19.05.2022

Ξεκινάει δημοτικό πρόγραμμα «Οι Γάτες μας» για την καταγραφή, τη σήμανση και τη στείρωση των αδέσποτων γατών Featured

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανακοινώνει ότι από την 1.6.2022 ξεκινάει το δημοτικό πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων γατών «Οι Γάτες μας». Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός η καταγραφή και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων γατών, μέσω της ηλεκτρονικής σήμανσης και στείρωσης και αφετέρου η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της κατά περίπτωση κτηνιατρικής φροντίδας σε όλα τα αδέσποτα ζώα της πόλης, η εξασφάλιση τροφής/νερού και οι παρεμβατικές δράσεις σε θέματα προστασίας τους.

Τα φιλοζωικά σωματεία με έδρα το Δήμο μας, οι ενδιαφερόμενοι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου που επιθυμούν να στειρώσουν αδέσποτη γάτα της περιοχής που διαμένουν, μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους ψηφιακά στην ιστοσελίδα του Δήμου (πατώντας εδώ): https://www.vvv.gov.gr/draseis/oigatesmas                                                                                                                        

 Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν τα φιλοζωικά σωματεία με έδρα το Δήμο μας, οι δημότες και οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου, προκειμένου να τους χορηγηθεί εγκριτικό σημείωμα (voucher) για τη δωρεάν εκτέλεση του συνόλου των κτηνιατρικών εργασιών που απαιτούνται εκ του νόμου για τη στείρωση αδέσποτων γατών, σε έναν εκ των τριών συμβεβλημένων με το Δήμο κτηνιάτρων που θα υποδειχθεί από την ανωτέρω υπηρεσία, είναι η εξής:

  • Ψηφιακή αίτηση με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του δημότη, κατοίκου ή του εκπροσώπου του φιλοζωικού σωματείου στην ιστοσελίδα του δήμου.
  • Προσκόμιση εγγράφου (πιστοποιητικό δημοτολογίου, λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο πρόσφορο μέσο) από το οποίο να προκύπτει, η ιδιότητα του δημότη ή η μόνιμη κατοικία του ενδιαφερόμενου φιλόζωου στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (ζητείται μόνο την πρώτη φορά).
  • Φωτογραφία των προς στείρωση αδέσποτων γατών στο φυσικό τους χώρο

Ειδικά για τα φιλοζωικά σωματεία με έδρα το Δήμο μας κρίνεται ως αναγκαία η προσκόμιση μόνο για την πρώτη φορά στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και των κάτωθι δικαιολογητικών, προκειμένου η έναρξη της συνεργασίας με το Δήμο να γίνει με τον πλέον ορθό και διάφανο τρόπο:


  1. 1. Επικυρωμένο αντίγραφο του τελευταίου ισχύοντος καταστατικού του Σωματείου.
  2. 2. Πιστοποιητικό καταχώρισης του Σωματείου στα οικεία βιβλία σωματείων.
  3. 3. Ακριβές αντίγραφο του πρακτικού της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου περί εκλογής των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου.
  4. 4. Ακριβές αντίγραφο του πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου περί συγκροτήσεώς του σε σώμα.
  5. 5. Πιστοποιητικό περί μη προσβολής του κύρους αρχαιρεσιών.
  6. 6. Στοιχεία ταυτότητας Νόμιμου Εκπροσώπου.

Σε περίπτωση άλλης κατηγορίας νομικού προσώπου θα πρέπει να προσκομισθούν τα απαραίτητα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα.

Η σχετική δαπάνη του Δήμου για φέτος θα μπορέσει να καλύψει την στείρωση περίπου 700 γατών. Για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας πολύτιμη θα είναι η συμμετοχή και δράση όλων των φιλοζωικών σωματείων του Δήμου, των δημοτών και κατοίκων του προκειμένου να προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους ευπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.