Συμβαίνουν στην πόλη μας

08.01.2019

Ομαλά χωρίς προβλήματα λειτούργησαν σήμερα τα περισσότερα σχολεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης – Αύριο θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία κανονικά Featured

Ανοιχτά θα είναι αύριο (Τετάρτη 9 Ιανουαρίου) όλα τα σχολεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καθώς αναμένεται πλήρη εξομάλυνση των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σήμερα, παρά την ελαφριά χιονόπτωση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα περισσότερα σχολεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης λειτούργησαν χωρίς προβλήματα. Εξαίρεση αποτέλεσαν τα τέσσερα σχολεία της Βούλας που βρίσκονται πάνω από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης για τα οποία ενημερώθηκαν νωρίς το πρωί με σχετική ανακοίνωση οι γονείς πως θα παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφάλειας, καθώς εκείνη την ώρα πολλοί δρόμοι της περιοχής του Πανοράματος είχαν ολισθηρότητα. Επίσης δύο σχολεία της πόλης έκλεισαν νωρίς με πρωτοβουλία των διευθυντών καθώς δεν είχαν προσέλθει οι καθηγητές και δεν μπορούσε να γίνει μάθημα.

 

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου ήταν σε επιφυλακή καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας και με εξαίρεση της ολισθηρότητα του οδοστρώματος τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του Πανοράματος, δεν σημειώθηκε κάποιο πρόβλημα στην πόλη.

Σε επικοινωνία με τη σχολική κοινότητα διαπιστώθηκε πως σε όλα τα σχολεία λειτούργησε κανονικά η θέρμανση, τα καλοριφέρ είχαν ανάψει από νωρίς για να προλάβουν να ζεσταθούν οι αίθουσες και γενικότερα δεν διαπιστώθηκε κάποιο παράπονο.

Επειδή αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της αποψινής νύχτας, ο μηχανισμός του Δήμου παραμένει σε επιφυλακή, παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Όπως και χθες, σε όσους δρόμους κριθεί απαραίτητο θα γίνει ρίψη αλατιού και για προληπτικούς λόγους, νωρίς το πρωί θα γίνουν ρίψεις μπροστά και γύρο από τις σχολικές μονάδες του Δήμου.

Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.