Συμβαίνουν στην πόλη μας

No events found
23.04.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δηλώσεις Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Εθελοντικής Πυροπροστασίας του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου και στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Εθελοντικής Πυροπροστασίας καλεί τους ενδιαφερόμενους κατοίκους να υποβάλουν αίτηση στο Δήμο προκειμένου να συμμετάσχουν ως ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΕΣ στο πρόγραμμα πυρασφάλειας.
Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι θα πρέπει να απευθύνονται στις Γραμματείες των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Συγκεκριμένα:

  • για τη Δημοτική Κοινότητα Βάρης, πληροφορίες κα. Άννα Κανέλλου τηλ. 213 2030416
  • για τη Δημοτική Κοινότητα Βούλας, πληροφορίες κα. Χρύσα Ροκούνογλου,
  • τηλ. 213 2020106
  • για τη Δημοτική Κοινότητα Βουλιαγμένης, πληροφορίες κα. Μαρία Μενικολάκου,
  • τηλ. 213 2020704

Κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, οι δράσεις που αφορούν στη συμμετοχή των εθελοντών στην επιτήρηση των δασών για εντοπισμό πυρκαγιών, καθορίζονται από το Πυροσβεστικό Σώμα και τη δημοτική πυρασφάλεια για λόγους υποστήριξης του έργου τους.
Η συμμετοχή των εθελοντών στις αντιπυρικές δράσεις θεωρείται απαραίτητη για την επιτυχία του προγράμματος αντιπυρικής προστασίας, ενώ παράλληλα, καλλιεργεί το ρόλο του ενεργού πολίτη και το κίνητρο της κοινωνικής προσφοράς.
Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε. Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να καταφέρουμε για μια ακόμη χρονιά  να προστατεύσουμε αποτελεσματικά το πράσινο της πόλης μας. Ακόμη περισσότερο φέτος, που λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, δεν έχουν εγκριθεί κονδύλια για την πολιτική προστασία από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς επίσης δεν έχουν εγκριθεί προσλήψεις εκτάκτων εποχιακών υπαλλήλων για τον καθαρισμό και τη φύλαξη των πευκόφυτων εκτάσεων.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΠΥΡΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΑΣ