Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει και ανανέωσαν ήδη την 12η Ιουλίου 2022, προσφέρουν ετησίως συνολικά 35 θέσεις φοίτησης (συμπεριλαμβανομένων των ανανεωμένων υποτροφιών) σε υποψήφιους/-ες φοιτητές/-τριες στα Προγράμματα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (8 Προπτυχιακά, 1 Ειδικό Πρόγραμμα, 51 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών και 449 Μεμονωμένες Θεματικές Ενότητες), η έναρξη των οποίων θα γίνει τον Οκτώβριο του 2022. Οι εν λόγω υποτροφίες αφορούν στην παρακολούθηση Προγραμμάτων Σπουδών του Ε.Α.Π. για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Δικαιούχοι των ανωτέρω υποτροφιών, είναι (α) άτομα που ανήκουν στην κοινωνική ομάδα Ρομά, καθώς και Διαμεσολαβητές Ρομά, (β) ωφελούμενοι λόγω αστεγίας και (γ) πρώην φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας ή φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας οι οποίοι θα πρέπει να έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους.

 

Ειδικότερα:

(α) Οι Ρομά θα υποβάλλουν την αίτηση μέσω Παραρτήματος Ρομά ή Κέντρου Κοινότητας.

Στη συνέχεια, το Παράρτημα Ρομά/ Κέντρο Κοινότητας προωθεί έγγραφο προς τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, που βεβαιώνει την υποβληθείσα αίτηση από τον δυνάμει ωφελούμενο.

Η αίτηση για τους Ρομά που διαβιούν σε συνθήκες που παραπέμπουν σε κοινωνικό αποκλεισμό θα πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο και για τους Ρομά διαμεσολαβητές, από βεβαίωση της ιδιότητάς τους από τον αρμόδιο Φορέα στον οποίο παρέχουν υπηρεσίες διαμεσολάβησης.

(β) Οι άστεγοι θα πρέπει να έχουν καταγραφεί από Δήμο ή από κέντρο φιλοξενίας αστέγων τουλάχιστον μία φορά/τα τελευταία 3 έτη πριν από την υποβολή της αίτησης και να έχουν λάβει ή να λαμβάνουν σχετικές υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης από Δημόσια Δομή ή φορέα κοινωνικής μέριμνας και στήριξης.

Η αίτηση των αστέγων θα πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση αστεγίας από Δήμο, ή βεβαίωση από Δομή φιλοξενίας ή ξενώνα αστέγων, ή οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να αποδείξει παρούσα ή παρελθούσα κατάσταση αστεγίας.

(γ) Η αίτηση των πρώην φιλοξενούμενων δομών παιδικής προστασίας ή φιλοξενούμενων δομών παιδικής προστασίας, οι οποίοι έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους θα πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση της δομής παιδικής προστασίας στην οποία φιλοξενήθηκαν ή φιλοξενούνται ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο μπορεί να αποδείξει τη φιλοξενία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.eap.gr/2022/07/11/prosklisi-ekdilwsis-endiaferontos-2022-2023/

Οι ενδιαφερόμενοι των ανωτέρω τριών κατηγοριών θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους, αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://dev.eap.gr/student-candidate/public#/.

Η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης έχει ήδη ανοίξει και θα κλείσει την Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2021 και ώρα 11:59 πμ (πρωινή).

 

Η επιλογή των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων (24η Αυγούστου 2022), μέσω δημόσιας κλήρωσης, η οποία θα διενεργηθεί το Σεπτέμβριο παρουσία του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας και του Προέδρου του Ε.Α.Π. σε ειδική εκδήλωση.

 

Summer Camp Safety in the COVID-19 era » Health Matters » UF Health Jacksonville » University of Florida

Ξεκινούν οι εγγραφές για τα καλοκαιρινά παιδικά προγράμματα

του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής

του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Για το καλοκαίρι του 2022.

Σκοπός του προγράμματος είναι η απασχόλησή τους σε αθλητικές, διαδραστικές, καλλιτεχνικές και λοιπές δημιουργικές δραστηριότητες και στόχος αφενός η στήριξη των οικογενειών του Δήμου και η παροχή βοήθειας προς τους εργαζόμενους γονείς και αφετέρου η παροχή μια ολοκληρωμένης γνώσης και ψυχαγωγίας στους μικρούς μαθητές κατά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Οι «Καλοκαιρινές Αθλητικές και Δημιουργικές Δραστηριότητες 2022», απευθύνονται σε παιδιά 6-12 ετών (γεννημένα από το 2010 έως το 2016) και θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Βουλιαγμένης (Αγ.Γεωργίου 1 Βουλιαγμένη), και του Λυκείου Βουλιαγμένης (Λ.Καβουρίου & Έκτορος) σε τρεις περιόδους:

1η περίοδος: 20 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2022

2η περίοδος: 4 Ιουλίου έως 15 Ιουλίου 2022

3η περίοδος: 18 Ιουλίου έως 29 Ιουλίου 2022

Ημέρες:  Δευτέρα έως και Παρασκευή

Ωράριο Διεξαγωγής: από τις 07:30 έως 16:00 

Οι αιτήσεις για όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, θα γίνονται μόνον ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων και θα ξεκινήσουν

από 1 ΙΟΥΝΙΟΥ έως 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Πατήστε ΕΔΩ

για να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής το πρόγραμμα

και να υποβάλετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Η πλατφόρμα εγγραφών θα ενεργοποιηθεί την Τετάρτη 1η ΙΟΥΝΙΟΥ 2022, στις 9.00 π.μ.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις δράσεις του προγράμματος,

ξεφυλλίζοντας το ηλεκτρονικό έντυπο, πατώντας ΕΔΩ

Ανανεωμένο το Lufthansa Business Lounge στο αεροδρόμιο Αθηνών

 

Οι θέσεις εργασίας αφορούν

 5ημερη εργασία 8ωρη σε κυλιόμενο πρόγραμμα και ωράριο (πχ ωράρια 04.00 πμ, 05.00πμ, 07.00 πμ, 12.00 μμ, 14.00 μμ, 17.00 μμ κλπ)

Κυλιόμενο πρόγραμμα σημαίνει ότι θα εργάζονται κάποιες φορές και ΣΚ, ΑΡΓΙΕΣ (οι ΚΥΡΙΑΚΕΣ & οι ΑΡΓΙΕΣ πληρώνονται +75%).

Αρμοδιότητες:

 • Καθαρισμός αίθουσας
 • Μάζεμα και καθαριότητα τραπεζιών
 • Λάντζα
 • Εξυπηρέτηση μπαρ & μπουφέ
 • Προετοιμασία/ανατροφοδότηση/καθαριότητα μπουφέ, συνεργασία με κουζίνα
 • Καθαρισμός κουζίνας
 • Καθαριότητα ιδιωτικών wc αίθουσας
 • Γενικός καθαρισμός αίθουσας όταν απαιτείται

Απαιτήσεις:

 • Ευελιξία στα ωράρια/βάρδιες καθώς τα ωράρια εργασίας ποικίλουν και θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να καλύπτει διαφορετικές βάρδιες (πχ 05.00-13.00, ή 14.00-22.00, ή 17.00-01.00, ή 03.00-11.00, ή 13.00-21.00 κτλ) 
 • Πολύ καλή γνώση Αγγλικής γλώσσας (?)
 • Πολύ καλή γνώση Ελληνικής Γλώσσας
 • Ευγένεια
 • Προσεγμένη εμφάνιση
 • Οργάνωση στην εργασία
 • Έμφαση στην λεπτομέρεια
 • Ομαδικό πνεύμα

Προσφέρονται:

 • Ασφάλεια
 • Δωροεπιδόματα
 • Σταθερή εργασία
 • Καλή επικοινωνία και συνεργασία 

Ονομα υπευθύνου προσλήψεων κα Νεφέλη Δράκου

Τηλ επικοινωνίας 6940980528  

www.maintenancemaster.gr

214 Papagiannopoulou street Koropi 194 00,

Athens

Athens International Airport

MTB2/H41

Spata 19019, Athens

ΟΑΕΔ. Πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για τη Σχολή ΑμεΑ Αθηνών

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τις επικείμενες εγγραφές στα προγράμματα κατάρτισης που παρέχονται από τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία ΟΑΕΔ Αθηνών, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Τα προγράμματα κατάρτισης περιλαμβάνουν διετή επιδοτούμενη φοίτηση (1.800 ώρες εκπαίδευσης) και υλοποιούνται στοχεύοντας στην επαγγελματική εξειδίκευση ανέργων ατόμων με αναπηρίες, προκειμένου να αποκτηθούν εφόδια για την ένταξη στην αγορά εργασίας.

Οι καταρτιζόμενοι/ες τοποθετούνται στα προγράμματα κατόπιν επιλογής και ανάλογα με τις δεξιότητες, την πάθηση και τις γραμματικές τους γνώσεις.

Η κατάρτιση αφορά στις ακόλουθες ειδικότητες:

 1. Ξυλουργική – Έπιπλα κουζίνας
 2. Πηλοπλαστική – Τουριστικά κεραμικά
 3. Εικόνων αγιογραφίας
 4. Δερμάτινων τσαντών και μικρών αξεσουάρ
 5. Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδων
 6. Υπάλληλος μηχανογραφημένου λογιστηρίου
 7. Διοικητικό και οικονομικό στέλεχος (Τηλεκατάρτιση)

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα κατάρτισης μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα sxoli-amea (webnode.gr).

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, επικοινωνήστε με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης στο διάστημα 07/06/2022 - 17/06/2022 στα εξής τηλέφωνα:

2132019931, 932, 933, 938

Ενημέρωση

Σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΑ, κατά το χρονικό διάστημα Πέμπτη 19/05/2022 στις 15:30 έως Δευτέρα 23/05/2022 στις 06:00, δεν θα μπορούν να δημιουργηθούν νέες αιτήσεις επιδομάτων. Λόγω των εργασιών μετάπτωσης και λειτουργίας των βάσεων δεδομένων των Π.Σ του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (E-ΕΦΚΑ) στις νέες υποδομές δημοσίου Υπολογιστικού Νέφους της ΓΓΠΣΔΔ, δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι διαδικτυακές υπηρεσίες (web services) που παρέχει ο Φορέας είτε μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ είτε απευθείας σε τρίτους Φορείς.

