Με περισσότερες από 150 συμμετοχές στη Sprint Απόσταση και περισσότερες από 170 συμμετοχές στη μεγάλη απόσταση ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφών για το XTERRA Greece Championship 2016.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ αφού ξεπέρασε κατά πολύ κάθε προηγούμενη διοργάνωση «XTERRA Off Road Triathlon» στη χώρα μας και το όριο των 300 συμμετοχών που υπήρχε για φέτος!

Διανομή πασχαλινού πακέτου στους  ωφελούμενούς της πραγματοποίησε τη Μ. Τρίτη η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσει για την ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων συνανθρώπων μας.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για την ανεργία

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με θέμα: «Ανεργία και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην καταπολέμησή της» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Απριλίου στον Αστέρα Βουλιαγμένης στα πλαίσια του «Blue Money Show». Στην εκδήλωση, μια σειρά από διακεκριμένους ομιλητές ανέπτυξαν αναλυτικά το θέμα της ανεργίας, και αναφέρθηκαν σε σειρά δράσεων που έχει ήδη ξεκινήσει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προκειμένου να την καταπολεμήσει.

Ομόφωνα ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής την εγκατάσταση, σε συνεργασία με το Δήμο, τριών ειδικών διαδρόμων, που οδηγούν σε ράμπες με ειδικό κάθισμα, προκειμένου να διευκολυνθούν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες να απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι.

Με ομόφωνη απόφαση, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης δεν απεδέχθη την πρόταση του συνδέσμου φυτωριούχων Αττικής, να πραγματοποιηθεί η έκθεση λουλουδιών στο πλακόστρωτο της Βάρκιζας για λόγους ασφαλείας. Συγκεκριμένα, το συμβούλιο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αυξημένη κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, τη μη ύπαρξη επαρκούς χώρους στάθμευσης καθώς επίσης και τη φθορά που υφίσταται το πλακόστρωτο.

Δυναμική παρέμβαση σε θέματα αντιμετώπισης της ανεργίας κάνει την Κυριακή, 24 Απριλίου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με τη διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα «Ανεργία: Ο Ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην καταπολέμηση της». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου, «Blue Money Show» που πραγματοποιείται στον Αστέρα Βουλιαγμένης, με συνδιοργανωτή τον Δήμο. Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τις δράσεις του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της ανεργίας.

Η εκδήλωση του Δήμου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Απριλίου, στις 11.00 π.μ. στο Ξενοδοχείο Westin του συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, στην αίθουσα Kosmos BC.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ιστορικών Αυτοκινήτων διοργανώνει, υπό της αιγίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το Σάββατο 23 Απριλίου, τον 23ο Γύρο Αττικής, ένα απαιτητικό regularity rally (αγώνας όχι ταχύτητας, αλλά επιδεξιότητας, οδικής ναυτιλίας και ακρίβειας παλαιών αυτοκινήτων) για καλά προετοιμασμένα ιστορικά αυτοκίνητα, που θα κινηθεί σε διαδρομές της Νότιας Αττικής.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, με αριθμό φύλλου 57, στις 8 Απριλίου, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Βάρης, το οποίο εκκρεμούσε περισσότερα από 10 χρόνια, και ολοκληρώθηκε μετά από πολυάριθμες επαφές του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, με όλους τους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς παράγοντες. Θυμίζουμε πως λόγω της πολιτικής αστάθειας στην χώρα το τελευταίο 1,5 χρόνο, το ΓΠΣ έχει υπογραφεί από τέσσερις διαδοχικές κυβερνήσεις, μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, και δεν μπορούσε να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως για διάφορους λόγους.

Το πολυσυνέδριο «Blue Money Show», με κεντρικό συνδιοργανωτή τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 22 Απριλίου έως 24 Απριλίου στον Αστέρα Βουλιαγμένης Westin. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και με κεντρικό στρατηγικό συνεργάτη και υποστηρικτή το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και την fedHATTA. Κεντρικός χορηγός του Money Show είναι ο Όμιλος της Εθνικής Τράπεζας.

Ολοκληρώθηκαν από τα συνεργεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ειδικότερα του Τμήματος Πρασίνου, οι εργασίες κηποτεχνικής διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Γυμνασίου Βουλιαγμένης, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της Υπηρεσίας. Για τις φυτεύσεις επιλέχθηκαν δένδρα και θάμνοι  της μεσογειακής χλωρίδας, που εναρμονίζονται με το ιδιαίτερο ανάγλυφο του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου και αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική του κτηρίου. Οι εργασίες προγραμματίστηκαν σε συνεργασία με το διδακτικό προσωπικό, έτσι ώστε να εκτελεστούν στα πλαίσια των δράσεων της εβδομάδας εθελοντισμού «LET΄S DO IT GREECE», με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση του σχολικού κήπου.

Σελίδα 1 από 39