{Δελτίο Τύπου}

 

Το Διασχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου - Καλαθοσφαίρισης & Πετοσφαίρισης Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με τη συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων «Εκπαιδευτήρια Γείτονα» & «Εκπαιδευτήρια Παλλαδίου», ολοκληρώθηκε με επιτυχία με την τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαΐου. Τη διοργάνωση πραγματοποίησε ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με την υποστήριξη της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.) Ανατολικής Αττικής και τη συνεργασία των Διευθυντών και Καθηγητών Φυσικής Αγωγής των Δημοτικών Σχολείων.

Βασικός στόχος της διοργάνωσης ήταν η ενίσχυση του αθλητικού ιδεώδες και της αλληλεγγύης στους μικρούς αθλητές των σχολείων του Δήμου μας. Το μήνυμα του πρωταθλήματος, «ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ» ήταν αυτό που επικράτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά σε όλα τα πρωταθλήματα. Μετά από δύο πετυχημένες διοργανώσεις, με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών χωρισμένα σε δεκάδες ομάδες, το διασχολικό πρωτάθλημα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης γίνεται θεσμός που θα συνεχιστεί και θα διευρύνεται.

Σας παραθέτουμε συνολικά τα αποτελέσματα των αγώνων:

Ποδόσφαιρο Δημοτικών: Παρασκευή 13 & Σάββατο 14 Μαΐου, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βάρης (Γήπεδο Ποδοσφαίρου).

Δύο κατηγορίες συμμετοχής: Τάξεις Γ΄ & Δ και Ε΄ &ΣΤ΄

 

ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 ΤΑΞΕΙΣ Γ΄& Δ΄

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 ΤΑΞΕΙΣ Ε΄& ΣΤ΄

 

1ος νικητής

Δημοτικό Βάρκιζας

2ο Δημοτικό Βούλας

2ος νικητής

Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο

1ο Δημοτικό Βούλας

3ος νικητής

2ο Δημοτικό Βούλας

2ο Δημοτικό Βάρης

1ο Δημοτικό Βάρης

Δημοτικό Βουλιαγμένης

4ος

3ο Δημοτικό Βούλας

Δημοτικό Βουλιαγμένης

4ο Δημοτικό Βούλας

2ο Δημοτικό Βάρης

 

 

Καλαθοσφαίριση Δημοτικών:Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλαθοσφαίρισης «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», διεξήχθησαν οι προκριματικοί αγώνες των τάξεων Γ΄& Δ΄ . Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στο Κλειστό Γυμναστήριο Μηλαδέζας, πραγματοποιήθηκαν προκριματικοί αγώνες των τάξεων Ε & ΣΤ και το Σαββάτο 21 Μαΐου 2016 στο Κλειστό Γυμναστήριο Μηλαδέζας, πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελικοί και τελικοί των δύο κατηγοριών Γ&Δ και Ε&ΣΤ.

 

ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 ΤΑΞΕΙΣ Γ΄& Δ΄

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 ΤΑΞΕΙΣ Ε΄& ΣΤ΄

 

1ος νικητής

3ο Δημοτικό Βούλας

1ο Δημοτικό Βάρης

2ος νικητής

Εκπαιδευτήρια Γείτονα

3ο Δημοτικό Βούλας

3ος νικητής

4ο Δημοτικό Βούλας

4ο Δημοτικό Βούλας

4ος

1ο Δημοτικό Βάρης

2ο Δημοτικό Βούλας

5ος

2ο Δημοτικό Βούλας

Δημοτικό Βουλιαγμένης

Δημοτικό Βάρκιζας

Εκπαιδευτήρια Γείτονα

6ος

1ο Δημοτικό Βούλας

Δημοτικό Βάρκιζας

Δημοτικό Βουλιαγμένης

Δημοτικό Δίλοφου

 

 

Πετοσφαίριση Δημοτικών: Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 στο Κλειστό Γυμναστήριο Μηλαδέζας, πραγματοποιήθηκαν αγώνες επίδειξης τάξεων Γ & Δ και Ε & ΣΤ.

