηλεκτρονικά αρχεία τους, όπως αυτά διαμορφώθηκαν στην τελευταία πληρωμή του Νοεμβρίου 2018, συμπεριλαμβάνοντας και τους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις υποβλήθηκαν μετά την τελευταία πληρωμή του Νοεμβρίου και διεκπεραιώθηκαν από τους Δήμους μέχρι 31.12.2018. Τα ηλεκτρονικά αρχεία πρέπει να παραδοθούν μέχρι τις 15.1.2019.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, η πρώτη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ που αφορά τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2018 (για τους δικαιούχους διατροφικών επιδομάτων αφορά τον Δεκέμβριο 2018) θα πραγματοποιηθεί για όλους τους δικαιούχους την ίδια ημέρα και εντός του διαστήματος από τις 18 έως τις 25 Ιανουαρίου 2019 το αργότερο.

Η αμέσως επόμενη πληρωμή των προνοιακών διατροφικών επιδομάτων θα γίνει τον Φεβρουάριο και θα αφορά τον μήνα Ιανουάριο 2019. Τον Μάρτιο θα πληρωθούν τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα για το δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2019.

Με το πέρας του πρώτου τριμήνου του 2019, τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα θα καταβάλλονται κάθε μήνα, σε σταθερή ημερομηνία, κοινή για όλη την Ελλάδα.

Σήμερα λαμβάνουν προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα περίπου 160.000 συμπολίτες μας. Όλοι θα συνεχίσουν να εισπράττουν ακριβώς τα ίδια ποσά. Οι πολίτες που έχουν γνωματεύσεις εφ’ όρου ζωής εντάσσονται εφ’ όρου ζωής στις καταστάσεις καταβολής προνοιακών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ. Οι δικαιούχοι που έχουν σε ισχύ γνωμάτευση από ΚΕΠΑ ορισμένης διάρκειας, εντάσσονται στις καταστάσεις καταβολών του ΟΠΕΚΑ και θα επανεξεταστούν από ΚΕΠΑ όταν λήξει η ισχύς της γνωμάτευσής τους, όπως συνέβαινε και το 2018. Στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας θα κληθούν εγκαίρως από τον ΟΠΕΚΑ να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση επανεξέτασης.

Συνεπώς, αυτό που αλλάζει είναι ότι δημιουργείται μια ενιαία, κεντρική αρχή πληρωμών, απλουστεύονται οι διαδικασίες για τα Άτομα με Αναπηρία και διαμορφώνεται για όλους σταθερή μηνιαία καταβολή των επιδομάτων.

Στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων όλης της χώρας και στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου νέες αιτήσεις για προνοιακά αναπηρικά επιδόματα όπως και αιτήσεις παράτασης χορήγησης επιδομάτων.

Η ηλεκτρονική αίτηση στην σχετική πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η ΗΔΙΚΑ θα είναι διαθέσιμη από την ερχόμενη Δευτέρα για :

 • αιτήσεις που υποβάλλονται για πρώτη φορά και αφορούν σε αρχική χορήγηση προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων, σε περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχει σε λειτουργία πιλοτική διαδικασία. Υπενθυμίζεται πως στην Αττική, την Θεσσαλονίκη και την Αχαία συνεχίζεται κανονικά το πιλοτικό πρόγραμμα απονομής προνοιακών επιδομάτων σε Άτομα με Αναπηρία και όλες οι νέες αιτήσεις υποβάλλονται αδιάλειπτα από το 2018.
 • αιτήσεις που αφορούν σε παράταση χορήγησης προνοιακών παροχών για όσους έχουν γνωμάτευση ορισμένου χρόνου από υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ η οποία έχει λήξει ή λήγει εντός του επόμενου τριμήνου (έχουν ενημερωθεί για τη λήξη της από τους Δήμους).
 • αιτήσεις που αφορούν σε δικαιούχους οι οποίοι έχουν γνωμάτευση σε ισχύ από Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ και δεν έχουν υποβάλλει αίτηση είτε για αρχική χορήγηση είτε για παράταση.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων όλης της Ελλάδας όπως επίσης και από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας και των περιφερειακών υπηρεσιών του ΟΠΕΚΑ.

Επισημαίνεται πως δεν τίθεται θέμα απώλειας δικαιωμάτων, ούτε για τις νέες αιτήσεις ούτε και για τις παρατάσεις. Σε περίπτωση λήξης γνωμάτευσης ΚΕΠΑ, ο δικαιούχος έχει χρονικό περιθώριο 6 μηνών μετά την λήξη για να υποβάλλει αίτηση επανάκρισης ώστε η καταβολή του επιδόματος να ξεκινήσει από την επόμενη ημέρα της λήξης της γνωμάτευσης. Επίσης για όλες τις νέες αιτήσεις, η καταβολή του επιδόματος ξεκινάει από την 1η του επόμενου μήνα της αίτησης.

