Συμβαίνουν στην πόλη μας

No events found

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία των τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε δύο σημεία της πόλης.

Εξετάστηκαν συνολικά 476 συμπολίτες μας και εντοπίστηκαν μόλις 5 θετικά αποτελέσματα, ποσοστό που θεωρείται χαμηλό σε σχέση με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχοντας ως βασικό γνώμονα την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση τoυ πολίτη, εμπλουτίζει συνεχώς το φάσμα των υπηρεσιών του που παρέχονται ψηφιακά.

Πλέον, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες με εύκολο τρόπο να έχουν πρόσβαση σε 29 ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου, πατώντας στο tab Ψηφιακές Υπηρεσίες http://www.vvv.gov.gr/index.php/kainotomies/digital-services που βρίσκεται στην αρχική δημοτική ιστοσελίδα (vvv.gov.gr). Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει σαν αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρόνου και την καλύτερη εξυπηρέτησή των πολιτών και μάλιστα χωρίς τη φυσική τους παρουσία. Συστήνεται στους πολίτες να διαβάσουν τα Εγχειρίδια Χρήσης (Manual) καθώς και τα βοηθητικά βίντεο που είναι αναρτημένα.

 

Αναλυτικά οι υπηρεσίες που παρέχονται ψηφιακά:

Διοικητικές Υπηρεσίες - Δημοτολόγιο

- Άδεια Γάμου για Αλλοδαπούς, Νομίμως και Μονίμως Διαμένοντες στον Δήμο

- Άδεια Γάμου για Έλληνες Υπηκόους

- Αίτηση Τέλεσης Πολιτικού Γάμου

- Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας

- Ενημέρωση Οικογενειακής Μερίδας Λόγω Ανάθεσης Οριστικής Επιμέλειας Ανήλικου Τέκνου με Τελεσίδικη Δικαστική Απόφαση

- Ενημέρωση Οικογενειακής Μερίδας Λόγω Απόκτησης Τέκνου

- Ενημέρωση Οικογενειακής Μερίδας Λόγω Γάμου

- Ενημέρωση Οικογενειακής Μερίδας Λόγω Λύσεως Γάμου

- Ενημέρωση Οικογενειακής Μερίδας Λόγω Ονοματοδοσίας ή Βαπτίσεως Τέκνου

- Ενημέρωση Οικογενειακής Μερίδας Λόγω Συμφώνου Συμβίωσης

- Μεταδημότευση Λόγω Αρχικής Δημοτικότητας

- Μεταδημότευση Λόγω Γάμου

- Μεταδημότευση Λόγω Διετούς Κατοικίας

- Μεταδημότευση Λόγω Συμφώνου Συμβίωσης

- Πιστοποιητικό Γέννησης

- Πιστοποιητικό Εγγραφής στα Μητρώα Αρρένων

- Πιστοποιητικό Εγγυτέρων Συγγενών

- Πιστοποιητικό Εντοπιότητας

- Πιστοποιητικό Ιθαγένειας

- Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

- Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης για Στρατολογική Χρήση

Διοικητικές Υπηρεσίες – Ληξιαρχείο

- Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου

- Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης

- Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου

- Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Συμφώνου Συμβίωσης

Διοικητικές Υπηρεσίες - Πρωτόκολλο

- Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφου στο Πρωτόκολλο

- Κατάθεση Συμπληρωματικών Εγγράφων

Υπηρεσία Πολεοδομίας

- Κατάθεση δήλωσης ιδιοκτησίας ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σε περιοχές υπό Κτηματογράφηση της ΔΕ Βάρης Πολεοδομία

- Κατάθεση δήλωσης ιδιοκτησίας ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ σε περιοχές υπό Κτηματογράφηση της ΔΕ Βάρης

 

Αναλυτικά τα βίντεο

- Για τις υπηρεσίες του Δημοτολογίου/Ληξιαρχείου εδω

- Για το Δημοτικό TAXIS εδώ

- Για τις υπηρεσίες της Πολεοδομίας δείτε εδώ

 

Αναλυτικά τα Εγχειρίδια Χρήσης (Manual)

- Γενικά για τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρονται εδώ

- Για τις υπηρεσίες του Δημοτολογίου/Ληξιαρχείου εδώ

- Για το Δημοτικό TAXIS εδώ

- Για τις υπηρεσίες της Πολεοδομίας το γενικό εγχειρίδιο και ειδικό για δήλωση ιδιοκτησίας. Ειδικά για την Υπηρεσία της Πολεοδομίας υπάρχει και σχετικός σύνδεσμος στο website του Δήμου όπου υπάρχουν Διαγράμματα Πράξης Εφαρμογής για ΚΑΕΚ

Για αναφορά προβλημάτων και παρατηρήσεων μπορείτε να στέλνετε email στο digital_services@vvv.gov.gr

 

 

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε συνεργασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Τα τεστ θα διεξαχθούν, χωρίς ραντεβού, από κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου από τις 10:00 έως τις 15:00 σε δύο σημεία του Δήμου και συγκεκριμένα:

Το δίκτυο της δημοτικής συγκοινωνίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τίθεται σε πλήρη λειτουργία, από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021. Το σύνολο του στόλου των οχημάτων έχει καθαριστεί και απολυμανθεί σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στα μέσα μαζικής μεταφοράς (Μ.Μ.Μ), που έχουν ψηφισθεί και ισχύουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιβάτες οφείλουν να τηρούν τα υποχρεωτικά μέτρα ατομικής προστασίας του ΕΟΔΥ για τα Μ.Μ.Μ, όπως εφαρμόζονται από 18/09/2020 και συγκεκριμένα, στους χώρους αναμονής, κατά την είσοδο στα λεωφορεία και για όλο το χρόνο της παραμονής εντός του οχήματος οι επιβάτες υποχρεούνται να φορούν ατομική μάσκα προστασίας. Η μάσκα θα πρέπει να εφαρμόζεται σωστά στο πρόσωπο καλύπτοντας τη μύτη και όλη τη περιοχή του στόματος, μέχρι και κάτω από το πηγούνι. Επιπλέον, οφείλουν να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας (κατά προτίμηση τουλάχιστον 2 μέτρων) ενώ επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία μέχρι 8 επιβατών σε κάθε όχημα και η κατάληψη μίας θέσης ανά ζευγάρι καθισμάτων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι χρήστες της δημοτικής συγκοινωνίας μπορούν να ενημερώνονται με ακρίβεια στις οθόνες της τηλεματικής που υπάρχουν σε όλες τις στάσεις του δικτύου και μέσω ειδικής εφαρμογής (www.vvv-telematics.gr) για την ώρα άφιξης του λεωφορείου, την πιθανή ακύρωση δρομολογίων και άλλων ξαφνικών συμβάντων που μπορεί να τροποποιήσουν την συχνότητα και την πορεία των δρομολογίων.

Ωράριο λειτουργίας:

- Η δημοτική συγκοινωνία λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 06.30 έως τις 20.30 και τα Σάββατα από τις 08.00 έως τις 18.00.

- Τις Κυριακές και τις αργίες δεν θα λειτουργεί.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των δρομολογίων είναι αναρτημένο στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.vvv.gov.gr/index.php/grafeio-typou/delt-typou-graf-dimarxou/item/10660-orario-dimotikis-syginonias

 

   Εν όψει της νέας επιδείνωσης του καιρού που αναμένεται να επηρεάσει την Αττική και την πόλη μας μέχρι την Τρίτη (19/01 – 12.00 μ.μ. το βράδυ), ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει θέσει σε λειτουργία θερμαινόμενο χώρο στο ΚΑΠΗ Βουλιαγμένης (Αφροδίτης 2, Βουλιαγμένη) για τη χρήση από συμπολίτες μας που χρήζουν βοήθειας και προστασίας από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν.

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

- 6944302458

- 210 8961444

Page 1 of 303