Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται στην Αττική από το πρωί, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ώρες.

Στελέχη και εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσία Περιβάλλοντος επιχειρούν από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας με 22 οχήματα και περισσότερους από 40 εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων ο Δήμος διέθεσε:

  • 4 εκχιονιστικά οχήματα με μηχανισμό ρίψης αλατιού
  • 1 αλατοδιανομέα
  • 3 μηχανήματα έργου JCB
  • 2 μηχανήματα έργου Bobcat
  • 8 αυτοκίνητα υποστήριξης για μεταφορά εγκλωβισμένων και προσωπικού
  • 4 φορτηγά για μεταφορά και μετάγγιση αλατιού

kakokairia 03  kakokairia 01  kakokairia 04  kakokairia 05

Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι το γεγονός πως μέχρι αργά το βράδυ έχει διατηρηθεί ανοιχτό το Εθνικό δίκτυο της πόλης, (Παραλιακή Λ. Βουλιαγμενης Λ. Ευελπίδων) καθώς και το πρωτεύων και δευτερεύων αστικό δίκτυο ενώ το 70% του τριτεύοντος αστικού δικτύου παραμένει προσπελάσιμό. Πραγματοποιήθηκε επίσης εκχιονισμός του οδικού δικτύου εντός του Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας συνολικά τρεις φορές καθώς το νοσοκομείο εφημέρευε σήμερα ενώ ειδικά στους κεντρικούς οδικούς άξονες έγινε επιχείρηση αντίστοιχη με τη μέθοδο που γίνεται εκχιονισμός στους διαδρόμους των αεροδρομίων με τρία οχήματα παράλληλα ώστε να καθαρίζεται όλο το πλάτος του δρόμου.

Σημειώνουμε πως ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει ήδη ρίξει στο οδικό δίκτυο 40 τόνους αλατιού από τους συνολικά 55 τόνους που έχει προμηθευτεί παρά την έλλειψη που υπάρχει αυτή την ώρα στην Αττική εξ αιτίας του κλεισίματος της Εθνικής Οδού.  

Οι επιχειρήσεις του δημοτικού μηχανισμού θα συνεχιστούν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας καθώς οι εμπλεκόμενοι εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο σε δύο δωδεκάωρες βάρδιες.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος συντονίζει συνεχώς τις επιχειρήσεις προέβει στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να πως ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλης στους εργαζόμενους που επιχειρούν με αυτοθυσία από το πρωί για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία της πόλης. Επειδή όμως βρισκόμαστε ακόμα στο μέσο του κύματος σφοδρής κακοκαιρίας, θέλω να κάνω αυτή την ώρα έκκληση σε όλους του κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μετακινούνται μόνο σε περίπτωση που υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Για όσους δεν μπορούν να αποφύγουν τη μετακίνηση συνιστώ τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα και μεγάλη προσοχή ακόμα και στους πεζούς καθώς υπάρχει μεγάλη ολισθηρότητα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με την κατάλληλη προετοιμασία αντιμετωπίζει μέχρι αυτή την ώρα αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν και θα συνεχίσουμε την προσπάθειας μέχρι το τέλος της κακοκαιρίας»

   Ανακοινώνεται η αλλαγή της τοποθεσίας του θερμαινόμενου χώρου για τις ευπαθείς ομάδες και τους συμπολίτες μας σε ανάγκη που λειτουργεί στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο οποίος πλέον λειτουργεί στο Κοινωνικό Ξενώνα που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης (Λητούς 20). Ο θερμαινόμενος χώρος θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στις 20.00, ενώ σε περίπτωση παράτασης των δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα υπάρξει αντίστοιχη τροποποίηση της λειτουργίας του.

  Υπενθυμίζουμε ότι ο χώρος διατίθεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και οι  ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να κάνουν χρήση του θερμαινόμενου χώρου, είναι αναγκαίο να έχουν καλέσει εκ των προτέρων, στο τηλέφωνο 6944 777166.

  Για όλο το χρονικό διάστημα που θα κρατήσει η κακοκαιρία, η τηλεφωνική γραμμή της Πολιτικής Προστασίας (210 8961444) είναι σε συνεχή 24ωρη λειτουργία.