 

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΧΟΛΕΙΏΝ

 Γ΄& Δ ΤΑΞΕΩΝ

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΧΟΛΕΙΏΝ

 Ε΄& ΣΤ΄ ΤΑΞΕΩΝ

1ο Δημοτικό Βούλας

1ο Δημοτικό Βούλας

2ο Δημοτικό Βούλας

2ο Δημοτικό Βούλας

3ο Δημοτικό Βούλας

3ο Δημοτικό Βούλας

Δημοτικό Βουλιαγμένης

2ο Δημοτικό Βάρης

Το διασχολικό πρωτάθλημα δημοτικών σχολείων ολοκληρώθηκε με τελετή λήξης όπου πραγματοποιήθηκε απονομή μεταλλίων και κυπέλλων στους αθλητές από τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, τον Αντιπρόεδρο του ΟΑΠΠΑ, Γιάννη Αγαλιώτη, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Π.Π.Α. Επίσης δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στα σχολεία που συμμετείχαν.

Ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση για άλλη μια φορά έδωσαν με τα χορευτικά τούς οι μαζορέτες του Αθλητικού Συλλόγου Αμαζόνες Βάρης, μεταξύ των ημιχρόνων των τελικών αγώνων και κατά την τελετή λήξης

Ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τόνισε τη σημασία μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης, η οποία πέρυσι πραγματοποιήθηκε μόνο για τα δημοτικά σχολεία σε ένα άθλημα και φέτος επεκτάθηκε σε όλα τα σχολεία της πόλης σε τρία αθλήματα. Συνέχισε με τη διαπίστωση ότι κατά τη διεξαγωγή των αγώνων οι μαθητές ευχαριστήθηκαν τη διαδικασία, μυήθηκαν στο ευ αγωνίζεσθε και είχαν την ευκαιρία μαθητές από διάφορα σχολεία της πόλης να γνωριστούν μεταξύ τους. Τέλος, ο Δήμαρχος επισήμανε πως η επιτυχία της διοργάνωσης οφείλεται στη συμβολή των εκπαιδευτικών των σχολείων αλλά και των εργαζόμενων του ΟΑΠΠΑ τους οποίους ευχαρίστησε για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν.

Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Π.Π.Α., Γιάννης Αγαλιώτης, με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, επισήμανε την άμεση και θετική ανταπόκριση για δεύτερη συνεχή χρονιά των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας, η οποία ενδυναμώνει το νομικό πρόσωπο να συνεχίσει το απαιτητικό εγχείρημα, με στόχο να καταστεί θεσμός στο Δήμο μας. Ο κ. Αγαλιώτης ενημέρωσε πως την περσινή χρονιά στο «1ο Διασχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου» των Δημοτικών μας σχολείων, συμμετείχαν 18 ομάδες με περίπου 250 μαθητές. «Αυτή τη χρονιά», ανέφερε, «διευρύνουμε το διασχολικό πρωτάθλημα των Δημοτικών Σχολείων, με επιπρόσθετα αθλήματα και πιο συγκεκριμένα συμπεριλήφθηκαν η καλαθοσφαίριση και η πετοσφαίριση».

Σημαντική ήταν η συμβολή της επιτροπής αθλητισμού αποτελούμενη από τα μέλη του Δ.Σ του Ο.Α.Π.Π.Α. κυρίους Θεόδωρο Παπαργυρίου, Εμμανουήλ Βαρδαβά, Αθανάσιο Σκουρλή, Νικόλαο Τυρόπουλο και τους εξωτερικούς συνεργάτες κυρία Άρτεμις Ριγόγλου και κυρίους Αλέξανδρο Δάγλα, Μιχαήλ Φουντεδάκη, Δημήτριο Ράλλη, Άκη Λιμοντζούγλου και Δημήτριο Μπαγλατζή καθώς και των εργαζομένων του Ο.Α.Π.Π.Α. Τέλος, οι διοργανωτές ευχαρίστησαν την Πρόεδρο του συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης, κα. Άννα Λεντή και το μέλος κα. Βαλεντίνη Λυκιαρδοπούλου, οι οποίες για μια ακόμα φορά συμμετείχαν ενεργά με εθελοντική εργασία, στη διοργάνωση.

{Φωτογραφίες}

{/tabs}

 

 Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σε συνεργασία με τον ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΝΟΪΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ «Η ΠΑΝΑΚΕΙΑ» σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιήσει τεστ μνήμης από ειδικούς επιστήμονες, για έγκυρη διάγνωση της άνοιας.

Ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης πραγματοποιεί εκδηλώσεις ανοιχτές προς το κοινό, με τη συνεργασία της εταιρείας GMG Diagnostics EΠE, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για κάποιες σημαντικές παθήσεις.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα:
α) στο ΚΑΠΗ Βούλας (Ζεφύρου 2- Βούλα), την Τετάρτη 01 Ιουνίου 2016 και ώρα  9:30π.μ.

