Γραφείο Δημάρχου

Υποκατηγορίες

Δελτία Τύπου

Δελτία Τύπου (308)

Εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένα τα δελτία τύπου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

 

Προβολή άρθρων...
ΘΕΑΤΡΙΚΗ- ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Nίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο» Με τον Τάκη Χρυσικάκο   Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης (ΟΑΠΠΑ) σας προσκαλεί σε μία ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΙΩΝΙΑ», στη Βούλα( Καραμανλή 18 – παραπλεύρως Δημαρχείου). Η «Αναφορά στον Γκρέκο» είναι μια παράσταση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καθώς είναι η μυθιστορηματική αυτοβιογραφία του συγγραφέα που δεν πρόλαβε να τελειώσει λόγω του θανάτου του.
Με την τοποθέτηση νέου Δημοτικού Φωτισμού στην οδό Βασιλέως Παύλου στη Βούλα, καθώς και στην Πλατεία Ιμίων ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος «εξοικονομώ» συνολικού ύψους 700.000 €. Το πρόγραμμα, εκτός από την αντικατάσταση του Δημοτικού Φωτισμού με νέα τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας, προβλέπει και παρεμβάσεις σε τέσσερις σχολικές μονάδες της Βούλας με στόχο πάντα την χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής επάρκειας στα συγκεκριμένα κτίρια.
  Στη Βάρη, και συγκεκριμένα στην οδό Αναγυρούντος θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Όπως και στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί ενιαίος εορτασμός και ενιαία παρέλαση, η οποία θα γίνεται πλέον εκ περιτροπής, διαδοχικά στις Δημοτικές Ενότητες.
Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στα  πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης για την πρόληψη και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας των πολιτών σας ενημερώνει ότι ο Εμβολιασμός είναι μια πράξη πρόληψης και απευθύνεται όχι μόνο σε παιδιά και σε ευπαθείς ομάδες ενηλίκων αλλά και στους υγιείς.
Ο Δήμος ανακοινώνει την ην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών, συνολικά πενήντα (50) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Συγκεκριμένα στη προκύρηξη συμπεριλαμβάνται συνολικά 15 οδηγοί, 3 χειριστές μηχανημάτων. 2 ηλεκτρολόγοι και 30 εργάτες καθαριότητας.  Μπορείτε εδώ να κατεβάσετε όλα τα σχετικά έγγραφα.
 Εθελοντική Αιμοδοσία στην αίθουσα «Ιωνία» πραγματοποιεί ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Παρασκευή 20 Μαρτίου από της 10.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.   
Διάλεξη με θέμα "Η αξία της σωστής διατροφής στην Ελληνική Οικογένεια κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης" διοργανώνει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου την Τετάρτη 18 Μαρτίου με τους ομιλητές:        Πολυχρονόπουλος Ευάγγελος- Καθηγητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Πάκα Ευστρατία – Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Υποψ. Μεταπτ. Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Φώσκολου Αλεξάνδρα – Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Υποψ. Μεταπτ. Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
«Εν έτει 2015 η πόλη βρίσκεται στριμωγμένη ανάμεσα σε προεδρικά διατάγματα και ζώνες προστασίας. Ο Δήμος ασθμαίνοντας προσπαθεί να νομιμοποιήσει τα Νεκροταφεία της Βούλας και της Βουλιαγμένης ενώ το Νεκροταφείο της Βάρης είναι μία ωρολογιακή βόμβα και για να  μπορέσει να λειτουργήσει θα πρέπει να περάσει σε άλλη διάσταση, ώστε ο χώρος να δημιουργεί αισθήματα πολιτισμού και σεβασμού προς τους ανθρώπους που αναπαύονται σε αυτό». Αυτά είναι λίγα από όσα είπε ο Δήμαρχος στους συγγενείς των ενταφιασμένων στο Κοιμητήριο στης Βάρης, τους οποίους κάλεσε σε συνάντηση την Κυριακή 8 Μαρτίου, στο Θεατράκι της Βάρης. Στη συνάντηση ο Δήμαρχος, παρουσίασε αναλυτικά…
Η Περιφέρεια Αττικής καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να αποκτήσει νέα άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου ή να μετατρέψει το υφιστάμενο σε άλλο τύπο να υποβάλει σχετική αίτηση μέχρι την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015. Κατεβάστε το σχετικό έντυπο:
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκινάει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πρόσκλησης των μελών του στις συνεδριάσεις, και καταργείται η ετεροχρονισμένη μέθοδος που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα. Μετά λοιπόν από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής υπογραφής στο Δήμο μας, τη διενέργεια του πρώτου ηλεκτρονικού διαγωνισμού στην Ελλάδα, την πιλοτική ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων εντός του Δήμου, καθιερώνεται η ηλεκτρονική πρόσκληση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στις συνεδριάσεις. Συγκεκριμένα, για να γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έπρεπε να εκδοθούν έντυπες προσκλήσεις και εισηγήσεις όλων των θεμάτων, να δημιουργηθούν αντίγραφα για τους 33 δημοτικούς συμβούλους, και να επιδοθούν με κλητήρα του Δήμου στα σπίτια των συμβούλων.
Σελίδα 1 από 29