  Αυτή την ώρα ο δημοτικός μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, σε ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, να κρατήσει το οδικό δίκτυο της πόλης ανοιχτό, επιχειρώντας με 7 οχήματα, ειδικά εξοπλισμένα με χιονολάστιχα και αλυσίες. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσμενείς και μέσα στην ημέρα αναμένεται να χειροτερέψουν περαιτέρω.

   Συστήνεται σε όλους τους πολίτες η παραμονή σε ασφαλή χώρο και η αποφυγή των μη αναγκαίων μετακινήσεων.

   Για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

 

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Αττικής τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου λόγω των αναμενόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής μετά από κοινή σύσκεψη Δημάρχους της Περιφέρειας.

Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και προβλέπει διαδοχικά καιρικά συστήματα να προκαλέσουν κακοκαιρία στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και έχει λάβει έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Από αύριο Σάββατο 22 Ιανουαρίου, η Δημοτική Αρχή έχει θέσει το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σε 24ωρη επιφυλακή μέχρι την πλήρη εξασθένιση του φαινομένου. Ήδη, συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας έχουν προχωρήσει έγκαιρα στον προληπτικό καθαρισμό των φρεατίων και ρεμάτων, έχουν προμηθευτεί επαρκή ποσότητα αλατιού και τα οχήματα είναι πλήρως εξοπλισμένα με αλυσίδες και ειδικά λάστιχα, προκειμένου να είναι δίπλα στους πολίτες και να συνδράμουν σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.

Για όλο το χρονικό διάσημα που θα κρατήσει η κακοκαιρία, η τηλεφωνική γραμμή της Πολιτικής Προστασίας (210 8961444)‬ θα είναι σε συνεχή 24ωρη λειτουργία.

Για τις ευπαθείς ομάδες και τους συμπολίτες μας σε ανάγκη, από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, στις 08.00 π.μ. θα διατίθεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, θερμαινόμενος χώρος στο ΚΑΠΗ Βούλας (Ζεφύρου 2, 16673 Βούλα - Β’ Κτίριο Πάρκου Εθνικής Αντίστασης). Ο Δήμος θα παρέχει τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας έναντι του κορωνοϊού (μάσκες και αντισηπτικά). Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να κάνουν χρήση του θερμαινόμενου χώρου, είναι αναγκαίο να έχουν καλέσει εκ των προτέρων στο τηλέφωνο 6944 777166. Ο θερμαινόμενος χώρος θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 08.00 π.μ., ωστόσο σε πιθανή παράταση των έντονων καιρικών φαινομένων, θα παραταθεί και η λειτουργία του.

     Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

    Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων συστήνεται να:

- Ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και να κρατήσουν κλειστά τα οικιακά σκίαστρα (τέντες).

- Βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

- Αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

- Αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

- Προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε.

- Αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο, συστήνεται να:

- Ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου

- Έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα

- Ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους και να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων

- Ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή, συστήνεται να:

- Ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

    Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση. Συνίσταται η παρακολούθηση των ανακοινώσεων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

 

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης προσπάθησε να αναδειχθεί πολιτικά επικαλούμενος τις επιτυχίες της δημοτικής διοίκησης για την περίοδο 2014-2021. Τελικώς με προσχηματικά επιχειρήματα επέλεξε τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης, για άγνωστους ουσιαστικούς λόγους, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αυτόματη έκπτωσή του από το αξίωμα του Προέδρου της Κοινότητας καθώς αυτό ανήκει εκ του νόμου στην παράταξη και όχι στον ίδιο. Ειλικρινής και έντιμη παραίτηση θα σήμαινε παράδοση της έδρας του, κάτι που φυσικά αρνήθηκε να κάνει. Η ανεξαρτητοποίησή του με την ταυτόχρονη παραμονή του στα έδρανα του Συμβουλίου χαρακτηρίζεται περισσότερο ως φυγόπονη απόδραση και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ηρωική πράξη όπως προσπαθεί να την παρουσιάσει.

Page 1 of 348