Συμβαίνουν στην πόλη μας

No events found

Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και έγκαιρης ενημέρωσης για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την πανδημία, ενημερώνουμε για κρούσματα σε σχολεία της πόλης μας.

Συγκεκριμένα, στο 2ο Γυμνάσιο Βούλας στο Τμήμα Γ4, μαθητής εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό και το τμήμα θα παραμείνει κλειστό από σήμερα και για 14 ημέρες, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

Το Τμήμα Β1 του 2ου Λύκειου Βούλας, θα παραμένει κλειστό εν αναμονή αποτελέσματος μοριακού τεστ, έπειτα από θετικό αποτέλεσμα μαθητή σε self test. Σε περίπτωση θετικής ένδειξης και στο μοριακό τεστ, θα εφαρμοστεί το πρωτόκολλο όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ.

Τέλος, τα τμήματα Α1 και Δ2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης, τίθενται σε αναστολή από 13/05/21 έως και 26/05/21, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19.

Η Δημοτική Αρχή ακολουθεί άμεσα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και απολύμανε σχολαστικά όλους τους χώρους των σχολείων. Επιπλέον, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις Διευθύνσεις των σχολείων προκειμένου να συνδράμει με όποιο τρόπο χρειαστεί, καθώς και για τη διενέργεια επιπλέον τεστ κορωνοϊού.

 

Κλειστή θα παραμείνει η Οδός Ερμού στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος (Παραλιακή Λεωφόρο) έως την Οδό Ιάσωνος λόγω ανακατασκευής του οδοστρώματος. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από το πρωί της Τετάρτης 12 Μαΐου στις 07:00 και θα διαρκέσουν τέσσερις μέρες, έως την Κυριακή 16 Μαΐου.

Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και έγκαιρης ενημέρωσης για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την πανδημία, ενημερώνουμε για ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε μαθητή του ΣΤ2 Τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας.

Ο μαθητής προσήλθε κανονικά το πρωί με αρνητικό self-test όπως προβλέπουν οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, ωστόσο το βράδυ της ίδιας ημέρας βγήκε θετικός σε μοριακό τεστ κορωνοϊού που είχε κάνει νωρίτερα, επειδή δεν αισθανόταν καλά. Η Διεύθυνση του Σχολείου σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, προχώρησε στο κλείσιμο του τμήματος για 14 ημέρες.

Η Δημοτική Αρχή ακολούθησε άμεσα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και απολύμανε σχολαστικά όλους τους χώρους του σχολείου.

Παράλληλα, ο Δημος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τη Διεύθυνση του Σχολείου, προκειμένου να διενεργηθούν επιπλέον τέστ κορωνοϊού, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

 

Ολοκληρώθηκε η επέκταση του προγράμματος Καφέ Κάδου στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης και από τις 4 Μαΐου πραγματοποιείται, για τους νέους χρήστες, η συλλογή των υπολειμμάτων τροφών από τον Δήμο. Η ιδιαίτερα θερμή αποδοχή και ανταπόκριση των πολιτών, έχει ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ποσοστό των νοικοκυριών της Βουλιαγμένης να συμμετέχουν πλέον στο πρόγραμμα.

Οι πολίτες ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα, τόσο προφορικά απο στελέχη του Δήμου κατά τη διάρκεια της διανομής, όσο και μέσω του ειδικού εντύπου του Καφέ Κάδου που διανεμήθηκε. Στους συμμετέχοντες παραδόθηκε πόρτα–πόρτα ένας καφέ κάδος δίτροχος 120lt ή 240lt ανάλογα με το μέγεθος της κατοικίας και ένας μικρός κάδος κουζίνας (για τη διαλογή των υπολειμμάτων τροφών εντός της κουζίνας), χάρτινες σακούλες (για χρήση κατά τη διαλογή) και ένας σάκος εδαφοβελτιωτικό που παράγει ο Δήμος, με στόχο οι πολίτες να δουν το τελικό προϊόν που θα παράγεται από τα οργανικά κουζίνας τους.

Ο Δήμος θα είναι διαρκώς δίπλα στους πολίτες ώστε να τους υποστηρίξει και να διασφαλίσει την ορθή λειτουργία του προγράμματος, στο πλαίσιο της επέκτασής του σε όλο τον Δήμο αλλά και για την παραγωγή του υψηλής ποιότητας εδαφοβελτιωτικού VITA GREEN που παράγεται από τα φυτικά υπολείμματα και VITA GREEN PLUS που παράγεται από τα οργανικά κουζίνας και φυτικά υπολείμματα.

Ποιο είναι το πρόγραμμα συλλογής;

Η συλλογή των υπολειμμάτων τροφών για τους νέους χρήστες ξεκίνησε την Τρίτη 4 Μαΐου και θα πραγματοποιείται με ειδικό όχημα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί. Οι πολίτες πρέπει να αδειάζουν το περιεχόμενο του μικρού κάδου κουζίνας στον μεγάλο κάδο από το προηγούμενο βράδυ.

Μαθαίνουμε και Συμμετέχουμε

Όσοι πολίτες δεν έχουν παραλάβει εξοπλισμό, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Δήμο 213-2020148 & 213-2020002, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..gr.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή μπορείτε να βρείτε στη ιστοσελίδα του Δήμου www.vvv.gov.gr/zerowaste

 

Με ένα θέμα αρκετά επίκαιρο και ενδιαφέρον ξεκινά ο δεύτερος κύκλος της σειράς ενημερωτικών διαδικτυακών συζητήσεων, «Ραντεβού με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης» την Τετάρτη 12 Μαΐου στις 18:00. Το συγκεκριμένο θέμα, αφορά τεχνικές για αποτελεσματική μελέτη και συμβουλές για την αντιμετώπιση του άγχους των εξετάσεων και απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου. Οι διακεκριμένοι ομιλητές στο πρώτο μέρος, θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν τεχνικές για στοχευμένο και αποτελεσματικό διάβασμα. Θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος, στο οποίο θα δοθούν πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη ψυχολογική προετοιμασία των μαθητών, για τις εξετάσεις και για την αντιμετώπιση του άγχους κατά τη διάρκειά τους.

Page 1 of 318