Συμβαίνουν στην πόλη μας

No events found
25.05.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Συμμετέχω και Προστατεύω την Πόλη μου»

 

ethelodismos

Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα Ιωνία η ενημερωτική ημερίδα «Συμμετέχω και Προστατεύω την Πόλη μου», με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων της πυροπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.

Στην ημερίδα – κάλεσμα για νέους εθελοντές δασοπροστασίας που οργάνωσε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, συμμετείχαν και μίλησαν ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Πανάς, ο Διοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ.

Πιερρακάκης, ο Διευθυντής του ΣΠΑΥ κ. Νομικός, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Καβράκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραγεώργος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαμβασάκης, και οι εκπρόσωποι των Εθελοντικών ομάδων Βούλας και Βάρης κκ. Σωτηρόπουλος και Τσίλος. Επίσης παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, κ. Μπελετσιώτης, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Διαφάνειας κ. Κοντονής, η Δημοτική Σύμβουλος – Υπεύθυνη για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής κα. Κάραγιαν, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βούλας κ. Κάρτσωνα, ο Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης, κ. Κακογιαννάκος καθώς και ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Κωνσταντέλλος. Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και εξέφρασαν τις απόψεις τους πρόεδροι πολιτιστικών και εξωραϊστικών συλλόγων και απλοί δημότες.

 

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ανέφερε εμφατικά ότι φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά είναι απαραίτητη η συμμετοχή και η στήριξη του προγράμματος εθελοντισμού από τους Δημότες της περιοχής. «Δυστυχώς φέτος, και λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, δεν έχουν εγκριθεί κονδύλια για την πολιτική προστασία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ επίσης δεν έχουν εγκριθεί προσλήψεις εκτάκτων εποχιακών υπαλλήλων για τον καθαρισμό και τη φύλαξη των πευκόφυτων εκτάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πανάς.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τις εθελοντικές οργανώσεις για τη βοήθεια που έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια με τη συμμετοχή τους στις αντιπυρικές δράσεις καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την έγκαιρη κινητοποίηση του μηχανισμού της σε όλα τα περιστατικά δασοπυρόσβεσης.

«Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε. Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να καταφέρουμε για μια ακόμη χρονιά  να προστατεύσουμε αποτελεσματικά το πράσινο της πόλης μας».

Κλείνοντας την ημερίδα, ο κ. Πανάς ευχαρίστησε δημοσίως τους Δημότες για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να διατηρήσουν τους πνεύμονες πρασίνου της περιοχής μας καθώς και για τις δωρεές που έχουν πραγματοποιήσει στο τομέα της πυροπροστασίας στο Δήμο.

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΠΥΡΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΑΣ