04.08.2023

Ακόμα μία δεξαμενή νερού για τον ανεφοδιασμού ελικοπτέρων πυρόσβεσης τοποθετήθηκε στην πόλη Featured

Νέα δεξαμενή νερού χωρητικότητας 52 τόνων για τον ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων πυρόσβεσης τοποθετήθηκε στο Λόφο Πευκωτό, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης μεταξύ των τριών δημοτικών ενοτήτων, της Βάρης, της Βούλας και της Βουλιαγμένης, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό αντίστοιχων δεξαμενών στην πόλη μας σε τέσσερις.

Η προμήθεια της δεξαμενής έγινε δωρεάν από τον συμπολίτη μας κ. Συμεών Χαραλαμπίδη και η Δημοτική Αρχή τον ευχαριστεί θερμά για την πρωτοβουλία αυτή, καθώς συμβάλει στην αποτελεσματικότερη προστασία του δασικού μας πλούτου.

 dexameni4  dexameni5

Οι δεξαμενές αυτές, όπως είδαμε στην πυρκαγιά στο Πανόραμα το καλοκαίρι του 2022 επιτρέπουν στα ελικόπτερα να ανεφοδιάζονται σε πολύ κοντινή απόσταση, γεγονός που μειώνει το χρόνο ανεφοδιασμού κατά το ένα τρίτο και επιτρέπει εντατικότερες ρίψεις, στοιχείο κρίσιμο για την κατάσβεση της φωτιάς. Παράλληλα, σε περίπτωση που δεν επιχειρούν εναέρια μέσα η δεξαμενή δύναται να ανεφοδιάζει και τα οχήματα πυρόσβεσης.

Σημειώνουμε πως η συγκεκριμένη δεξαμενή είναι η τέταρτη που τοποθετήθηκε στην πόλη μας και ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας ακόμα δύο αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό τους σε έξι.

dexameni6

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να διαθέτει συνεχώς επαρκή μέσα σε ανθρώπινο δυναμικό, οχήματα και εξοπλισμό για την αποτελεσματική θωράκιση της πόλης από κινδύνους, που προκαλούνται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αυξάνονται σημαντικά τα τελευταία χρόνια, λόγω της κλιματικής αλλαγής.