25.01.2022

Γιγαντιαία επιχείρηση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων Featured

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται στην Αττική από το πρωί, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ώρες.

Στελέχη και εργαζόμενοι του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος επιχειρούν από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας με 22 οχήματα και περισσότερους από 40 εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων ο Δήμος διέθεσε:

  • 4 εκχιονιστικά οχήματα με μηχανισμό ρίψης αλατιού
  • 1 αλατοδιανομέα
  • 3 μηχανήματα έργου JCB
  • 2 μηχανήματα έργου Bobcat
  • 8 αυτοκίνητα υποστήριξης για μεταφορά εγκλωβισμένων και προσωπικού
  • 4 φορτηγά για μεταφορά και μετάγγιση αλατιού

kakokairia 03  kakokairia 01  kakokairia 04  kakokairia 05

Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι το γεγονός πως μέχρι αργά το βράδυ έχει διατηρηθεί ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο της πόλης, (Παραλιακή Λ. Βουλιαγμενης Λ. Ευελπίδων) καθώς και το πρωτεύων και δευτερεύων αστικό δίκτυο ενώ το 70% του τριτεύοντος αστικού δικτύου παραμένει προσπελάσιμο. Πραγματοποιήθηκε επίσης εκχιονισμός του οδικού δικτύου εντός του Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας συνολικά τρεις φορές καθώς το νοσοκομείο εφημέρευε σήμερα ενώ ειδικά στους κεντρικούς οδικούς άξονες έγινε επιχείρηση αντίστοιχη με τη μέθοδο που γίνεται εκχιονισμός στους διαδρόμους των αεροδρομίων, με τρία οχήματα παράλληλα, ώστε να καθαρίζεται όλο το πλάτος του δρόμου.

Σημειώνουμε πως ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει ήδη ρίξει στο οδικό δίκτυο 40 τόνους αλατιού από τους συνολικά 55 τόνους που έχει προμηθευτεί παρά την έλλειψη που υπάρχει αυτή την ώρα στην Αττική εξαιτίας του κλεισίματος της Εθνικής Οδού.  

Οι επιχειρήσεις του δημοτικού μηχανισμού θα συνεχιστούν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας καθώς οι εμπλεκόμενοι εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο σε δύο δωδεκάωρες βάρδιες.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος συντονίζει συνεχώς τις επιχειρήσεις προέβει στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να πως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους που επιχειρούν με αυτοθυσία από το πρωί για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία της πόλης. Επειδή όμως βρισκόμαστε ακόμα στο μέσο του κύματος σφοδρής κακοκαιρίας, θέλω να κάνω αυτή την ώρα έκκληση σε όλους του κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μετακινούνται μόνο σε περίπτωση που υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Για όσους δεν μπορούν να αποφύγουν τη μετακίνηση συνιστώ τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα και μεγάλη προσοχή ακόμα και στους πεζούς καθώς υπάρχει μεγάλη ολισθηρότητα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με την κατάλληλη προετοιμασία αντιμετωπίζει μέχρι αυτή την ώρα αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν και θα συνεχίσουμε την προσπάθειας μέχρι το τέλος της κακοκαιρίας»