Συμβαίνουν στην πόλη μας

No events found
27.07.2020

Στις 100 πιο ευφυείς Ευρωπαϊκές Πόλεις επιλέχθηκε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Featured

Στις 100 πόλεις που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Intelligent Cities Challenge επιλέχθηκε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. 

Η διάκριση αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς μετά από πολύ σκληρή διαδικασία επιλογής ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης επιλέχθηκε να είναι μία από τις 90 πόλεις που έχουν λάβει έγκριση μέχρι σήμερα, από 20 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και της Σιγκαπούρης. Από τις 90 εγκεκριμένες αιτήσεις, οι 26 συμμετείχαν στο προηγούμενο πρόγραμμα, το Digital Cities Challenge, το οποίο βοήθησε 41 πόλεις της Ε.Ε. να αναπτύξουν ένα στρατηγικό όραμα και να οδηγηθούν σε  ψηφιακό μετασχηματισμό, οι 9 αποτελούν πόλεις συμβούλους (mentors) και αναμένεται η επιλογή των υπολοίπων πόλεων για να συμπληρωθούν οι 100. Μεταξύ των πόλεων που συμμετέχουν ενδεικτικά αναφέρουμε το Άμστερνταμ, τη Βαρκελώνη, το Αμβούργο, τη Νίκαια, τη Σιγκαπούρη, τη Βουδαπέστη, τη Ρώμη, και τη Βενετία ενώ από την Ελλάδα συμμετέχουν εκτός από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και οι δήμοι Χαλκίδας, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Καβάλας, Παλαιού Φαλήρου – Αλίμου (σε κοινό σχήμα), Πατρέων, Θεσσαλονίκης, Τρικάλων και Τρίπολης – Κορίνθου (κοινό σχήμα).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν σε μια κοινότητα που αξιοποιεί προηγμένες τεχνολογίες, για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης  με βασική προτεραιότητα την ανάκαμψη των οικονομιών τους και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, όπως και τη δημιουργία νέων προοπτικών των επιχειρήσεών τους. Ξεκινώντας από την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και για τους επόμενους 33 μήνες, οι Δήμοι θα παρακολουθούν υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές δράσεις, θα ανταλλάσουν τεχνογνωσία, θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες υψηλών προδιαγραφών και θα χαράξουν κοινή στρατηγική και θα συμμετάσχει σε ομάδες  αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες  για την επίτευξη της ευφυής, πράσινης, και βιώσιμης ανάπτυξης.

Μπορείτε να δείτε τη ολοκληρωμένη λίστα των συμμετεχόντων και τις αναλυτικές πληροφορίες του προγράμματος εδώ (https://www.intelligentcitieschallenge.eu).