Σε μια πετυχημένη εκδήλωση, στις 19 Ιουλίου, γνώρισαν από κοντά και αποχαιρέτησαν οι μικροί αθλητές του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βούλας, τους πρωταθλητές Ιστιοσανίδας Βύρωνα Κοκκαλάνη και Τζέλη Σκαρλάτου, λίγες μέρες πριν την αναχώρησή τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

 

Την Κυριακή 17 Ιουλίου, στις 09.00, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ) και το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, διοργανώνουν πότισμα στο λόφο Πευκωτό, όπου στις 7 Φεβρουαρίου είχε γίνει μεγάλη δεντροφύτευση. Τα 10.000 μικρά δέντρα που φυτεύτηκαν θα ποτιστούν ενώ την ίδια μέρα, ομάδες εθελοντών, θα καθαρίσουν την περιοχή από ξερά χόρτα και σκουπίδια.

Με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, συναντήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουλίου ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Ο Δήμαρχος ζήτησε τη συνάντηση προκειμένου να θέσει στον Αρχηγό τα θέματα που απασχολούν την πόλη και άπτονται στις αρμοδιότητες της ΕΛΑΣ τα οποία είναι τα εξής:

Χθες το πρωί, (12 Ιουλίου) κατά την είσοδό του στο Δημαρχείο της πόλης, ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος δέχτηκε βίαιη επίθεση από ομάδα ανθρώπων που είχαν εισβάλει νωρίτερα σ’ αυτό για να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο αυτό για την επένδυση στο Ελληνικό. Εκτός όμως από τον Δήμαρχο, επίθεση δέχτηκε και μερίδα εργαζομένων του Δήμου οι οποίοι προσπάθησαν να μπουν στο Δημαρχείο να εργαστούν.

Με 24 θετικές ψήφους επί των 27 παρόντων ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την αναγκαιότητα σύναψης δανείου έως 4,5 εκ. ευρώ για την χρηματοδότηση της συνολικής αντικατάστασης του δικτύου δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας. Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση απαιτούσε την αυξημένη πλειοψηφία των δύο τρίτων του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή 22 θετικές ψήφους.

Στα πλαίσια της συνεχούς φροντίδας της υγείας των μελών των ΚΑΠΗ με σκοπό την πρόληψη, την ενημέρωση, την αγωγή υγείας, και την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών, σας ενημερώνουμε ότι για τον μήνα Ιούλιο το πρόγραμμα Εθελοντών Γιατρών στα ΚΑΠΗ θα είναι το εξής: 

Μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στον άντρα-πατέρα-σύζυγο διοργανώνει την Κυριακή 10 Ιουλίου ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, και συγκεκριμένα η Κοινωνική Υπηρεσία. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο ανοικτό θέατρο ΒΕΜΠΟ στην παραλία της Βούλας, στις 21.00.

 

 

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα για τις καινοτόμες πολιτικές στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, που ξεκινά ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Δήμου για τη βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη και παρουσίασε τα οφέλη, τόσο τα οικονομικά, όσο και τα σχετικά με την εικόνα της πόλης, για το Δήμο και τους πολίτες.

Τοποθετήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία στην παραλία της Βούλας το Seatrack, η ηλεκτρική ράμπα για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στα θαλάσσια μπάνια τους.

 

Τρία σημαντικά οχήματα προστέθηκαν στο στόλο οχημάτων του Δήμου. Ο Δήμος προμηθεύτηκε ένα βυτιοφόρο, το οποίο έχει ως κύρια χρήση την πυρόσβεση, αλλά ταυτόχρονα θα χρησιμοποιείται για καθαρισμούς δρόμων και πλατειών, λόγω της μεγάλης χωρητικότητας νερού, αλλά και της πολύ υψηλής πίεσης που διαθέτει.

Σελίδα 1 από 43