Μεγάλης έκτασης έργα συντήρησης των κοινόχρηστων χώρων στο Μεγάλο Καβούρι είναι σε εξέλιξη. Τα έργα αφορούν τη συντήρηση των φθαρμένων και την αντικατάσταση των κατεστραμμένων κιγκλιδωμάτων και συνολικά των μεταλλικών κατασκευών στην περιοχή, την επισκευή και συντήρηση των λαμπτήρων και όπου κρίνεται απαραίτητο, την αντικατάσταση τους και αναμένεται να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν εντός του Μαρτίου.

 

 

Διατέθηκαν χθες, (Τετάρτη 22 Μαρτίου) οι πρώτες συσκευασίες του προγράμματος Cyclefi, μέσω του οποίου οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να επιβραβεύονται για τον όγκο των οικιακών απορριμμάτων που ανακυκλώνουν. Η συσκευασία περιλαμβάνει σακούλες ανακύκλωσης με ειδική σήμανση, (qr code), μοναδική για κάθε χρήστη. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί να καταμετρηθεί η ποσότητα απορριμμάτων που ανακυκλώνει το συγκεκριμένο νοικοκυριό και αναλόγως να επιβραβεύεται με σειρά εκπτώσεων και παροχών.

hjyu

Νέος Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας εκλέχτηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Διονύσης Γεωργουλόπουλος, σε αντικατάσταση του Νίκου Βάση ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας. Ο κ. Γεωργουλόπουλος προτάθηκε από τον Δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, να αναλάβει την ευθύνη του κρίσιμου τομέα της Παιδείας και η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο.

Στην ίδια συνεδρίαση, εκλέχτηκαν οι σχολικές επιτροπές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκαπίδευσης, στις οποίες ο Δήμαρχος πρότεινε την παραμονή των Προέδρων και έγιναν κάποιες αντικαταστάσεις μελών.

 

Νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΠΠΑ εξέλεξε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση του, μετά τη λήξη της θητεία του προηγούμενου Δ.Σ. στις 28 Φεβρουαρίου. Ο Δήμαρχος, και Πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ευχαρίστησε την απερχόμενη διοίκηση και τον πρώην Αντιπρόεδρο, κ. Γιάννη Αγαλιώτη, για το πλούσιο έργο της και ευχήθηκε στα νέα μέλη να έχουν εξίσου παραγωγική θητεία.

Ο κ. Αγαλιώτης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε όταν τον πρότεινε για τη θέση του Αντιπροέδρου πριν από 2 ½ χρόνια. Ο απερχόμενος Αντιπρόεδρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και το σύνολο των μελών του πρώην Διοικητικού Συμβουλίου, το προσωπικό του ΟΑΠΠΑ για τη συνεργασία του κατά τη διάρκεια της θητεία τους.

Η νέα σύνθεση του Δ.Σ., του οποίου η θητεία λήγει μαζί με τη τρέχουσα Δημαρχιακή θητεία στις 31 Αυγούστου 2019, είναι:

 

Στη Δημοτική Ενότητα Βάρης, επί της Οδού Αναγυρούντος, θα πραγματοποιηθεί ο ενιαίος εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

 

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το έργο «LIFEDEBAG - Ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη μείωση της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο περιβάλλον» που υλοποιείται με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

Μοναδική μουσική και καλλιτεχνική εκδήλωση διοργάνωσε ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το Σάββατο 11 Μαρτίου στην αίθουσα «Ιωνία».

Το «Δίκτυο Πόλεων - Βιώσιμη Πόλη», με σκοπό την εξασφάλιση κοινής χρηματοδότησης από μεγάλα Ευρωπαϊκά προγράμματα με τη συμμετοχή 30 δήμων από ολόκληρη την χώρα και την Κύπρο, ιδρύθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου στο Δημαρχείο Ελληνικού – Αργυρούπολης. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συμμετέχει στη πρωτοβουλία αυτή και εκπροσωπήθηκε στην πρώτη σύσκεψη από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Το δίκτυο έχει στόχο, με κεντρικό συντονισμό, σε συνεργασία με πανεπιστήμια και ιδρύματα εγνωσμένου κύρους, να διεκδικεί απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση κοινοτικά κονδύλια στους τομείς της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, της Αειφορίας, της Εξοικονόμησης Ενέργειας κ.α. Το «Δίκτυο Πόλεων» θα παρέχει τεχνική υποστήριξη στη δικτύωση και οργάνωση των δήμων που συμμετέχουν σε αυτό, ώστε να υποβάλλουν και να υλοποιούν προτάσεις σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Επίσης το δίκτυο θα συμμετέχει και το ίδιο σε προτάσεις και στη συνέχεια θα υποστηρίζει την υλοποίησή τους. Η έδρα του «Δικτύου Πόλεων» θα είναι ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, ενώ ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης θα διαθέσει χώρο για τις δραστηριότητες του δικτύου στην Αθήνα.

Από θαυμαστές του Χρήστου Νικολόπουλου πλημμύρισε η αίθουσα «ΙΩΝΙΑ» στην εκδήλωση τιμής, που οργανώθηκε από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, για τα 50 χρόνια προσφοράς του συνθέτη στην Ελληνική Λαϊκή Μουσική, τη Δευτέρα 7 Μαρτίου. Αφορμή για την εκδήλωση ήταν η παρουσίαση του βιβλίου «Χρήστος Νικολόπουλος – Η Ζωή μου... τα Τραγούδια μου» με συγγραφέα τον Κώστα Μπαλαχούτη, μια μυθιστορηματική βιογραφία ενός ανεπανάληπτου συνθέτη, ενός δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, ενός πρωταγωνιστή, αλλά και εργάτη της τέχνης του.

Σελίδα 1 από 49