01.05.2024

Στις 5 Μαΐου στην Cosmote TV αποκαλύπτονται τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης Featured

UNDERWONDER: Η Ελλάδα μέσα από τα υποβρύχια σπήλαιά της

Την Κυριακή του Πάσχα στις 21:00 στην Cosmote History προβάλλεται το πρώτο επεισόδιο, της μοναδικής σειρά ντοκιμαντέρ, με επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, η οποία αποκαλύπτει ανεξερεύνητα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας μέσα από την ανθρώπινη σπηλαιοκατάδυση.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς εστιάζει στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, που αποτελεί ένα παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο και σημείο αναφοράς.

 underwonder01  underwonder02  underwonder03

Στην πρωτοποριακή σειρά παραγωγής της COSMOTE TV, τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Κώστας Καρύδας, τη μουσική ο Δημήτρης Κοντόπουλος και την εκτέλεση παραγωγής το MAD TV/DAM Productions.

Το UNDERWONDER συμμετείχε ως ειδική προβολή της COSMOTE TV στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου σε μια κατάμεστη αίθουσα το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει σε πρεμιέρα το πρώτο από τα τέσσερα επεισόδια του ντοκιμαντέρ.

 

Παρόντες ήταν οι σπηλαιοδύτες που συμμετείχαν στις καταδύσεις, οι συντελεστές, και απο την COSMOTE TV η executive producer Φαίη Τσιτσιπή, καθώς και ο Executive Director, Δημήτρης Μιχαλάκης ενώ την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος συνεχάρη τους παραγωγούς για την εκπληκτική σειρά ενώ τόνισε τη σημασία ανάδειξης του μοναδικού τοπόσημου της πόλης μας.

Πρόκειται για ένα μοναδικό συνδυασμό οπτικής ομορφιάς, μαζί με άγνωστα στοιχεία και πληροφορίες που αποκαλύπτουν τη γεωλογική ιστορία της Ελλάδας, όπως αποτυπώνεται μέσω της υποθαλάσσιας εξερεύνησης. Το ντοκιμαντέρ UNDERWONDER ζωντανεύοντας το παρελθόν και καταγράφοντας το παρόν, φωτίζει το μέλλον.

Η οπτικοποίηση πραγματοποιείται μέσα από το πρίσμα της επιστημονικής ανάλυσης του Δρ. Γεωλογίας-Σπηλαιολογίας, Βασίλη Γιαννόπουλου, αλλά και της ανθρώπινης εμπειρίας, καθώς μία ομάδα δυτών με επικεφαλής τον σπηλαιοδύτη Γιώργο Βανδώρο, μοιράζονται τις ιστορίες τους και δοκιμάζουν τα όριά τους, ενώ εξερευνούν μερικά από τα πιο επικίνδυνα και, ταυτόχρονα, εντυπωσιακά περιβάλλοντα. Η ομάδα των δυτών επισκέπτονται υποβρύχιες σπηλιές και βιώνουν ακραίες συνθήκες. Δοκιμάζουν τις ικανότητές τους και ανακαλύπτουν συναρπαστικά τοπία, κρυμμένα εκατοντάδες μέτρα κάτω από το νερό.

Η αντίθεση μεταξύ της ομορφιάς και του κινδύνου δοκιμάζει τη συναισθηματική κατάσταση των πρωταγωνιστών, ενώ συνθέτει μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τον θεατή, που διαισθάνεται πως είναι να καταδύεσαι σε τόσο απαιτητικά και ταυτόχρονα «μαγικά» περιβάλλοντα.

Μέσα από τα μοναδικά υποβρύχια πλάνα της σπηλαιοδύτριας και κινηματογραφίστριας Καρολίν Νεγρίν, αλλά και τα εντυπωσιακά 3d effects και animations, απεικονίζεται η θέση και η μορφή των σπηλαίων, αλλά και οι συνθήκες που επικρατούσαν στην κάθε περιοχή, σε αντιπαραβολή με το «σήμερα» και τα σύγχρονα δεδομένα.

Σε μια εποχή με έντονο το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής – κρίσης, το UNDERWONDER μάς προσκαλεί να γνωρίσουμε καλύτερα και να κατανοήσουμε, μικροί και μεγάλοι, την ουσία, αλλά και την αναγκαιότητα της προστασίας των αρχαίων αυτών υποβρύχιων ελληνικών συστημάτων, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το βιώσιμο μέλλον μας.

UNDERWONDER – CREDITS

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

COSMOTE TV

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

MAD TV / DAM PRODUCTIONS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ & ΣΕΝΑΡΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΛΑΝΑ

CAROLIN NEGRIN

EXECUTIVE PRODUCER

ΦΑΙΗ ΤΣΙΤΣΙΠΗ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ & PRODUCTION COORDINATOR

ΜΑΡΙΑ ΛΗΔΑ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ COSMOTE TV

ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

PRODUCTION DESIGN

ΝΑΤΑΛΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΔΥΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΝΔΩΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΕΝΤΣ

ΚΑΡΟΛΙΝ ΝΕΓΡΙΝ

Δείτε το τρέιλερ του πρώτου επεισοδίου

https://youtu.be/19-PEe4He6U

Media