Απολαμβάνω τις  γιορτές - Προσέχω  την υγεία μου

Συζήτηση με θέμα: «Απολαμβάνω τις γιορτές – Προσέχω την υγεία μου» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 11.00 στο ΚΑΠΗ Βούλας και την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 09.30 στο ΚΑΠΗ Βάρης από την Εθελόντρια  Κλινική Διαιτολόγο, κα Μαρίνα Μουγκρίδου. Στη συζήτηση, διάρκειας τριών ωρών, θα δοθούν οδηγίες, πρακτικές συμβουλές και έντυπα  για να μην πάρουμε κιλά στις γιορτές και να μην επιβαρυνθεί η υγεία μας.

 

Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (ΟΑΠΠΑ) παρουσιάζει τη Μικτή Χορωδία Βάρης, σε μία συναυλία - αφιέρωμα στον ποιητή  Federico Garcia Lorca, με τίτλο «Federico Garcia Lorca – Πριν τα Χριστούγεννα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης (Άττιδος 7), στις 19:00.

Με στόχο να αφυπνιστούν τα μέλη των ΚΑΠΗ, το τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ», στο πλαίσιο της μεγάλης ενημερωτικής εκστρατείας: «Εχεις Οστεοπόρωση; Ακτινογραφία έκανες;», παρέχει δωρεάν εισιτήριο – voucher για λήψη ακτινογραφίας στην σπονδυλική στήλη, σε ασθενείς που πάσχουν από οστεοπόρωση είτε έχουν λάβει αγωγή στο παρελθόν είτε συνεχίζουν να λαμβάνουν αγωγή και είναι άνω των 65 ετών. Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου:

 

-          Διήμερη εκδρομή Καρπενήσι – Παναγιά Προυσιώτισσα – Μονή Δαμάστας

10-11 Δεκεμβρίου 2016 με διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Avaris 5*.

Τιμή ατόμου σε δίκλινο/ τρίκλινο δωμάτιο: 80€

Μονόκλινο δωμάτιo: 90€

 

Τρίτη, 22 November 2016 18:16

«Βάλ’ το στο καλάθι!».

Ενημερωτικές εκδηλώσεις σε σχολεία για την ανακύκλωση και την καθαριότητα στο Δήμο μας.

 

 

 

 

 

Ενημερωτικές εκδηλώσεις σε σχολεία της περιοχής για την ανακύκλωση και την καθαριότητα στην πόλη μας πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Καθαρά, μαζί!» του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο επισκέφθηκε σχολεία του Δήμου μας και μίλησαν με τους μαθητές, για το πώς η ανακύκλωση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών διαχείρισης απορριμμάτων μπορεί να αναβαθμίσει την εικόνα της πόλης.

Στην ομάδα ενημέρωσης συμμετείχαν ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, ο Διευθυντής της της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Μιλτιάδης Καβράκος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκος Βάσης, και ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου. Παράλληλα με τους προαναφερόμενους, εκπρόσωποι της εταιρείας «Cyclefi» παρουσίασαν στους μαθητές το πρωτοποριακό πρόγραμμα που ξεκινάει στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μέσω του οποίου δίνονται κίνητρα στους δημότες να ανακυκλώνουν.

 

Ο Δήμαρχος εξήγησε στους μαθητές τα οφέλη για το Δήμο από την αύξηση της ανακύκλωσης και τους κάλεσε να μεταφέρουν μια σύγχρονη περιβαλλοντική κουλτούρα στις οικογένειές τους. Στους μαθητές δόθηκε ενημερωτικό υλικό για τα βήματα που πρέπει όλοι οι δημότες να ακολουθούν, για μια πιο καθαρή πόλη.

Ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος μετέφερε στα παιδιά την εικόνα που εισπράττουν όσοι επισκέπτονται τον ΧΥΤΑ στη Φυλή και τη σημασία της μείωσης των απορριμμάτων προκειμένου να μην χάνεται ζωτικός χώρος και να προστατεύεται το περιβάλλον.

Ο Διευθυντής της υπηρεσίας, Μιλτιάδης Καβρακός, εξήγησε στους μαθητές τις διαδικασίες για τη σωστή διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων και μοίρασε σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Ενθουσιασμό προκάλεσε στα παιδιά το πρόγραμμα της «Cyclefi» και ειδικότερα όταν ενημερώθηκαν, ότι ως αντάλλαγμα για την ανακύκλωση που θα κάνουν από το σπίτι τους, θα παίρνουν δωρεάν μονάδες μεταφοράς δεδομένων για τα κινητά τηλέφωνά τους.

Τέλος, στην ενημερωτική εκστρατεία συμμετείχε και ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου ο οποίος έδωσε το σύνθημα να ρίχνουμε τα σκουπίδια στο σωστό καλάθι.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Βούλας, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Βουλιαγμένης και στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Βάρης. Θα ακολουθήσουν και νέες πρωτοβουλίες ενημέρωσης στο σύνολο των σχολείων της περιοχής.

Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης  Βούλας Βουλιαγμένης (ΟΑΠΠΑ) και ο Λαογραφικός Όμιλος Βάρης «Σεμέλη» θα επιχειρήσουν μια αναβίωση του παραδοσιακού πανηγυριού της Βάρης, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011, από τις 13:00 και μετά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης, (Άττιδος 30 και Εστίας).

Ενημερωτική ημερίδα για τους επαγγελματίες εστίασης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ημερίδα, στην οποία μετείχαν πολλοί επαγγελματίες της περιοχής, αφορούσε τον νέο κανονισμό καθαριότητας και το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου.

Συνάντηση με όλους τους επαγγελματίες εστίασης πραγματοποιεί την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, στις 19.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Αρχή, με θέμα την ενημέρωση των επαγγελματιών για τον νέο κανονισμό καθαριότητας και το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Το skywalker.gr σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης διοργανώνει το 17ο Μονοπάτι Απασχολησιμότητας, το οποίο θα διεξαχθεί στις 28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου2016 (5 ημέρες) από 10:00 έως 16:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρ. Δημαρχείου Βουλιαγμένης.

 

Στα πλαίσια της συνεχούς φροντίδας της υγείας των μελών των ΚΑΠΗ με σκοπό την πρόληψη, την ενημέρωση, την αγωγή υγείας και την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών, σας ενημερώνουμε ότι για το μήνα Νοέμβριο το πρόγραμμα Εθελοντών Γιατρών στα ΚΑΠΗ θα είναι το εξής :

Σελίδα 1 από 45