15.12.2021

Συμμετοχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης 1ο Συνέδριο του Δικτύου CIVINET Greece-Cyprus Featured

    Στο 1ο Συνέδριο του Δικτύου CIVINET Greece-Cyprus στην Ελλάδα, το οποίο έλαβε χώρα στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2021 στο ΟΤΕ Academy με θέμα «Η Ελληνική Κοινωνία απέναντι στην Πρόκληση της Βιώσιμης Κινητικότητας με ορίζοντα το 2030», συμμετείχε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ως Αντιπρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής του CIVITAS και ιδρυτικό μέλος του CIVINET Greece-Cyprus αλλά και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας και εκπρόσωπος του Προέδρου της ΠΕΔΑ. Κατά την έναρξη του συνεδρίου, ο Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό, όπου ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου με την ευχή αυτό το συνέδριο να αποτελέσει αφετηρία προκειμένου όλο και περισσότεροι ελληνικοί Δήμοι να αγκαλιάσουν και να ενσωματώσουν στις πολιτικές τους τις αρχές της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε συνοπτικά στις πρωτοβουλίες και δράσεις που υλοποιούνται στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προκειμένου να δοθεί περισσότερος χώρος στην πόλη σε πεζούς, ποδηλάτες και ήπιες μορφές μετακίνησης και οι μετακινήσεις να γίνουν όσο το δυνατόν πιο πράσινες και κλιματικά ουδέτερες, στο πλαίσιο των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Green Deal και το Urban Mobility Package. Στην απογευματινή ειδική συνεδρία για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, (ΣΒΑΚ), ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Δημήτρης Γεωργιάκος, παρουσίασε το υπό διαμόρφωση ΣΒΑΚ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το οποίο τώρα βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού των μέτρων και είναι στη φάση της διαβούλευσης με φορείς και πολίτες.

    Κατά την δεύτερη μέρα του συνεδρίου, ο κ. Κωνσταντέλλος ήταν ο συντονιστής του πάνελ για τα CIVITAS Projects μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του CIVITAS PAC, τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, κ. Γιώργο Μαρινάκη και την πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και νυν Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Τρικκαίων, κα Βασιλένα Μητσιάδη και στο οποίο διακεκριμένοι επιστήμονες του κλάδου της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας παρουσίασαν καλές πρακτικές και πιλοτικά έργα που έχουν εφαρμοστεί.

    Στο παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/qmkwGELWLgc μπορείτε να παρακολουθήσετε το πάνελ για τα έργα του CIVITAS και την παρέμβαση του Δημάρχου.

AIMG 5529  Aphoto 1