Συμβαίνουν στην πόλη μας

Apr
26

26.04.2018 21:00pm - 22:00pm

allilegui

 

 

Διανομή πασχαλινού πακέτου στους ωφελούμενούς της, πραγματοποίησε στις 2 Απριλίου η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, με την ευκαιρία των εορταστικών ημερών του Πάσχα. Η διανομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης που αναπτύσσει για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων.

afisa pilates

Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα Pilates method” που θα διεξαχθεί στην αίθουσα “Ιωνία” την Παρασκευή 20 Απριλίου στις 19:00 έως τις 22.00. Η παρουσίαση της μεθόδου εκγύμνασης Pilates θα γίνει από την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Κα Πλατανίτη.

Αφαίρεση πινακίδων για 60 μέρες προβλέπεται για στάθμευση σε θέσεις αναπήρωνpinakides c1 thumb large

Σε ισχύ έχει τεθεί από τις 31 Μαρτίου του 2018 ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Νόμος 4530/2018 – ΦΕΚ 59/Α/30-3-2018).

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Κώδικα και την έκδοση των απαιτούμενων ΚΥΑ, όλα τα πρόστιμα που αφορούν παραβάσεις στάθμευσης οχημάτων μειώνονται κατά 50%, ενώ δεν ισχύει πλέον το δικαίωμα έκπτωσης του προστίμου κατά το ήμισυ, σε περίπτωση καταβολής του απαιτούμενου χρηματικού ποσού εντός 10ημέρου.

epistrofi tou andra

Την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου γιορτάζει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την παρουσίαση του βιβλίου της ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας Ελισάβετ Μπαρμπαλιού, «Η Επιστροφή του Άνδρα». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Απριλίου στο πολιτιστικό κέντρο «Ιωνία» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) στις 19.30.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Γιώργος Κωνσταντέλλος – Καρδιολόγος

Τρύφωνας Ζαχαριάδης – Ψυχαναλυτικός Θεραπευτής – Συγγραφέας

Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος, Αλφόνσος Βιτάλης.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ερμηνείες των καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Σταμάτης Μπερής (επικεφαλής) – σολίστ και Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου – πιάνο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

 

Μια πλατφόρμα πληροφόρησης & διαφάνειας για όλα τα έργα και τις δράσεις του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συμπεριλαμβάνεται πλέον στη νέα ιστοσελίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Το InfoΔράση έχει συγκεντρώσει   όλη την οικονομική δραστηριότητα του Δήμου,  παρέχοντας στους δημότες ένα χρήσιμο εργαλείο που δείχνει σε πραγματικό χρόνο, σε ποιες δράσεις έχουν δαπανηθεί και  δαπανούνται  τα χρήματα των πολιτών.

Επιπρόσθετα οι δημότες, οι επιχειρηματίες και κάθε κοινωνικός φορέας, μπορεί πλέον να βρει άμεσα τι κάνει ο Δήμος για εκείνους αλλά και να έχει μια συνολική εικόνα των έργων που έχουν γίνει (ή είναι σε εξέλιξη) σε όλη την επικράτεια της πόλης. Ακόμα, μπορεί να επιλέξει την παρουσίαση τους ανά δημοτική ενότητα ή ανά είδος (τεχνικά έργα, μελέτες, προμήθειες, εκδηλώσεις κλπ)  ή ανά εξυπηρετούμενη πολιτική.

Παρουσία πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων του πολιτικού, ακαδημαϊκού και διπλωματικού κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου ημερίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με θέμα: «Ενέργεια: Γεωπολιτική και Διπλωματία», σε συνεργασία με καθηγητές των Πανεπιστημίων Πειραιώς και Αθήνας.

 

Η πρώτη μηνιαία ενημερωτική συνάντηση για την υπό συζήτηση μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Απριλίου, στις 18.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της πόλης (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα).

Με θλίψη και αγανάκτηση παρακολουθεί η Δημοτική Αρχή τις εξελίξεις σχετικά με τα δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες) που έχουν τοποθετηθεί σε πολλά σημεία του Υμηττού αλλά και στο κέντρο της Βούλας.

Ήδη οι φόλες έχουν προκαλέσει το θάνατο 12 ζώων, ενός δεσποζόμενου σκύλου και 12 αλεπούδων. Όπως προκύπτει από τον χάρτη που έχει εκδώσει η εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας Νότιου Υμηττού, η έκταση στην οποία εντοπίστηκαν νεκρά ζώα και δηλητηριασμένα δολώματα εκτείνεται από την Αιξωνή έως τα νότια του Κορωπίου (γύρω από την κορυφή Κακοβούλα, περιοχή Πευκώνα, πάνω από τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη) και από τους δασικούς δρόμους πάνω από το νεκροταφείο Βούλας έως βόρεια της κορυφής Σταυραετός.

 

 

Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται από τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (ΟΑΠΠΑ), το διασχολικό πρωτάθλημα, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών των δημοτικών και γυμνασίων σχολείων της πόλης.

Πρόκειται για μία διοργάνωση που περιλαμβάνει αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης , πετοσφαίρισης και στίβου, η οποία έχει καθιερωθεί στη συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας και έχει εξελιχθεί σε θεσμό με τη φετινή συμμετοχή να προσεγγίζει τον αριθμό των 1.700 αθλητών.

Σας ενημερώνουμε ότι η Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018και η Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 ορίζονται, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 11 του Νόμου 3336/2005), ως μέρες ειδικής αργίας για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα, λόγω αργίας του Διευρωπαϊκού Αυτοματοποιημένου Συστήματος Πληρωμών (σύστημα TARGET2).

Page 1 of 74