Ενημερωτική υπαίθρια εκδήλωση για την πανδημία και τον εμβολιασμό διοργανώνει την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 στις 18:00 ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην Κοινωνική Υπηρεσία (Ζεφύρου 2, Βούλα).

To 1o Tουρνουά Εδαφοσφαίρισης – Πετάνκ  συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τον σύλλογο Athens Petanque Club, το Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρες 18:00-21:00, στο Δημοτικό Γήπεδο Εδαφοσφαίρισης Βούλας, Πλατεία Σ.Βενιζέλου Βούλα.

Ανακοίνωση

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανακοινώνει ότι με την υπ΄αριθμ 232/2021 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: 9ΤΣ6ΩΨΖ-ΙΤΛ) αποφασίστηκε η έγκριση του 2ου Πρακτικού του ΣΥΠΟΘΑ Α΄ΠΕ Ανατολικής Αττικής που αφορά στην αναθεώρηση του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου της περιοχής β κατοικίας Κόρμπι, Δ.Ε.Βάρης, καθώς και των σχεδίων που συντάχθηκαν σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. Επίσης αποφασίστηκε η τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών δημοσιοποίησης. Η ανωτέρω απόφαση και τα σχέδια που την συνοδεύουν είναι αναρτημένα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ενημερώνει δημότες και κατοίκους της περιοχής ότι αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει η απογραφή κτιρίων, που προηγείται της απογραφής πληθυσμού-κατοικιών που θα ακολουθήσει στη συνέχεια (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2021).

Η απογραφή κτιρίων και πληθυσμού-κατοικιών, διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σε όλους τους Δήμους της χώρας, με σκοπό την καταγραφή του συνόλου των κτιρίων της Ελλάδας και τη συλλογή στοιχείων για τη σύνθεση και τα χαρακτηριστικά τους, όπως ο αριθμός των ορόφων, τα υλικά κατασκευής, η χρήση ή ο προορισμός χρήσης τους, η περίοδος κατασκευής, η προσβασιμότητα σε αυτά Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), ο αριθμός ανελκυστήρων κ.ά. Η Απογραφή Κτιρίων διενεργείται κάθε δέκα χρόνια και αποτελεί στάδιο των προπαρασκευαστικών εργασιών της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών για τον εντοπισμό των προς απογραφή κατοικιών-νοικοκυριών της Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών. Το νομικό πλαίσιο των Γενικών Απογραφών 2021 είναι ο Νόμος 4772/2021 (ΦΕΚ 17/Α΄/05-02-2021). Στα στοιχεία της Απογραφής Κτιρίων στηρίζονται οι αποφάσεις της Πολιτείας για τον αντισεισμικό σχεδιασμό, τις πολιτικές υποδομών, μεταφορών, ενέργειας και εν γένει τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω της Απογραφής είναι εμπιστευτικά, ανώνυμα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων.

Κατά τη διάρκεια της Απογραφής Κτιρίων, οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτονται όλα τα κτίρια κάθε οικισμού και καταγράφουν, για κάθε ένα ξεχωριστά, τα χαρακτηριστικά του συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο το οποίο περιλαμβάνεται σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή. Για τη συλλογή των στοιχείων χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικές συσκευές αφής (tablet), ενώ για πρώτη φορά πραγματοποιείται και ο γεωχωρικός εντοπισμός των κτιρίων με τη χρήση κατάλληλων τεχνολογικών εργαλείων (σε συμμόρφωση με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2018/1799 της Επιτροπής).

Οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ (Τομεάρχες) επικοινωνούν με ιδιοκτήτη ή ένοικο της κατοικίας ή του κτιρίου, ή τον διαχειριστή της πολυκατοικίας, για την παροχή πληροφοριών αναφορικά με τα χαρακτηριστικά κάθε κτιρίου. Οι ερευνητές (Τομεάρχες) φέρουν ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ, και τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του κορoνοϊού COVID-19.

    Για διευκρινήσεις αναφορικά με τη διαδικασία της απογραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς: Τηλ.: 213 135 2894, 213 135 2887, 213 135 2873, 213 135 2891, 213 135 2911, 213 135 2913 ή να απευθύνονται στο e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

  Αναλυτικές πληροφορίες: https://www.statistics.gr/el/2021-buildings-census

  Σχετικό ενημερωτικό και οπτικοακουστικό υλικό: https://www.statistics.gr/el/2021-buildings-press-kit

 

 

Το 1ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Αυτοκινήτου, με θέμα τις μελλοντικές εξελίξεις στο χώρο του αυτοκινήτου και της μετακίνησης αλλά και της αγοράς γύρω από αυτό διοργανώνεται από τη Diaplous s.s.d.a. Ltd, με την υποστήριξη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και του κορυφαίου εξειδικευμένου περιοδικού του χώρου του αυτοκινήτου, AUTOHAUS, που ανήκει στο Springer Automotive Media και της TÜV SÜD Auto Partner.

Το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου, στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, με κύριους ομιλητές, διακεκριμένα στελέχη του χώρου του αυτοκινήτου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, με την αγορά του σχετικού εισιτηρίου https://www.diaplous-ssda.com/services/forum/epicheirimatiko-foroym-aytokinitoy/ και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους του τόσο σημαντικού για την οικονομία και την εξέλιξη του ανθρώπου χώρου, της αυτοκίνησης και των μεταφορών.

Ομιλητές της εκδήλωσης:

Jürgen Stackmann - πρώην CEO και μέλος του Δ.Σ. της VW/Seat καθώς και της Ford Motor Germany, κύριος ομιλητής του Institut für Automobilwirtschaft (IfA), στέλεχος του diconium

Patrick Fruth - CEO του TÜV SÜD Auto Service

Ralph Meunzel - Διοικητικό στέλεχος του AUTOHAUS, Springer

Automotive Media

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος - Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Αντιπρόεδρος CIVITAS

Χρυσοί Χορηγοί της εκδήλωσης οι ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε., Toyota και Lexus.

Πληροφορίες - Δηλώσεις Συμμετοχής: www.diaplous-ssda.gr

Κόστος Ατομικής Συμμετοχής: € 295.

 

 

Page 1 of 334