Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.)


Τι είναι

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και Δημοτικού ηλικίας 5-12 ετών.
Το Κ.Δ.Α.Π. ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2003 και λειτουργεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα. Έχει στόχο την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, καθώς και την ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων. Υπάγεται στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο με δραστηριότητες όπως: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πινγκ-πονγκ, σκάκι, κινηματογράφο, πιάνο, μουσικοκινητική αγωγή, κίνηση & ρυθμό, θέατρο.
Υπάρχει επίσης και η επίβλεψη μελέτης, κάθε μέρα μετά το σχολείο, όπου μπορούν τα παιδιά του δημοτικού να μελετήσουν τα μαθήματά τους.
Το καλοκαίρι υπάρχει πρόγραμμα απασχόλησης κατά τις πρωινές ώρες.

Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΚΑΙ Κ.Δ.Α.Π.

Το Κ.Δ.Α.Π. συγχρηματοδοτείται από τον Δήμο, μια μικρή συνδρομή των γονέων και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.). Η Ε.Ε.Τ.Α.Α.χρηματοδοτεί άνεργες και εργαζόμενες μητέρες και σε κάποιες περιπτώσεις πατέρες νηπίων/παιδιών, έτσι ώστε η συμμετοχή στα μαθήματα του Κ.Δ.Α.Π., χειμώνα και καλοκαίρι, να είναι δωρεάν. Για τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τις προϋποθέσεις, οι αιτήσεις αποστέλλονται ταχυδρομικώς στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. www.eetaa.gr και στο γραφείο Κ.Δ.Α.Π. Τηλ: 213 2019 911 / 912 / 916 (Πρωινές Ώρες) & 210 9659 995 Απογευματινές ώρες (13:30-18:30)


Πληροφορίες - Δικαιολογητικά

Το Κ.Δ.Α.Π. απασχολεί παιδιά από το νηπιαγωγείο έως την έκτη δημοτικού (5-12 ετών). Λειτουργεί το χειμώνα τις απογευματινές ώρες και το καλοκαίρι (στο διάστημα Ιουλίου και στο α’ δεκαήμερο Αυγούστου) πρωινές ώρες, με αντικείμενα που αφορούν κυρίως στην τέχνη και στον αθλητισμό.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο 2ο Γυμνάσιο(Βουλιαγμένης & Προόδου).
Εκτός από τα μαθήματα, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, καθώς και επισκέψεις σε μουσεία και χώρους δράσης, αθλητισμού κ.ά., οι οποίες διοργανώνονται από τους δασκάλους του Κ.Δ.Α.Π.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή των παιδιών στο Κ.Δ.Α.Π.
  * ΑΙΤΗΣΗ
  * ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
  * ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΑ
        ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Κ.Δ.Α.Π.
  * ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΕΤΟΥΣ (μόνο για το θερινό πρόγραμμα)

Σύνδεσμος της εφαρμογής (Link) για την ψηφιακή αίτηση εγγραφής στο Κ.Δ.Α.Π Digital Certificates


Σχετικά Αρχεία

Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Ε Σ
Πρωϊνές ώρες
   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ζεφύρου 2, Βούλα 166 73
   Τηλ: 213 2019 911 / 912 / 916
Απογευματινές ώρες (13:30-18:30)
   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 2ο Γυμνάσιο Βούλας, Προόδου & Λ.
       Βουλιαγμένης, 16673

   Τηλ: 210 9659 955
   email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Διεύθυνση Δημαρχείου: Λ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα 16673
Τηλ: 213 2020 000, 15888
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
web site: www.vvv.gov.gr
Πύλη Τουρισμού: visitvarivoulavouliagmeni.gr