Φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας LED

ledΦωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας(LED) - για εξοικονόμηση ενέργειας - η επιτομή της ψηφιακής/έξυπνης πόλης -
Ολοκληρώθηκε ταχύτατα, η διαγωνιστική διαδικασία για την αντικατάσταση 6.000 φωτιστικών σωμάτων σε όλη την έκταση του Δήμου και έχει γίνει ήδη η υπογραφή της σύμβασης με κόστος 1.800.000 ευρώ, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή για το Δήμο.


Τι κερδίζουμε

Με την τοποθέτηση νέας τεχνολογίας φωτιστικών (LED) η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται κατά 55%-60% και εξοικονομεί ο Δήμος  περίπου 600.000 ευρώ ετησίως.
Με τη νέα αυτή τεχνολογία αποφεύγεται η φωτορύπανση, προστατεύεται το περιβάλλον και μειώνεται σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα του Δήμου.
Το "έξυπνο" αυτό δίκτυο δημοτικού φωτισμού, επιτρέπει στις υπηρεσίες του Δήμου να το παρακολουθούν και να το ελέγχουν απομακρυσμένα μέσω υπολογιστή, να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για την κατάσταση λειτουργίας του, για τη θερμοκρασία σε επιλεγμένα σημεία της πόλης (για τον εντοπισμό πυρκαγιάς) για την κατάσταση και την πληρότητα των κάδων απορριμμάτων και πολλών ακόμα πληροφοριών, που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης με την τοποθέτηση των κατάλληλων κατά περίπτωση αισθητήρων.
Ο δήμος μας ήδη μελετά τις τεχνολογίες αισθητήρων, για να επιλέξει τις πλέον κατάλληλες και χρήσιμες για την πόλη μας.

Ιδιότητες
   κεντρικός προγραμματισμός λειτουργίας
   επικοινωνία του συστήματος με ανεξάρτητο ασύρματο δίκτυο όλων των φωτιστικών
   λειτουργία με αισθητήρες νυκτός (dimmers) και κίνησης (motion detectors) για ρύθμιση έντασης φωτισμού
   πλήρης απομακρυσμένη διαχείριση του φωτισμού και αυτόματη αναφορά βλαβών/αστοχιών