Για την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος πρέπει :

α) να προσκομίζει έγγραφο απόδοσης ΑΜΚΑ ή να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του.

β) να προσκομίζει το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Διαβατήριο)

γ) να προσκομίζει φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου καταθετικού λογαριασμού τράπεζας ή ΕΛΤΑ από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός IBAN. Απαραίτητη προυπόθεση είναι ο δικαιούχος της προνοιακής παροχής να εμφανίζεται ως δικαιούχος ή συνδικαιούχος του λογαριασμού.

δ) αν είναι αλλοδαπός, εκτός των ανωτέρω, πρέπει να προσκομίσει άδεια διαμονής

ε) αν υποβάλλει την αίτηση τρίτο πρόσωπο (γονέας, εκπρόσωπος, δικαστικός συμπαραστάτης κλπ) πρέπει να προσκομίζει εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο.

Δικαιούχοι που ελάμβαναν προνοιακό αναπηρικό επίδομα από τους Δήμους και πληρώθηκαν για πρώτη φορά από τον ΟΠΕΚΑ στις 18 Ιανουαρίου 2019, θα πρέπει για κάθε μεταβολή των στοιχείων τους – όπως για παράδειγμα αλλαγή διεύθυνσης, αλλαγή τραπεζικού λογαριασμού κλπ. – να απευθύνονται και να υποβάλλουν αιτήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων μέχρι 28-2-2018. Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη των οικογενειών τους, σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου.

Επίσης δικαιούχοι που ελάμβαναν διατροφικό επίδομα θα πρέπει να απευθύνονται για κάθε μεταβολή στοιχείων στις αρμόδιες υπηρεσίες των Διευθύνσεων Υγείας των Περιφερειών μέχρι 1-2-2018.

Εργαστήρια Σχεδίου - Ζωγραφικής, κατασκευής κούκλας - μάσκας που απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες ξεκινούν με καινούρια τμήματα στην Πνευματική Εστία Βούλας (Ζεφύρου 2 και Αγίου Ιωάννου).

Διδάσκει η εικαστικός: Ιωάννα Δασκαλάκου.

Τηλ: 132020775-777

Το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης σας προσκαλεί με χαρά στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή-Παζάρι που θα γίνει τη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, από τις 11:00πμ έως τις 9:00μμ, στην οδό Απόλλωνος 28, Βουλιαγμένη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1:00-2:00. Ιστορίες για μικρούς και μεγάλους

4:00-5:00 Θέατρο Σκιών

6:00-7:00 Παιχνίδι: Το Κυνήγι του Χαμένου Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού.

7:00μμ Τραγούδια με την Κατερίνα Βέρβερη

 

Στο χώρο θα λειτουργεί ολοήμερο παζάρι.

 

Στις 2 Νοεμβρίου 2018 έγινε επίσκεψη από το Κέντρο Κοινότητας στον Επιστημονικό Αθλητικό Σύνδεσμο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ Victor Artant ”- NIKH. Πρόκειται για ένα φορέα που ιδρύθηκε από γονείς και κηδεμόνες και εποπτεύεται από τη Περιφέρεια Αττικής.

Τα άτομα που μπορούν να απευθυνθούν στο σωματείο είναι παιδιά από δεκατριών ετών και ενήλικες, με αυτισμό, σύνδρομα και βαριά νοητική υστέρηση.

Τα πρωινά λειτουργεί χώρος στη περιοχή του παλαιού αεροδρομίου, για παιδιά ασκήσιμα και μη εκπαιδεύσιμα που δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε ένα πλαίσιο κανονικού σχολείου. Επίσης, υπάρχουν απογευματινές δραστηριότητες, όπως χορός, μουσική, άθληση, κολυμβητήριο καθώς και διάφορα δρώμενα, ξεφεύγοντας από τα στενά όρια της εκπαιδευτικής διάστασης.

Επιπρόσθετα, γίνονται δραστηριότητες όπως ιππασία, ιστιοπλοΐα, τοξοβολία, painball, bawling κ.ά δύο φορές μηνιαίως. Εκτός των δραστηριοτήτων γίνονται πολυήμερα αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης με διάφορες δραστηριότητες ανάλογα με την τοποθεσία και την εποχή.

Τα παιδιά που παρακολουθούν έχουν δυνατότητα συμμετοχής σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ στις εγκαταστάσεις του Αγίου Ανδρέα Αττικής.

Τέλος , στο σύλλογο μπορούν να απευθυνθούν παιδιά με κινητικά προβλήματα που θέλουν να ασχοληθούν με αθλητισμό και πρωταθλητισμό για αθλήματα όπως κολύμβηση, παρακανό, τοξοβολία και μπότσια.

Για περισσότερες πληροφορίες:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

thl. 2109822852