12.12.2022

Ξεκίνησε η Σχολική Δράση Ανακύκλωσης σε Καφέ Κάδο στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης   Featured

Followgreen01 Followgreen02  Followgreen03

Στήριξε τα σχολεία του Δήμου μας δωρίζοντας πόντους επιβράβευσης

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης Followgreen.gr/vvv, ενεργοποίησε για τη σχολική χρονιά 2022 – 2023 τη δράση διαλογής των υπολειμμάτων τροφών στις σχολικές μονάδες των Νηπιαγωγείων με τίτλο «Καφέ κάδος». Στη δράση συμμετέχουν μέχρι στιγμής 9 Νηπιαγωγεία και συνολικά 300 και πλέον μαθητές.

 

Στόχος, της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών σχετικά με το ρεύμα των βιοαποβλήτων, ώστε να «ταξιδέψει» το μήνυμα για ορθή διαλογή στην πηγή στους γονείς - πολίτες του Δήμου μας. Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022, διανεμήθηκε ο ειδικός εξοπλισμός για τις ανάγκες της δράσης από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, τον οποίο και θα κάνουν χρήση οι μαθητές με τη βοήθεια των γονέων και των εκπαιδευτικών για να συλλέγουν τα υπολείμματα των τροφών τους. Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε τάξη τοποθετήθηκε ένας καφέ κάδος μεγέθους 40l. και στον προαύλιο χώρο του σχολείου ένας καφέ κάδος 120l. Επιπλέον, κάθε σχολείο παρέλαβε βιοδιασπώμενες σακούλες για τη συλλογή των υλικών στον κάδο, καθώς και τεχνικές οδηγίες με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες της δράσης.

Η αποκομιδή των καφέ κάδων θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Οι επιδόσεις ανακύκλωσης των σχολικών μονάδων θα απεικονίζονται στην ειδική ενότητα της πλατφόρμας με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ» και link Followgreen.gr/vvv/contest όπου και θα είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας.

Ο Δήμος στο τέλος της σχολικής χρονιάς και σε ειδική εκδήλωση, θα ανταμείψει όλα τα σχολεία με έπαινο επιβράβευσης για τη συμμετοχή τους, ενώ τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση και δωρεά πόντων θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Σας προσκαλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια των μαθητών δωρίζοντας πόντους επιβράβευσης στο σχολείο της επιλογής σας.

Γίνετε μέρος της προσπάθειας για ένα καλύτερο περιβάλλον με απλά βήματα:

  • Δημιουργήστε δωρεάν λογαριασμό στο Followgreen.gr/vvv.
  • Κερδίστε πόντους από την ανακύκλωση που πραγματοποιείτε
  • Κερδίστε πόντους από την ενημέρωσή σας μέσα από άρθρα/βίντεο/κουίζ/πράσινες αποστολές
  • Εξαργυρώστε τους πόντους σε προσφορές τοπικών επιχειρήσεων
  • Δωρίστε τους πόντους στο σχολείο της επιλογής σας