Με την 691/2015 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία εξουσιοδοτήθηκε να συντάξει ψήφισμα συμπαράστασης προς το λαό της Γαλλίας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου. Η επιτροπή συγκλήθηκε και εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

Ψήφισμα για την τρομοκρατική ενέργεια στο Παρίσι την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

 

Την παιδική παράσταση, με τίτλο «Όμορφη Πόλη», παρουσιάζει ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, (ΟΑΠΠΑ) το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 18.00 στο πολιτιστικό κέντρο «Ιωνία»(Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα – παραπλεύρως Δημαρχείου).Η παράσταση βασίζεται στο ομότιτλο παιδικό βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι των Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη και αναφέρεται στην πόλη των Χανίων. Πρόκειται για ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι που καλεί τα παιδιά - ακροατές να συμμετέχουν ενεργά και βιωματικά μέσα σε αυτό.

Ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης προσκαλεί τους κατοίκους και τα φαρμακεία της περιοχής μας να συμμετάσχουν στη δράση συλλογής φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών για την ενίσχυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου  Μεγίστης (Καστελλόριζο) και την κάλυψη των εύλογα αυξημένων αναγκών του ακριτικού αυτού νησιού.

Η συλλογή θα γίνεται από 18 Νοεμβρίου έως και 24 Νοεμβρίου στους ακόλουθους χώρους:

Εθελοντικές Αιμοδοσίες σε συνεργασία με το Ασκληπιείο Βούλας διοργανώνει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Οι αιμοδοσίες θα πραγματοποιηθούν:

Συνεχείς αποστολές ρουχισμού, τροφίμων και άλλων ειδών προς τα ελληνικά νησιά που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό προσφύγων, διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την εταιρεία «Blue Star Ferries».

Εκδήλωση να ενημερωθούν οι γιαγιάδες πάνω σε θέματα παιδικής διατροφής.

 

 

 

Διαδραστική παρουσίας με θέμα: «Γιαγιάδες σε Δράση... και στη Διατροφή», διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την εθελόντρια Κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Μαρίνα Μουγκρίδου την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στις 11:00 – 13:00, στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Βούλας, Ζεφύρου 2.

Στην παιδική παράσταση «Ο παππούς ο Αίσωπος που φιλοξένησε ο ΟΑΠΠΑ την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στο πολιτιστικό κέντρο «Ιωνία», μας «σύστησαν» τους μύθους του Αισώπου μ’ ένα διαφορετικό τρόπο, ένα δέντρο που μιλά, ζώα που καταλαβαίνουν την ανθρώπινη λαλιά κι η μικρή Ελενίτσα γεμάτη απορίες για τη ζωή.


Δόθηκε μεγάλη έμφαση στην δημιουργία έργων υποδομής και την επίλυση των περισσοτέρων χρόνιων προβλημάτων του Δήμου

 

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχοντας ήδη περάσει απ’ όλα τα προβλεπόμενα στάδια διαβούλευσης, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για το έτος 2016.Το ύψος του Τεχνικού Προγράμματος ανέρχεται στα 7.134.948,79 €, από τα οποία τα 2.882.864,79 € είναι συνεχιζόμενα έργα και μελέτες ενώ τα 4.252.084,00 € είναι νέα έργα υποδομής. Η χρηματοδότηση των έργων και μελετών προέρχεται από ίδια κεφάλαια του Δήμου, εκτός 2.640.684,00 € τα οποία προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής.

«Μοσχοβολούν οι Γειτονιές»

Σε μια συναυλία με τίτλο «Μοσχοβολούν οι Γειτονιές» αφιέρωμα στο έντεχνο τραγούδι με δύο εξαιρετικούς ερμηνευτές, το Βασίλη Λέκκα και τη Λένα Αλκαίου, σας προσκαλεί ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, (ΟΑΠΠΑ) στο πολιτιστικό κέντρο «Ιωνία» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα – παραπλεύρως Δημαρχείου) το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου στις 19.30.

Με την ιδιαίτερη φωνή και ερμηνεία τους οι τραγουδιστές θα μας ταξιδέψουν στο μουσικό κόσμο του Θεοδωράκη, του Χατζιδάκι, του Παπαδόπουλου αλλά και στην προσωπική τους δισκογραφία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστές επιτυχίες όπως «Όμορφη πόλη», «Κεμάλ», «Δε θα ξαναγαπήσω», «Καινούριο Φεγγάρι», «Πλαστό πασαπόρτι» και «Μάτια μου μεγάλα».

Η είσοδος είναι Ελεύθερη

 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη διοργάνωση του δημοφιλούς αθλήματος στην πανέμορφη «Αθηναϊκή Ριβιέρα».

 

Με το πλήθος των συμμετοχών να ξεπερνά κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, με μεγάλη επιτυχία το 1ο Triathlon Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με αφετηρία την ακτή της Βουλιαγμένης, μία από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης μέσω του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου από κοινού με την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και φιλοδοξία όλων, μετά από αυτήν την πρώτη, εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση είναι να καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας.

Σελίδα 1 από 33