Το XTERRA Greece Championship, τον κορυφαίο διεθνή αγώνα Off Road Triathlon, που φέτος συμπληρώνει τον πέμπτο χρόνο διεξαγωγής στην χώρα μας, φιλοξένησε η Αθηναϊκή Ριβιέρα και συγκεκριμένα ο μαγευτικός Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Κυριακή 30 Απριλίου.

Μετά την απολύτως επιτυχημένη διοργάνωση του 2016, το XTERRA, η κορυφαία διεθνής διοργάνωση offroad τριάθλου σε συνεργασία με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, προσκαλεί ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, να «Ζήσουν Περισσότερα», στις 30 Απριλίου, στο 5ο XTERRAGreeceChampionship 2017.

Το XTERRA Greece Championship, αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Χαβάη και θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας, από την XTERRA Greece, σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ειδικότερα τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου.

Με απόλυτη επιτυχία, ο Μεγαλύτερος Κολυμβητικός Αγώνας στην πόλη μας

 

Μια ακόμα αξέχαστη εμπειρία για όλους, το XTERRA Vouliagmeni Swim Challenge 2016 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 06 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης.

Μετά την κορυφαία διοργάνωση του XTERRA Greece Championship που πραγματοποιήθηκε στις 07 Μαίου 2016, για ακόμα μια φορά ο πανέμορφος Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έζησε μοναδικές στιγμές, με μια διοργάνωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές και θεατές που την παρακολούθησαν.

Με σύμμαχο τον καιρό και τις εξαιρετικές συνθήκες που θύμιζαν καλοκαίρι, περισσότεροι από 750 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πήραν μέρος στις 3 διαφορετικές αποστάσεις του μεγαλύτερου πλέον κολυμβητικού αγώνα που πραγματοποιείται στη χώρα μας.  Ανάμεσα τους κορυφαίοι αθλητές και πρωταθλητές, όχι μόνο από τον χώρο της κολύμβησης αλλά και από άλλα αγωνίσματα.

Ο κορυφαίος κολυμβητικός αγώνας της χρονιάς αποτελεί πλέον θεσμό, αφού και φέτος βρέθηκαν στον αγώνα αποστολές αθλητών, συλλόγων, σωματείων και σχολείων από την Αττική, ακριτικές περιοχές και νησιά από όλη την χώρα, αλλά και ομάδες αθλητών από την Ρωσία, Αμερική, Ουκρανία, Αγγλία, Αυστραλία και άλλες χώρες, που ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να πάρουν μέρος στη διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή 140 και πλέον παιδιών ηλικίας 6-12 ετών στον παιδικό αγώνα 200 μέτρων που πραγματοποιήθηκε πριν τον αγώνα των ενηλίκων. Οι μικροί μας φίλοι κέρδισαν το χειροκρότημα των εκατοντάδων θεατών και συμμετεχόντων και έδειξαν ότι η κολύμβηση ανοικτής θάλασσας είναι ένα άθλημα με μέλλον!

Παρών στη διοργάνωση ήταν και ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος δήλωσε: «Είναι χαρά για την πόλη μας να φιλοξενεί κορυφαία διεθνή αθλητικά γεγονότα μέσα από τα οποία μπορούν οι αθλητές και το κοινό να δει από κοντά τη μοναδική φυσική ομορφιά που έχει να προσφέρει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η Δημοτική Αρχή θα στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια που προάγει τον αθλητισμό, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει το περιβάλλον και τη μοναδική φύση της περιοχής μας. Συγχαρητήρια σε όσους ασχολήθηκαν με τη διοργάνωση του σημερινού αγώνα».

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με την προσωρινή απαγόρευση διέλευσης των αυτοκινήτων, θα ισχύσουν αύριο, Σάββατο 7 Μαίου 2016, κατά τις ώρες 09:00 έως 13:00, λόγω της διεξαγωγής του αγώνα ορεινού τριάθλου «XTERRA Greece Championship 2016» .

 Συγκεκριμένα αποκλεισμοί δρόμων ως εξής:

Διός, από Ποσειδώνος μέχρι Ιάσονος

Αγ.Παντελεήμονος, από Διός μέχρι Πανός

Ερμού, από Ποσειδώνος μέχρι Ιάσονος

Νυμφών, από Αγ.Παντελεήμονος μέχρι Ιάσονος

Ορφέως, από Ποσειδώνος μέχρι Ιάσονος

Πανός, από Ποσειδώνος μέχρι Ιάσονος

Πανός, από Τερψιχόρης μέχρι Μαυρολέοντος

Χλόης, από Πανός μέχρι Σαπφούς

Σαπφούς, από Χλόης μέχρι Νεφέλης

Αργοναυτών, από Σαπφούς μέχρι τέλος

Σαπφούς, από Πανός μέχρι Αργοναυτών

Βορεάδων, από Ουρανιάς μέχρι Πανός

Μαυρολέοντος, από Αμαριλλίδος μέχρι Πανός

Παλλάδος, από Δάφνης μέχρι Φρυνίχου

Ελπίδος, από Φρυνίχου μέχρι Παλλάδος

Δάφνης, από Φρυνίχου

Πανδόρας, από Φρυνίχου μέχρι Εριδος

Φρυνίχου, από Αφροδίτης μέχρι Παλλάδου

Αφροδίτης, από Κλιμένης μέχρι Φλεμινγκ/Παναγούλη

Παναγούλη/Φλεμινγκ ανοικτή με έλεγχο κυκλοφορίας

Μενελάου, από Παναγούλη μέχρι Δομοκού/Ηλέκτρας

Λυσίου, από Μενελάου μέχρι Ηλέκτρας

Λυσικράτους, από Μενελάου μέχρι Ηλέκτρας

Πραξιτέλους, από Μενελάου μέχρι Ηλέκτρας

Ηλέκτρας, από Πραξιτέλους μέχρι Μενελάου

Κυβέλης, από Μενελάου μέχρι Στρ.Δελληγιαννακου

Δομοκού, από Μενελάου μέχρι τέλος

Αθηνών, από Αμφίκλειας μέχρι Δομοκού

Ξενοφώντος, από Μενελάου μέχρι Κίρκης

Κίρκης, από Ξενοφώντος μέχρι Λυκούργου

Λυκούργου, από Λ.Αθηνάς μέχρι τέλους

Θησέως, από Λυκούργου μέχρι Λ.Ποσειδώνος

Αχιλλέως, από Ηρακλέους μέχρι Θησέως

Φαέθωντος, από Ηρακλέους μέχρι Λ.Αθηνών

Δήμητρας, ανοικτή με έλεγχο κυκλοφορίας

Αρεως, από Λ.Αθηνών μέχρι Ιάσονος

Φανερωμένης, από Λ.Αθηνών μέχρι Θησέως

Αιόλου, από Λ.Αθηνας μέχρι Θησέως

Αφροδίτης, από Λ.Αθηνάς μέχρι Θησέως

Ηρας, από Θησέως μέχρι Ιάσονος

Οι αριθμημένες οδοί 1 έως και 11, θα παραμείνουν κλειστές από την αρχή της εκδήλωσης μέχρι και την ολοκλήρωση και του σκέλους του τρεξίματος ( 09:00π.μ.- 13:00μ.). Οι υπόλοιπες οδοί, θα παραμείνουν κλειστές κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του αγωνίσματος της ποδηλασίας (09:00π.μ.-11:30π.μ.).

StartPrev12NextEnd