Συμβαίνουν στην πόλη μας

No events found

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Η διαφύλαξη, ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί τα τελευταία χρόνια απόλυτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η υλοποίηση των δράσεων στο πλαίσιο ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής στρατηγικής έχουν ήδη θεαματικά αποτελέσματα. Αναφέρουμε επιγραμματικά τι έχουμε πετύχει όλοι μαζί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Από την Τρίτη 9 Ιουνίου, το δίκτυο της Δημοτικής Συγκοινωνίας επαναλειτουργεί πλήρως. Τα οχήματα έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας που έχουν ψηφισθεί.

Οι επιβάτες οφείλουν να τηρούν τα υποχρεωτικά μέτρα ατομικής προστασίας του ΕΟΔΥ, όπως εφαρμόζονται από τις 4 Μαΐου 2020, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Συγκεκριμένα:

  Οι 48 παιδικές χαρές του Δήμου, σχολαστικά καθαρές και κατάλληλα προετοιμασμένες, ανοίγουν αύριο, Παρασκευή 5 Ιουνίου, έτοιμες να υποδεχτούν τους μικρούς κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. Προκειμένου να ανοίξουν, τα συνεργεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης φρόντισαν να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών. Υπενθυμίζουμε ότι οι παιδικές χαρές παρέμειναν από τις 13 Μαρτίου κλειστές, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων ανάσχεσης του κορωνοϊού.

     Παρακαλούνται οι γονείς και οι συνοδοί των παιδιών να τηρούν τις  αποστάσεις ασφαλείας, να αποφεύγουν τον συνωστισμό εντός των παιδικών χαρών και όσο το δυνατόν περισσότερο να τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής, τόσο κατά την είσοδό και παραμονή τους στο χώρο, όσο και πριν και μετά.

   Οι παραλίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, οργανωμένες, καθαρές, με όλες τις απαραίτητες υποδομές και ανέσεις, είναι σε πλήρη ετοιμότητα να υποδεχτούν λουόμενους και επισκέπτες.

    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Δήμος μας, ακολουθώντας αυστηρά τις εγκυκλίους των αρμόδιων Υπουργείων και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, προέβη έγκαιρα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την συντήρηση των υποδομών και τον καθαρισμό των ακτών, την τοποθέτηση δωρεάν ψάθινων ομπρελών, την εγκατάσταση του seatrack για άτομα με κινητικά προβλήματα, την τοποθέτηση χημικών τουαλετών και αποδυτηρίων.

   Συγκεκριμένα έχουν τοποθετηθεί:

- 150 ψάθινες ομπρέλες στις ελεύθερες παραλίες της Βούλας, δίπλα από το Δημαρχείο, στο μικρό Καβούρι, στο πρώην εστιατόριο Ακτή και στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας

- 20 χημικές τουαλέτες στις ελεύθερες παραλίες στο κάμπινγκ Βούλας, στην Παναγίτσα Βούλας, στο πρώην ΒΟ, στο πάρκινγκ του Ομίλου Βούλας (ΝΑΟΒ), στη Δυτική και την Ανατολική Παραλία Βάρκιζας.

- 15 αποδυτήρια στις ελεύθερες παραλίες δίπλα από το Δημαρχείο, στο πρώην ΒΟ και στο ΝΑΟΒ.

  Με αυστηρούς όρους υγιεινής και ελεύθερες για όλους, οι παραλίες του Δήμου μας είναι έτοιμες να σας υποδεχθούν. Καλό καλοκαίρι και καλές βουτιές!

Πανέτοιμους βρήκε σήμερα Δευτέρα 1η Ιουνίου, η πρώτη μέρα λειτουργίας τους, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης οι οποίοι υποδέχτηκαν νήπια και βρέφη και λειτούργησαν με πληρότητα 80%.

Ο Δήμος μας, ακολουθώντας αυστηρά τις εγκυκλίους των αρμόδιων Υπουργείων και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου το σύνολο των χώρων διδασκαλίας και υποδοχής να είναι σχολαστικά καθαροί, ακολουθώντας τις υψηλότερες συνθήκες υγιεινής και απολύτως έτοιμοι για την ασφαλή φιλοξενία βρεφών και νηπίων. Ο τακτικός καθαρισμός και απολύμανση των χώρων θα συνεχιστεί ανελλιπώς μέχρι το πέρας της σχολικής χρονιάς. 

Οι παιδαγωγοί και το βοηθητικό προσωπικό, πλέον των απαραίτητων προμηθειών σε αντισηπτικά, μάσκες, γάντια και απολυμαντικά, είναι σε συνεχή επικοινωνία με ψυχολόγους του Δήμου με στόχο ορθή διαχείριση βρεφών, νηπίων και γονέων και την ομαλή επανένταξή τους στη νέα καθημερινότητα.

Το ωράριο λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών διαμορφώνεται από τις 07.00 έως τις 14.00, ενώ με την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας επαναλειτουργίας, ο Δήμος θα αξιολογήσει όλα τα προληπτικά μέτρα που εφαρμόζονται, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση και προσαρμογή των βρεφονηπιακών σταθμών στις έκτακτες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα 1η Ιουνίου και μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 στις 24.00, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά  αιτήσεις για εγγραφή στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς για τη σχολική χρονιά 2020-2021, αποκλειστικά μέσω της σχετικής ψηφιακής πλατφόρμας (https://vvvaitiseisvn.tcloudapp.net/login). Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στην ψηφιακή πλατφόρμα και τη λήψη του αριθμού πρωτοκόλλου, το σύνολο των δικαιολογητικών θα πρέπει να κατατεθεί σε φάκελο μαζί με τον αριθμό πρωτοκόλλου και το πλήρες όνομα του παιδιού και να αποσταλεί ταχυδρομικά ή με εταιρεία ταχυμεταφοράς (courier), στο γραφείο Διοίκησης του Ο.Α.Π.Π.Α., υπ’ όψιν «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Βάρης - Βούλας – Βουλιαγμένης», οδός Νικηφόρου Φωκά και Μουτούση Βάρη, Τ.Κ.16672. Τυχόν δικαιολογητικά που δεν αποστέλλονται ταχυδρομικά ή με εταιρεία ταχυμεταφοράς (courier), όπως επίσης και εκπρόθεσμα, δεν θα λαμβάνονται υπόψιν.

Page 1 of 285