Δώρο Πάσχα 2021: Πότε πληρώνεται και πώς υπολογίζεται - Δείτε ΕΔΩ πόσα χρήματα θα πάρετε | eVima | Ειδήσεις Εύβοια

Σύμφωνα με το Άρθρο 54 του Ν. 4917/2022 - ΦΕΚ 67/Α/31-3-2022, ανακοινώθηκε έκτακτη προσαύξηση διακοσίων 200€ προς ευάλωτα νοικοκυριά που πλήττονται από την οικονομική ακρίβεια. Η εν λόγω προσαύξηση, η οποία δημοσίως αναφέρεται και ως "επιταγή ακρίβειας", αναμένεται να καταβληθεί εφάπαξ στους δικαιούχους ως τις 21/04/2022.

Δικαιούχοι:

 • Άτομα με αναπηρία (με εγκριτική απόφαση χορήγησης προνοιακών παροχών)
 • Ανασφάλιστοι υπερήλικες (με εγκριτική απόφαση χορήγησης σύνταξης)
 • Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
 • Δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού (Α21) 

Η προσαύξηση των αναφερόμενων παροχών είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Προσωπικός βοηθός ΑμεΑ – Ανοίγει η πρόσκληση ενδιαφέροντος

Από την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 άνοιξε η πλατφόρμα του πιλοτικού Προγράμματος "Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία" στο σύνδεσμο https://prosopikosvoithos.gov.gr/ 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως 15/05/2022 και ώρα 23:59.

Σας παραθέτουμε τα σχετικά links 

ΦΕΚ 28458/24-3-2022 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (especial.gr)

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Για Υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής Προσωπικός-Βοηθός.pdf (ypergasias.gov.gr)

 

 

Για προβλήματα πρόσβασης στην πλατφόρμα μπορείτε να ενημερώσετε την ΕΣΑμεΑ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Οι θέσεις της ΕΣΑμεΑ

https://www.esamea.gr/pressoffice/press-releases/5623-adianoiti-i-pilotiki-efarmogi-prosopikoy-boithoy-mono-stin-attiki-protaseis-gia-tin-ylopoiisi-toy

 

 

 Aπαλλαγή από Δημοτικά Τέλη - Βερενίκη News

Κάθε Σάββατο στις 15:30, η εκπομπή "Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ" προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Άτομα με αναπηρίες, χρόνιες παθήσεις, μέλη των οικογενειών τους, επαγγελματίες αλλά και πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για θέματα αναπηρίας.

 

Ημέρα Καριέρας - Πειραιάς 2022 - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Ο ΟΑΕΔ  διοργανώνει το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 την 4η «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) από τις 10:00 έως τις 18:00, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό.

Έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περισσότερες από 60 επιχειρήσεις με πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης. Οι συναντήσεις με στελέχη των εταιρειών θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, με ελεύθερη είσοδο και χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού.

Η εκδήλωση θα δώσει επίσης στους συμμετέχοντες την ευκαιρία κατ’ ιδίαν συναντήσεων με εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους του ΟΑΕΔ, για τη βελτίωση του βιογραφικού τους σημειώματος και την κατάλληλη προσαρμογή του, ώστε να ανταποκρίνεται με άρτιο τρόπο στις θέσεις εργασίας που στοχεύουν.  Ακόμη, στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) του ΟΑΕΔ θα παρέχουν στους ενδιαφερόμενους πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματα του Οργανισμού.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Οι προσερχόμενοι θα πρέπει απαραιτήτως να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19 ή πιστοποιητικό νόσησης.

Οι Ημέρες Καριέρας του ΟΑΕΔ αποτελούν μέρος των δράσεων και εκδηλώσεων του Οργανισμού, οι οποίες υλοποιούνται με στόχο την άμεση και αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε  τον ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου

30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες, σε 6 περιφέρειες

 

Τη Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 και ώρα 13:00 ξεκίνησαν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για τον Γ’ κύκλο της δράσης «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες» και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 και ώρα 15:00.

Το 12μηνης διάρκειας πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις και τα ποσά της επιχορήγησης για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

 • 466,5 € μηνιαία (5.598 € ετήσια) για ανέργους ηλικίας 30-49 ετών

 • 559,8 € μηνιαία (6.717,6 € ετήσια) για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω

 • 606,45 € μηνιαία (7.277,4 € ετήσια) για μακροχρόνια ανέργους 30 ετών και άνω

 • 653,1 € μηνιαία (7.837,2 € ετήσια) για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

 • 699,75 € μηνιαία (8.397 € ετήσια) για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis

Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την κατηγορία ανέργου, την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 € τα προηγούμενα 3 έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα). Στην επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 32.000.000 €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση:

http://www.oaed.gr/anoikta-programmata

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου