Το Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βάρης και το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας συνδιοργάνωσαν συνάντηση του Δικτύου Εκπαίδευσης και Έρευνας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και της Γενικής Ιατρικής, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο του Ασκληπιείου. Στη συνάντηση συμμετείχαν πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες οι οποίοι, μέσα από διαλέξεις και κλινικά φροντιστήρια, ασχολήθηκαν σε βάθος με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για το νέο σχέδιο πρωτοβάθμιας φροντίδας που προωθείται και πρόκειται σύντομα να γίνει νόμος.

Ο καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του ΑΠΘ, κ. Αλέξης Μπένος, ανέπτυξε το όραμα του νέου μοντέλου πρωτοβάθμιας φροντίδας και εξήγησε ότι ουσιαστικά αποτελεί την εφαρμογή στην Ελλάδα του αντίστοιχου μοντέλου που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη και στηρίζεται στη θεσμοθέτηση του οικογενειακού ιατρού.

Ο π. Μιχαήλ Δανδουλάκης, MD, PhD, Διευθυντής Γενικής Ιατρικής, Συντονιστής Ε.Λ. ΠΕΔΥ – Κέντρο Υγείας Βάρης, έκανε στη συνέχεια σχολιασμό επί του μοντέλου και κατέθεσε προτάσεις εφαρμογής του στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Τη συνάντηση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, και η υποδιοικήτρια του 2ου ΠΕΔΥ, κα Ιωάννα Τσαπαρίκου. Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους, τόνισε πως θεωρεί τους κατοίκους της περιοχής αρκετά τυχερούς, αφού μέσα στα όρια του Δήμου μας λειτουργούν δύο εξαιρετικές μονάδες υγείας, το κέντρο Υγείας Βάρης και το Ασκληπιείο Βούλας. Το γεγονός αυτό όμως κατά το Δήμαρχο, δεν αρκεί αφού η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και στην περιοχή μας Ο πυλώνας «άνθρωπος» είναι πολύ σημαντικός για το Δήμο και η Δημοτική Αρχή δίνει προτεραιότητα στις κοινωνικές δομές της πόλης. Έκλεισε την εισήγηση του δηλώνοντας, ότι με την παρουσία του στην εκδήλωση θέλησε να δείξει έμπρακτα ότι ο Δήμος στέκεται στο πλευρό των υγειονομικών μονάδων της πόλης και είναι έτοιμος να συμβάλει, σε όποια θετική προσπάθεια τους.

 

Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Σκακιστικός Όμιλος «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ» προσκαλούν όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν φέτος για πρώτη φορά στο «Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού» που θα γίνει στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η δεντροφύτευση, που διοργάνωσε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, με τη βοήθεια των εθελοντικών ομάδων του Δήμου, στη βόρεια πλαγιά του λόφου Πευκωτό στα Πηγαδάκια Βούλας.

Είμαστε αυθεντικοί; Δεν τα ξέρουμε όλα...Κάνουμε και λάθη!

Θέτοντας το παραπάνω ερώτημα και παρακινώντας μας να αναλογιστούμε πόσα ξέρουμε για εμάς και τους άλλους, αλλά και τα λάθη που κάνουμε, η Ψυχολόγος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας Φύλων  του  Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κυρία Μάλεση Γεωργία θα πραγματοποιήσει ομιλία για τις «Σχέσεις, τα Όρια και τις Αλήθειες», στο πλαίσιο προγραμματισμένου κύκλου, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 5:30μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Βάρης.

Παρουσία του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, του βοηθού Γενικού Διευθυντή του τμήματος ακίνητης περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας, κ. Γιώργου Φράγκου, της συμβούλου σε πολεοδομικά θέματα της Εθνικής Τράπεζας, κας. Παρασκευής Μπάτσου, του Μελετητή, Αρχιτέκτονα – Μηχανικού, κ. Σπύρου Τσαγκαράτου, του μελετητή Περιβαλλοντολόγου – Δασολόγου, κ. Νικόλαου Χλύκα και του νομικού συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Κωνσταντίνου Καρατσώλη, παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναλυτικά το σχέδιο αξιοποίησης του «Αστέρα Βουλιαγμένης».

Συνάντηση Γαλλικών κλασσικών αυτοκινήτων στην Πλατεία Νυμφών (Κεντρική Πλατεία Βουλιαγμένης) διοργανώνει την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (Α.Ο ΣΙΣΑ), σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου, (ΟΑΠΠΑ).

 

Εκδήλωση για τα 188 χρόνια από την άφιξη στην Αίγινα και την ορκωμοσία (την 26 Ιανουαρίου 1828) του πρώτου κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια πραγματοποίησε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου ο Δήμος Αίγινας. Τις εκδηλώσεις αυτές, τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος, ανακηρύχτηκε και επίτιμος δημότης Αίγινας, σε τελετή, στο παλαιό Δημαρχείο του νησιού.

Η Κοινωνική Υπηρεσία Ευχαριστεί τους χορηγούς που συνέβαλαν στο

«Χριστουγεννιάτικο Πακέτο Αγάπης»

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου με την ευκαιρία των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων μοίρασε το καθιερωμένο Πακέτο Αγάπης στους ωφελούμενούς της. Χωρίς την πολύτιμη στήριξη των χορηγών, οι οποίοι προσέφεραν τρόφιμα και άλλα είδη, αυτή η δράση ενίσχυσης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια σεμνή τελετή, στην Πλατεία Ιμίων την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τίμησε τους πεσόντες στην κρίση των Ιμίων, 20 χρόνια από τα τραγικά γεγονότα του Ιανουαρίου του 1996. 

Η τελετή ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση, που τελέστηκε από τους Ιερείς του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Βούλας, π. Σωτήριο και π. Δημήτριο καθώς και τον π. Παναγιώτη Ασκούνη. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, πήρε το λόγο και αφού ανέφερε επιγραμματικά τα γεγονότα του Ιανουαρίου του 1996 που οδήγησαν στην κρίση στα Ίμια, τόνισε πως σκοπός της εκδήλωσης δεν είναι να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες ή εύσημα σε κάποιους, ούτε να γίνουν πολιτικές αναλύσεις. Στόχος της εκδήλωσης είναι να αποδοθεί τιμή στους τρεις ήρωες, Αντιπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και Σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψο, που πήραν θέση ανάμεσα στους χιλιάδες ένδοξους πολεμιστές που έχουν δώσει τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι στην πατρίδα.

Τέλος , ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους, ότι η πόλη μας είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένη με τα Ίμια, αφού τον Ιούλιο του 1996, ο τότε Δήμαρχος, Άγγελος Αποστολάτος, ονόμασε την κεντρική πλατεία της Βούλας, Πλατεία Ιμίων και τοποθέτησε πλάκα με τα ονόματα των πεσόντων. Επίσης το 2000, ο Δήμαρχος Βούλας, Γιώργος Μάντεσης και ο Δήμαρχος Καλυμνίων, Δημήτρης Διακομιχάλης, προχώρησαν σε αδελφοποίηση των δύο δήμων.

Μετά την ομιλία του Δημάρχου ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής και η κατάθεση στεφάνων.

Στεφάνια κατέθεσαν:

Για το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Για τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ο υποδιοικητής, Ταξίαρχος Γεώργιος Λέτσιος

Για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σαρωνικού, ο Λιμενάρχης, Πλωτάρχης Κυριάκος Λιάκος

Για τη Δημοτική Παράταξη «Δημοτική Βούληση», ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος, Δημοσθένης Δόγκας.

Για το Σύνδεσμο Βετεράνων Αεροπόρων, ο Πρόεδρος, Κυβερνήτης Μιχάλης Άνθιμος

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη φιλαρμονική μπάντα του Δήμου και την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμα, οι αντιδήμαρχοι, Δημοσθένης Βαμβασάκης και Νανά Κάραγιαν, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΡΙ.ΚΙ.ΒΒΒ, Θάνος Ματόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Νίκος Βάσης, Βασίλης Παπαμιχαήλ, Φιλάρετος Χατζηστεφάνου, Δημήτρης Κιούκης, Δημήτρης Μπελετσιώτης, Μαρία Σίνα – Χόβρη, Σπύρος Βαλάτας, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων, Νατάσα Κουρεντζή και Άννα Λεντή καθώς και τα μέλη, Γιάννης Καλύβας, Ελίνα Μελέτη, Βασίλης Λανάρης και Θοδωρής Ραγκούσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου, Μανώλης Λουδάρος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Χάρης Κυριακίδης, ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ, Φώτιος Καραχάλιος, οι Αστυνομικοί Διευθυντές ΝΑ Αττικής κ.κ. Καργιαννάκης και Γεωργούσης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βουλιαγμένης, Πρωτοσίλαος Κωστάντζος, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Βόυλας, Αλέξης Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βούλας, Κωνσταντίνος Μίχος, ο Αντιπρόεδρος του Γκολφ και Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας, Νίκος Λεβετσοβίτης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου 1964, '67 & '74, Αλέξανδρος Μηλιώνης και το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου, και η Πρόεδρος της «Εθνικής Αλληλεγγύης», Χριστίνα Σιδέρη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια από τα γεγονότα της νύχτας της 31ης Ιανουαρίου του 1996 στα Ίμια. Ο Δήμος μας θεωρεί σημαντικό να αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής στους τρεις αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού, που έδωσαν τη ζωή τους εκείνη τη νύχτα υπηρετώντας την πατρίδα.

Σελίδα 1 από 35