Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, εκτιμώντας τη διαμορφωθείσα από 28/6/2015 κατάσταση, ενημερώνει τους δημότες του ότι, μέχρι την επαναλειτουργία των τραπεζών αναστέλλει την προθεσμία των 15 ημερών από την ημερομηνία λήψεως του υπ’αριθμ.2612/12-6-2015 εγγράφου της Διεύθυνσης Υ.ΔΟΜ. προκειμένου να παραχωρηθούν σε κοινή χρήση τα τμήματα των ιδιοκτησιών που αποδίδονται από την Πράξη Εφαρμογής της Πολεοδομικής Ενότητας Μηλαδέζας της Δημοτική Ενότητας Βάρης και θέτει ως έναρξη νέας 15νθήμερης προθεσμίας την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των τραπεζών.

Τη φωνή του με την ΚΕΔΕ, πολλούς δήμους της χώρας και δεκάδες επιστημονικούς, επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς ένωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σήμερα, (2 Ιουλίου) εγκρίνοντας, κατά πλειοψηφία, ψήφισμα που καλεί όλους τους δημότες να ψηφίσουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου.

 

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης», Κώστα Πασακυριάκο, είχε ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος το πρωί, με αφορμή την επιβληθείσα τραπεζική αργία σε σχέση με τη λειτουργία του Δήμου. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τον κ. Πασακυριάκο ότι όλες οι υπηρεσίες θα λειτουργούν κανονικά και όλες οι πληρωμές του Δήμου θα εκτελούνται κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας.

Συγκεκριμένα:

-          Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών.

-          Η μισθοδοσία των εργαζόμενων θα καταβληθεί στο σύνολό της και εγκαίρως.

Μετά τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα, καλώ όλους τους συμπολίτες μας να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην τροφοδοτήσουν τον νέο, επερχόμενο διχασμό των Ελλήνων.

Η υπεύθυνη, ώριμη και ψύχραιμη στάση όλων μας τις επόμενες ημέρες, ίσως αποδειχτεί η μόνη άμυνα του Ελληνικού Λαού απέναντι σε μια πιθανή και ορατή καταστροφή αλλά και η μόνη εγγύηση για τη διασφάλιση της Ευρωπαϊκής Πορείας της χώρας μας.

Τις νησίδες σε όλους του κεντρικούς άξονες της πόλης έχουν αρχίσει να καθαρίζουν συνεργεία του Δήμου, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής. Ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, Δημοσθένης Βαμβασάκης (Περιβάλλοντος και Πρασίνου) και Παναγιώτης Σωτηρόπουλος (Καθαριότητας), αποφάσισαν να κάνουν αυτή την υπέρβαση αρμοδιοτήτων παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμα των υπηρεσιών του Δήμου, αφού τα χόρτα και τα σκουπίδια στις νησίδες της πόλης εκτός από αντιαισθητικά, αποτελούν και κίνδυνο για φωτιά ενώ παράλληλα περιορίζουν την ορατότητα των οδηγών.

«Πειρα(γ)ματισμοί» - (Μ)πλέκοντας τα παραδοσιακά με τα σύγχρονα ακούσματα


Κυριακή 28 Ιουνίου 2015, ώρα 21:00
Αίθουσα εκδηλώσεων «Ιωνία», Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα (δίπλα από το
Δημαρχείο)
Συνδιοργάνωση: Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του
Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, (ΟΑΠΠΑ)
Μια διαδραστική παράσταση που φιλοδοξεί να ανιχνεύσει το ρόλο της παραδοσιακής μουσικής έκφρασης στη σημερινή μουσική  πραγματικότητα μέσα από μια ποικιλία μουσικοχορευτικών δομών στην οποία μπλέκονται τα παραδοσιακά με τα σύγχρονα ακούσματα. Μια παράσταση για ανοιχτά, μη προκατειλημμένα αυτιά όπου το παραδοσιακό υλικό μεταπλάθεται με άλλα μουσικά ιδιώματα όπως η jazz, η rock, το hip hop κ.λπ.

 

Το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» ανεβάζει η θεατρική ομάδα του Β’ Λυκείου Βούλας το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα Ιωνία, (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα).

Συναυλία με τη Ζωή Τηγανούρια και την Ελένη Βουδουράκη διοργανώνει ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Τετάρτη 1 Ιουλίου στο θέατρο «Βέμπο» (Κ. Καραμανλή 14, Βούλα) υπό το φως της πανσέληνου.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι παραστάσεις της Εθελοντικής Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που παρουσίασε το έργο «ΚΟΥ ΚΟΥ» του Georges Feydeau.

Αυλαία έριξε το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, (ΟΑΠΠΑ), το οποίο με μεγάλη επιτυχία ψυχαγώγησε τους μικρούς μας φίλους. Θεατρικές παραστάσεις από τη μυθολογία. Ο Μίδας, ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος έως την Αργοναυτική εκστρατεία, αλλά και από τους μύθους του Αισώπου ζωντάνεψαν για τους μικρούς συμπολίτες μας. Διαδραστικά παιχνίδια, εργαστήρια  με μάσκες ζώων, δράκοντες, μέδουσες, νεράιδες και αρχαία μουσικά όργανα και πολλά κινητικά παιχνίδια στον εξωτερικό χώρο χάρισαν αξέχαστες ώρες διασκέδασης.

Σελίδα 1 από 34