β) στο ΚΑΠΗ Βάρης (Τερψιχόρης 4- Βάρη), την Τετάρτη 08 Ιουνίου 2016 και ώρα  9:30π.μ.

Το 2008, κατά το στάδιο της υποβολής των αρχικών δηλώσεων στο υπό κατάρτιση κτηματολόγιο του τότε Δήμου Βούλας, ο Δήμος και το Δασαρχείο κατέθεσαν δήλωση για την περιοχή των 124 στρεμμάτων στο Πανόραμα Βούλας. 

Την ίδια περίοδο, υπέβαλαν δηλώσεις ιδιοκτησίας εκατόν εξήντα ένα (161) φυσικά πρόσωπα, ως φερόμενοι ιδιοκτήτες εκατόν εξήντα ενός (161) γεωτεμαχίων στην επίδικη περιοχή των 124 στρεμμάτων. Τα ανωτέρα φυσικά πρόσωπα προσκόμισαν για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, κατά παράβαση των αποφάσεων με αριθμό 1818/82, 1819/82, 1820/82 και 2334/1987 του Συμβουλίου της Επικρατείας και της με αριθμό 78/2004 Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, πράξεις αγοραπωλησίας αγροτεμαχίων, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα, καθόσον τα φερόμενα 161 γεωτεμάχια δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση αγροτεμάχια αλλά ενιαία δασική έκταση επιφανείας 124 στρεμμάτων, ως άλλωστε προκύπτει από τις αναφερόμενες δικαστικές αποφάσεις.

Με συναυλία από τα μουσικά συγκροτήματα Omniah και High Voltage θα κορυφωθούν το Σάββατο, 28 Μαΐου, οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της μηχανοκίνητης διαδρομής που θα πραγματοποιηθεί από τη Βούλα μέχρι το Γιβραλτάρ, μεταφέροντας μ’ αυτόν τον τρόπο μήνυμα ειρήνης από τη μία άκρη της Ευρώπης μέχρι την άλλη.

Ενώνουμε την Ευρώπη από άκρη σε άκρη

Μοτοσικλετιστές από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες θα φιλοξενήσει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από την Παρασκευή 26 Μαΐου έως την Κυριακή 28 Μαΐου προκειμένου να γίνει από την περιοχή της Βούλας η αφετηρία της πρώτης διαδρομής Αθήνας – Γιβραλτάρ η οποία πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Εντυπωσιακή εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων που πραγματοποιήθηκε στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα το Σάββατο 21 Μαΐου. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τη συνεργασία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας και της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προσκεκλημένος του Υπουργείου.

Σας περιμένουμε στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιήσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 από τις 16.00 έως τις 19.00 στο Κέντρο Υγείας Βάρης (οδός Τριπτολέμου & Κ. Μουτούση στη Βάρη).

Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να συμμετέχουν, δίνοντας αίμα για την ενίσχυση της δημοτικής τράπεζας αίματος είναι ευπρόσδεκτοι!

Συντάχθηκαν από την Επιτροπή του άρθρου 18 του Ν.2119/93, σύμφωνα με τα άρθρα 19 και 20 του ιδίου Νόμου ονομαστικοί κατάλογοι των γεννηθέντων αρρένων τέκνων το προηγούμενο έτος 2015 (τέκνων δημοτών του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης), οι οποίοι εκτίθενται στη δημοσιότητα, ανάρτηση και υποβολή από κάθε ενδιαφερόμενο σχετικής με αυτό ενστάσεως.

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι το πρόγραμμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα συνεχίσει να λειτουργεί κατά τους θερινούς μήνες, απασχολώντας τα παιδιά των εξυπηρετούμενων που είχαν κάνει αίτηση στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης τον Ιούλιο του 2015 (για την περίοδο από Σεπτέμβριο 2015 έως και Αύγουστο 2016). Ο αριθμός των παιδιών που μπορεί να απασχολήσει το Κ.Δ.Α.Π κατά τους θερινούς μήνες έχει συμπληρωθεί με τα παραπάνω παιδιά και έτσι δεν υπάρχει η δυνατότητα νέων αιτήσεων  στο πρόγραμμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου μας.

Σελίδα 1 από 40